Nieuws

22-11-2017 13:32

Nieuwe Subaru XV bij Subaru-dealer Th. Wenting in Doetinchem

Het zijn drukke tijden bij Subaru-dealer Th. Wenting in Doetinchem. Recent ontving het bedrijf de nieuwe Forester, nu is het tijd voor weer een belangrijke nieuwkomer: de Subaru XV. De nieuwe Subaru XV is wederom een ruime SUV, met standaard permanente vierwielaandrijving en Lineartronic automaat. Ook beschikt hij over EyeSight, Subaru’s hooggewaardeerde bestuurdershulpsysteem, dat helpt ongelukken voorkomen. Het goede nieuws is dat de nieuwe Subaru XV beduidend rijker is uitgerust dan zijn voorganger en toch nauwelijks duurder is. Hij is er al vanaf € 29.995,-.

De nieuwe Subaru XV is na zijn introductie in 2012 voor het eerst geheel vernieuwd. Hij staat op het Subaru Global Platform, dat bijdraagt aan een grotere stijfheid van chassis en carrosserie en een hoger trekgewicht. Daardoor mag de nieuwe Subaru XV nu 1.400 kilogram trekken, niet onbelangrijk gezien de enorme caravandichtheid onder Subaru-rijders.
Subaru wil in 2020 het veiligste merk ter wereld zijn, vandaar dat er fors wordt geïnvesteerd om elke Subaru nog veiliger te maken. Standaard is de nieuwe Subaru XV uitgerust met EyeSight, Subaru's innovatieve en prijswinnende bestuurdersassistentiesysteem. Het systeem kijkt met de bestuurder mee en verkleint de kans op menselijke fouten door systemen als Pre-Collission Braking Control, Adaptive Cruise Control en Lane Keep Assist aan te sturen.

Er is meer dat een enorme bijdrage aan de veiligheid biedt. Zo is er het nieuwe High Beam Assist dat bestaat uit een enkele camera die is geïntegreerd in de binnenspiegel en automatisch grootlicht in- of uitschakelt, afhankelijk van de omstandigheden voor de auto. Ook is de Subaru XV voorzien van met het stuur meedraaiende koplampen en zijn voor het eerst High Beam Assist en Steering Responsive Headlights gecombineerd, waardoor niet alleen de bestuurder maar ook EyeSight over een beter zicht in nachtelijke omstandigheden beschikt. Subaru Rear Vehicle Detection is nieuw en bestaat uit dodehoekwaarschuwing, rijbaanassistent en assistentie bij het achteruitrijden als onderdeel van allround safety.

Fraaie techniek in een fraai ontwerp. Dat geldt zeker voor de nieuwe Subaru XV. Het unieke design van de Subaru XV is stoer en sportief tegelijk. Dit is het gevolg van het doorvoeren van Subaru's nieuwe ontwerpfilosofie, DYNAMIC X SOLID. De koplampen benadrukken evenals de achterlichten het brede en lage silhouet van de auto. De krachtige schouderlijn zorgt ook aan de achterzijde voor een sportieve uitstraling.

Twee nieuwe en frisse lakkleuren 'Cool Gray Khaki' en 'Sunshine Orange' zijn nu leverbaar op de Subaru XV. Deze kleuren passen perfect bij de matzwarte beschermingspanelen op de bumpers en wielkastranden die het avontuurlijke en functionele aspect van de Subaru XV ondersteunen.

Niet alleen de buitenzijde is totaal anders. Ook het interieur werd volledig vernieuwd. De combinatie van een sportief, vernieuwend ontwerp en het gebruik van hoogwaardige materialen zorgt voor een interieur dat het gemiddelde in zijn klasse ver overstijgt. Het hart van het instrumentarium is een 8-inch aanraakscherm van het infotainmentsysteem. Het systeem is compatible met smartphones. DAB+ radio en Apple Carplay zijn standaard. Typische Subaru-kenmerken, zoals het goede uitzicht rondom, het ruime interieur en de grote kofferruimte, zijn uiteraard onderdeel van het nieuwe interieurdesign en verder verbeterd.

Subaru zou Subaru niet zijn als de techniek niet waarmaakt wat het uiterlijk belooft. De nieuwe Subaru XV onderging een aantal verbeteringen die zowel de dynamiek als het gevoel van veiligheid en comfort voor de bestuurder ten goede komen. Tegelijkertijd zijn de voor een SUV essentiële terreineigenschappen zoals het rijden op slechte wegen verder verbeterd en ook op dit vlak overstijgt de auto zijn concurrenten en maakt hij duidelijk dat de vaak conflicterende belangen van een crossover prima te combineren zijn.
Als aanvulling op Subaru's unieke Symmetrical AWD vierwielaandrijving is de nieuwe Subaru XV uitgerust met X-MODE. Dit systeem verbetert de rijeigenschappen op slecht wegdek door automatische afstemming van de motor, aandrijving, remmen en andere systemen op gladde ondergrond. De automatische afdaalassistent neemt de bestuurder alle zorg uit handen bij het afdalen van steile hellingen met lage snelheid.

Voor de aandrijving zorgt een viercilinder boxermotor met een inhoud van tweeliter en 156 pk of een 1.6 met 114 pk. Beide zijn gekoppeld aan een verbeterde Lineartronic CVT-automaat met een groter schakelbereik. Bovendien is de transmissie 7,8 kilogram lichter. De aanpassingen dragen bij aan een vlottere acceleratie en een lager brandstofverbruik. Naast volledig automatisch schakelen is het in de nieuwe Subaru XV mogelijk de Lineartronic handmatig te schakelen. In deze modus kiest de bestuurder zelf de schakelmomenten van zeven voorgeprogrammeerde versnellingen.

De reeks begint met de 1.6i Pure die voor € 29.995,- in de prijslijst staat. Deze versie beschikt al over ene zeer rijke standaarduitrusting met onder meer Apple Car Play, CVT Automaat, permanente vierwielaandrijving, EyeSight, adaptieve cruise control, DAB+ radio, lichtmetalen wielen, lichtsensor en automatische airconditioning. De volgende stap in het programma is de 1.6i Comfort. Deze uitvoering heeft alles wat de Pure heeft, aangevuld met dakrails, donkere achterramen, dodehoekwaarschuwing, LED-koplampen, infotainment met 8,0 inch informatiedisplay en keyless access.

De meest luxueuze Subaru XV heet Premium. Dit uitrustingsniveau is leverbaar in combinatie met de 114 pk sterke 1.6 benzinemotor, of de 156 sterke tweeliter benzinemotor. Welke motorisatie ook wordt gekozen, automaat, permanente vierwielaandrijving, navigatiesysteem, lederen bekleding, schuif/kanteldak en lichtmetalen wielen zijn standaard. De 1.6i Premium kost € 36.095,-. De Premium-versie met tweelitermotor is er vanaf € 38.895,-.

De nieuwe Subaru XV staat per direct bij Subaru-dealer Th. Wenting in Doetinchem. Belangstellenden kunnen zich via Subaru.nl aanmelden voor de feestelijke introductiedagen op 25 en 26 november en op 2 en 3 december.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by