Nieuws

15-02-2018 08:33

Seizoen zorgt voor lichte stijging WW in Gelderland

WW in Gelderland in januari licht gestegen

In januari steeg de WW in Gelderland met 1,7% tot 37.520 uitkeringen. Dat betekent echter geen einde van de dalende trend. Vergeleken met een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen bijna een kwart lager.
Eind januari 2018 telde Gelderland 37.520 WW-uitkeringen. Dat zijn er 610 meer dan eind december 2017, wat een stijging betekent van 1,7%. Deze lichte stijging is een terugkerend fenomeen in januari. In diverse sectoren is er in de winter minder werk. Zo steeg de WW afgelopen januari bijvoorbeeld in de landbouw met 12% en in de bouw met 2%. In absolute zin gaat het echter om kleine aantallen.

Daling WW op jaarbasis toont structrele trend in Gelderland
De lichte stijging in januari betekent geen trendbreuk. Vergeleken met een jaar geleden is de WW 23,7% lager. In de landbouw en vooral in de bouw is de WW ten opzichte van vorig jaar zelfs nog sterker gedaald.

WW in Achterhoek in januari gestegen
In januari steeg het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek met 2,1% tot 5.169 uitkeringen. Dat betekent echter geen einde van de dalende trend. Vergeleken met een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen ruim een kwart lager.
Seizoen zorgt in januari voor stijging WW in Achterhoek

Eind januari 2018 telde de Achterhoek 65.169 WW-uitkeringen. Dat zijn er 107 meer dan eind december 2017, wat een stijging betekent van 2,1%. Deze lichte stijging is een terugkerend fenomeen in januari. In diverse sectoren is er in de winter namelijk minder werk. Zo steeg de WW afgelopen januari bijvoorbeeld in de landbouw met 8%. Bij uitzendbedrijven steeg het aantal WW-uitkeringen voor bouwarbeiders bijna een kwart.

Daling WW op jaarbasis toont structrele trend in Acherhoek
De lichte stijging in januari betekent geen trendbreuk. Vergeleken met een jaar geleden is de WW 26,6% lager. In de bouw is de WW ten opzichte van vorig jaar zelfs met 58% gedaald.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by