Nieuws

29-11-2017 09:49

Nog geen BIZ voor Zevenaar-centrum

Voor het centrum van Zevenaar wordt voorlopig geen BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) ingesteld. Dat blijkt uit de draagvlakmeting die onlangs is gehouden onder de Zevenaarse ondernemers en pandeigenaren in het centrum. Uit het onderzoek blijkt dat er geen tweederde meerderheid is voor de plannen.

De Stichting BedrijveninvesteringsZone Zevenaar die de stemming heeft aangevraagd, is teleurgesteld in de uitkomst. Voorzitter Bert Frölich: “Er zijn 221 stemmen uitgebracht waarbij de 74 ‘ja’ stemmen helaas onvoldoende zijn voor de verplichte tweederde meerderheid. Het bestuur evalueert begin 2018 het doorlopen traject. “We gaan het proces evalueren en ons bezinnen op toekomstige stappen om bij een tweede stemronde een positief resultaat te behalen. In de gesprekken en bijeenkomsten die in het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden bleek telkens weer dat verdere samenwerking zeer gewenst is.”

Unieke kans verkeken
Ook wethouder Gerard Hendriksen reageert teleurgesteld: “Ik vind dit een jammerlijke uitkomst van het onderzoek. Zeker omdat de gemeenteraad op 25 oktober unaniem de BIZ-plannen omarmd had. Maar ook omdat we al in een eerder stadium voor 2017 en 2018 gelden ter beschikking hadden gesteld om het centrummanagement op te zetten. Ondernemers en pandeigenaren laten hiermee een geweldige kans liggen. Door samen te werken, hadden ze het centrum van Zevenaar een geweldige boost kunnen geven.”

Toch goede opbrengst
Namens de initiatiefgroep BIZ is centrummanager Ton van Lier toch positief gestemd voor de toekomst: “Er zijn veel en goede contacten gelegd. Deze zullen in de toekomst goed van pas komen om toch de samenwerking op te zoeken. En, zoals ook door de wethouder aangegeven, zijn er door de gemeente Zevenaar gelden beschikbaar gesteld voor het opzetten van het centrummanagement. Naast de reclamebelasting, die nu blijft bestaan, kunnen we in 2018 ook nog gebruikmaken van deze gemeentelijke gelden.”
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by