Nieuws

19-12-2017 14:41

Betrokkenheid in Rijnwaarden en Zevenaar

In de week van 18-22 december onderzoeken Rijnwaarden en Zevenaar de betrokkenheid van inwoners, ondernemers en organisaties bij nieuw beleid en het nemen van initiatieven. Keppel Media rijdt daarom met een speciale camper, LetzBuzz, door beide gemeenten om straatinterviews af te nemen. Daarnaast wordt het online platform Citizenlab ingezet. Citizenlab biedt mogelijkheden om digitaal meningen te peilen en initiatieven aan te bieden.

Voor de nieuwe gemeente Zevenaar staat de verbindende rol centraal die onder meer invulling moet krijgen door toenemende betrokkenheid van inwoners, ondernemers en (maatschappelijke) organisaties. Ook wil Zevenaar initiatieven ruimte geven, stimuleren en ondersteunen.

Letz Buzz
Wethouder Belinda Elfrink is woensdag 20 december rond 10.00 bij de camper in Giesbeek aanwezig om in gesprek te gaan met inwoners. De camper staat op verschillende plaatsen in Rijnwaarden en Zevenaar.

20 december Giesbeek, Spar, 10.00 -16.00 uur
21 december Tolkamer, Jumbo, 10.00-12.30 uur
21 december Babberich, Coop, 13.00 – 16.00 uur
22 december Pannerden, Dorpsplein, 10.00-12.30 uur
22 december Angerlo, Dorpsstraat/Didamseweg, 13.00-16.00 uur

Nieuw beleid
Het is de bedoeling goed in beeld te krijgen waar de behoefte van inwoners, ondernemers en organisaties ligt als het gaat om betrokkenheid bij nieuw beleid. Bij welk nieuw te maken beleid wil men betrokken worden, wanneer en op welke manier? Enkele voorbeelden van vragen die persoonlijk en digitaal via Citizenlab gesteld worden.

Initiatieven
Inwoners en organisaties met initiatieven gericht op het verbeteren van de leefomgeving kunnen deze aanmelden op het online platform Citizenlab. Betrokkenen kunnen hun mening en hierover digitaal met elkaar in gesprek gaan.

Citizenlab
Ga naar zevenaar.citizenlab.co, beantwoord de vragen of dien een eerste initiatief in.