Nieuws

30-11-2017 16:44

Start campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in Achterhoek Zuid

Bewoners worden ingelicht over glasvezel tijdens informatieavonden

CIF start de campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in deelgebied Achterhoek Zuid. Hieronder valt het buitengebied van de gemeenten Doetinchem, Doesburg, Montferland en Oude IJsselstreek. Inwoners van deze gemeenten kunnen vanaf nu tot 19 februari 2018 een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Al bij 50% deelname gaat de aanleg door. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden vier informatieavonden georganiseerd.

De campagne Glasvezel buitenaf is een initiatief van Communication & Infrastructure Fund (CIF). In totaal gaat het om ongeveer 5.000 huishoudens en bedrijven. Aanmelden voor glasvezel kan tot 19 februari 2018 door een abonnement bij een dienstaanbieder af te sluiten.

Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit vier dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en een vastrechtvergoeding van 1600 euro bij eenmalige afkoop of 12,50 euro per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal 995 euro.

Informatiebijeenkomsten
De uitnodiging voor de informatieavonden valt deze week bij de inwoners op de deurmat. CIF kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit CIF te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf. De informatieavonden starten om 19.30 uur en zullen tot ongeveer 21.30 uur duren.

Bijeenkomsten
11 Dec Doetinchem - Het Onland - Rekhemseweg 175
12 Dec Heelweg - De Radstake - Twente Route 8
13 Dec Netterden - Partycentrum Terhorst - Emmerikseweg 2
14 Dec Kilder - Cafe zaal Teunissen- Hoofdstraat 2

Vraag glasvezel buitengebied groot
Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes van CIF. Eerder werden glasvezelcampagnes in de Achterhoekse gemeenten Berkelland, Winterswijk, Aalten en Oost Gelre al succesvol afgreond.
Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.