Business ontmoet business

geplaatst: 05-10-2015

Ondernemerskansen in de seniorenhuisvesting

Steeds meer mensen moeten of willen langer thuis wonen. Woningen worden hierop steeds vaker aangepast. Voor ondernemers betekent dit volop mogelijkheden. Dinsdag 6 oktober bieden de Kamer van Koophandel en gemeente Doetinchem Achterhoekse ondernemers de kans zich verder in deze omzetkansen te verdiepen. Dit gebeurt tijdens een informatie- en netwerkmiddag in het Stadhuis van Doetinchem. Aanvang: 15.00 uur.

Alleen al in de Achterhoek worden de investeringen die de komende jaren noodzakelijk zijn in seniorenhuisvesting, geschat op minimaal 130 miljoen euro. Dit heeft onderzoeksbureau Estea in opdracht van de Kamer van Koophandel becijferd. Voor een deel doen de komende jaren de overheid deze investeringen. Maar steeds vaker passen ook mensen zelf hun (koop)huis aan, zodat ze er langer zelfstandig in kunnen wonen. Voor bouwbedrijven, installateurs, bouwmarkten, architecten en nog veel meer MKB-sectoren bieden deze ontwikkelingen mogelijkheden.

Bijeenkomst over omzetkansen
Kamer van Koophandel en gemeente Doetinchem willen stimuleren dat ondernemers deze nieuwe ondernemerskansen pakken. Daarom organiseren zij dinsdag 6 oktober een speciale informatiemiddag. Tijdens deze middag wordt ingezoomd op de diverse mogelijkheden. Van bouwkundige en technische oplossingen die het wooncomfort en het langer zelfstandig thuis wonen bevorderen, tot zaken als domotica. Ook de omzetkansen in de Achterhoek worden belicht en concrete voorbeelden passeren de revue van bedrijven die deze kansen al gepakt hebben.

Vanuit de gemeente geeft wethouder Kees Telder een inkijkje in de huidige en komende ontwikkelingen in het zorglandschap. Aansluitend is een informele borrel, waar verder op de materie kan worden doorgepraat. Of zelfs afspraken gemaakt.

Aanmelden kan nog!
Aanmelden voor deze bijeenkomst is nog mogelijk via www.kvk.nl/kansenseniorenhuisvesting. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Tijd: van 15.00 uur (inloop) tot omstreeks 18.00 uur. Het programma is omstreeks 17.15 uur afgelopen. Locatie: Stadhuis Doetinchem, Raadhuisstraat 2, Doetinchem.

Business ontmoet business

geplaatst: 06-07-2015

BOB Zomerstop

Nu de zon definitief is doorgebroken en ieders gedachten langzaam aan van business naar vakantie begint te verschuiven, houdt ook Business Ontmoet Business (BOB) een zomerstop om in september weer de draad op te pakken met een spectaculaire BOB-bijeenkomst. Wilt u op de hoogte worden gehouden van de toekomstige BOB-borrels? Dan kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief van Oost-Gelderland Business via www.oostgelderlandbusiness.nl. Hierin wordt namelijk altijd het laatste BOB-nieuws vermeld. Ook zullen er updates worden gepost op www.bob.oostgelderlandbusiness.nl.

Speciale zomeraanbieding
Bent u nog geen lid, dan kunt u gebruik maken van de speciale zomeraanbieding. Bij afname van een BOB-lidmaatschap voor 31 augustus kunt u kiezen uit:

-€ 200,- mediategoed, in te zetten bij boeking van advertenties in Oost-Gelderland Business of een online campagne
-of een persoonlijk netwerkplan en een advies op maat, verzorgd door Rens Tanis van Netwerkgids Nederland.

Neem voor meer informatie over deze aanbieding contact op met BOB-organisator Danny Toonen of Kathy van der Horst.

Het BOB-duo Danny Toonen en Kathy van der Horst wenst u een hele fijne zomer!

Business ontmoet business

geplaatst: 04-06-2015

Kennis centraal bij BOB-borrel Reuvershoeve

Op de eerste dag van juni vond de tweede BOB Oost-geldeland van dit jaar plaats bij pannenkoekbakkerij Reuvershoeve.

Dat de Reuvershoeve naast particuliere bezoekers ook graag zakelijke groepen van harte welkom heet, ondervonden de deelnemers aan de BOB-borrel van maandag 1 juni. Na een welkomstdrankje en een overheerlijk gebakje heette BOB-organisator Danny Toonen iedereen van harte welkom. Daarna nam Esther Borggreve van Queen of Hearts het woord en interviewde zij Martin en Wouter Westdijk van de Reuvershoeve. Beide broers vertelden over de totstandkoming van de Reuvershoeve en hoe zij na de overname van het pand van hun vader Hans besloten er een horecagelegenheid van te maken.

Daarna was het woord aan zzp’er Octavia Siertsema. Na 12 jaar als inkoper voor de overheid te hebben gewerkt besloot zij in 2009 haar opgedane ervaring aan de andere kant van de tafel in te zetten. Als aanbestedingsspecialist begeleidt en adviseert zij bedrijven die zich op aanbestedingen van (semi)overheidsinstellingen willen inschrijven. Daarnaast staat zij inkooporganisaties bij die hun aanbestedingstrajecten goed willen organiseren. Ook schreef zij het boek Handboek Inschrijven Op Aanbestedingen. 

