Nieuws

20-09-2018 11:02

DLL stimuleert circulaire bedrijfsvoering MKB dankzij EIB-kredietfaciliteit

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een overeenkomst getekend met DLL voor meer steun aan Nederlandse en Belgische MKB- en midkapbedrijven vanuit het Life Cycle Asset Management programma van DLL. Dankzij deze kredietfaciliteit zal in totaal EUR 100 miljoen beschikbaar worden gesteld aan Nederlandse en Belgische ondernemingen die zich inzetten voor een duurzame en circulaire bedrijfsvoering. Zij zullen hierdoor tegen lagere rente financiering kunnen ontvangen.

Dankzij de extra steun van de EIB zullen naar schatting zo ongeveer 200 ondernemers kunnen profiteren van een rentekorting. Het totaalbedrag dat door de Europese Investeringsbank beschikbaar wordt gesteld, wordt verdeeld over België en Nederland naar gelang de aanvragen die binnenkomen.

Jeroen van Beeck, algemeen directeur van DLL Benelux voegt toe: “Zowel in Nederland als België zien we dat steeds meer MKB en midkapbedrijven een transitie willen maken naar een circulair bedrijfsmodel. DLL gelooft in zowel de maatschappelijke als economische waarde van deze bedrijfsvoering en erkent de noodzakelijke investeringen die hiermee gepaard gaan. We zijn dan ook erg blij dat we dankzij deze kredietfaciliteit ondernemers tegemoet kunnen komen en innovatief ondernemerschap kunnen faciliteren.”

“Investeren in circulaire economie betekent mensen anders te laten kijken naar hoe we onze grondstoffen gebruiken.”, stelt Werner Hoyer, president van de Europese Investeringsbank. “De Bank is een van de grootste investeerders in klimaatprojecten ter wereld, en we verwachten dat initiatieven als de circulaire economie op de lange termijn echt grote impact zullen hebben.”

Criteria
De rentekorting is beschikbaar voor bedrijven met minder dan 3.000 werknemers. MKB- en midkap bedrijven kunnen er gebruik van maken. Daarnaast zijn er criteria opgesteld waaraan een circulaire transactie dient te voldoen. 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by