Na een overheerlijk koud en warm buffet met een zeer ruime keuze was het tijd voor de derde spreker. Dick Willems, eigenaar van social media bureau 2Twitit uit Nijmegen vertelde over hoe je social media effectief als marketingmiddel in kan zetten. De essentie is dat je je inleeft in de doelgroep die jij voor ogen hebt, in plaats van enkel te roepen hoe goed je eigen bedrijf is. Aan de hand van enkele filmpjes wordt getoond hoe je op een goede, ludieke manier je doelgroep aan je bedrijf kan binden zonder de nadruk te leggen op het commerciële aspect van je bedrijf.

Na de presentatie waren de deelnemers nog in de gelegenheid om in ongedwongen sfeer na te praten.

Het uitgebreide verslag van deze BOB treft u in de aankomende editie van Oost-Gelderland Business die in juli zal verschijnen. Op de website van BOB Oost-Gelderland treft u binnenkort meer foto's van deze bijeenkomst.
 

Business ontmoet business

geplaatst: 27-05-2015

Update BOB-borrel bij Reuvershoeve

Op maandag 1 juni organiseert Oost-Gelderland Business een Business Ontmoet Business (BOB)-Borrel bij de Reuvershoeve te Brummen. 

Tijdens deze BOB-borrel komen maar liefst twee sprekers aan bod:

-Dick Willems en Maikel Martens van 2Twitit zullen meer vertellen over hoe je social media het beste voor zakelijke doeleinden in kan zetten. Wist u dat Facebook bijvoorbeeld in nederland alleen al 9,5 miljoen gebruikers heeft? En dat het succes van een social media m zit in het delen van interessante content waar uw volgers echt iets aan hebben?


-Octavia Siertsema schreef het handboek 'Inschrijven Op Aanbestedingen'. Zij zal aan de hand van haar boek tips geven die u bij een aanbestedingsproces kunt toepassen. Naast het helpen van MKB-bedrijven die af en toe inschrijven op aanbestedingen en daarin succesvoller willen worden, staat zij ook inkooporganisaties bij die hun aanbestedingstrajecten goed willen organiseren zoals overheidsinstellingen. 

Schrijf uzelf direct in, inschrijven is kosteloos maar wel verplicht en kan via de website. Nog geen lid en al eens eerder kosteloos deelgenomen? Neem dan vrijblijvend contact op met Danny Toonen of Kathy van der HorstNa aanmelding krijgt u meer informatie per mail. 

Business ontmoet business

geplaatst: 28-04-2015

Business Ontmoet Business bij de Reuvershoeve

Op maandag 1 juni organiseert Oost-Gelderland Business een Business Ontmoet Business (BOB)-Borrel bij de Reuvershoeve te Brummen. Bij de Reuvershoeve bent u aan het juiste adres voor het organiseren van allerlei feesten en partijen maar ook voor zakelijke bijeenkomsten. Men serveert heerlijke pannenkoeken maar ook allerlei andere heerlijkheden. 

Schrijf uzelf direct in, inschrijven is kosteloos maar wel verplicht en kan via de website. Nog geen lid en al eens eerder kosteloos deelgenomen? Neem dan vrijblijvend contact op met Danny Toonen of Kathy van der Horst

Het adres is: Zutphensestraat 199 te Brummen/Zuthpen. Na aanmelding krijgt u meer informatie per mail. 

Business ontmoet business

geplaatst: 17-03-2015

Save the date: BOB-borrel op 13 april bij Villa Ruimzicht

Aansluitend op de zakenautotestdag vindt op maandag 13 april weer een BOB-Borrel van Oost-Gelderland Business bij Villa Ruimzicht in Doetinchem plaats.

U bent van harte welkom om samen met collega’s deze BOB-Borrel bij te wonen. Registreren is kosteloos, maar wel verplicht. Heeft u een collega-ondernemer die ook graag eens een BOB-Borrel wil bijwonen, meld deze dan apart aan of laat hem/haar zelf aanmelden. 
Bent u vaker op een BOB-Borrel geweest, dan is lidmaatschap verplicht. Voor meer informatie neemt u contact op met Danny Toonen.

Meer informatie vindt u op bob.oostgelderlandbusiness.nl. Ook kunt u zich via deze website aanmelden. Updates rondom het programma van deze borrel worden eveneens via de BOB-website bekendgemaakt.

Let op: de zakenautotestdag en de BOB-borrel zijn twee aparte events waar u zich apart voor dient aan te melden. Heeft u interesse om deel te nemen aan de zakenautotestdag, dan kunt u zich hier aanmelden. 

Business ontmoet business

geplaatst: 05-12-2014

Locatiewijziging BOB-Borrel 8 december

Door omstandigheden is de locatie van de BOB-Borrel voor aanstaande maandag 8 december gewijzigd!
Wij zijn maandag 8 december niet te gast bij De Reehorst in Ede, maar bij het luxe restaurant De Vendel in Veenendaal!

Het programma is daardoor ook iets aangepast.

Locatie:
Restaurant de Vendel
Vendelseweg 69
3905 LC Veenendaal

Over de BOB-Borrels
Vallei, Utrecht en Oost-Gelderland Business organiseren diverse netwerkevenementen waarbij de connectie Business ontmoet Business (BOB) het uitgangspunt is. De BOB-Borrel is een platform om op informele wijze in contact te treden met collega-ondernemers en is bedoeld voor ondernemers, directeuren en professionals van bedrijven, overheden en non-profit organisaties in de regio. Door de informele sfeer is de BOB-Borrel uitermate geschikt voor het leggen en vernieuwen van deze noodzakelijke businesscontacten.

Wij ontmoeten u graag op 8 december!