Nieuws

20-10-2020 10:15

Online informatiebijeenkomsten project ViA15 op 2 en 3 november

Aannemerscombinatie GelreGroen en Rijkswaterstaat organiseren op maandag 2 november en dinsdag 3 november 2020, online informatiebijeenkomsten over het project ViA15. Tijdens deze avonden praten zij geïnteresseerden bij over het ontwerp en de aanpak van het project. In verband met Covid-19 vinden de bijeenkomsten online plaats. Iedere bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk om deel te kunnen nemen.

De afgelopen maanden heeft GelreGroen gewerkt aan het ontwerp van de doorgetrokken A15 en de verbrede A12 en A15 en heeft de aanpak van de bouw meer vorm gekregen. Ondanks dat er nog geen groen licht is van de Raad van State – het Tracébesluit ViA15 is nog niet onherroepelijk – willen Rijkswaterstaat en GelreGroen mensen in de regio meenemen in wat er gaat komen, hoe het gaat gebeuren en wat de omgeving daarvan gaat merken. Vanwege Covid-19 vinden de bijeenkomsten online plaats. Iedereen kan de online presentatie thuis live volgen vanaf zijn of haar eigen computer of tablet. Tijdens en na afloop van de informatiebijeenkomst kunnen mensen vragen stellen.

Inhoud
Tijdens de bijeenkomsten vertellen medewerkers van GelreGroen en Rijkswaterstaat over de achtergronden van het project, de stand van zaken op dit moment, het ontwerp en de aanpak voor het realiseren van het project en het voorkomen van hinder. Iedere bijeenkomst bestaat uit een algemeen gedeelte. Daarnaast is per avond een focus op de Betuwe of de Liemers. De doortrekking en verbreding van de A15 in de Betuwe (gemeente Lingewaard, Overbetuwe en Nijmegen) komt aan bod op maandag 2 november van 19.00 tot 20.30 uur. De bijeenkomst op dinsdag 3 november focust op de doortrekking van de A15 en de verbreding van de A12 in de Liemers (gemeenten Duiven, Zevenaar en Montferland). Deze presentatie is ook van 19.30 tot 21.00 uur. Alle presentaties zijn na afloop terug te kijken via www.via15.nl.

Aanmelden
Om deel te kunnen nemen aan de online informatiebijeenkomsten is vooraf aanmelden noodzakelijk. Als u aan beide bijeenkomsten wilt deelnemen, dan moet u zich per bijeenkomst aanmelden. Na aanmelding ontvangt u per e-mail een bevestiging met een link naar de bijeenkomst.

Meer informatie
Bezoek voor meer informatie en actuele werkzaamheden de projectwebsite of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

 
Project ViA15
Dagelijks staan er files op de A12, A50, de A325 en de Pleijroute (N325). In het wegenproject ViA15 werken Provincie Gelderland en Rijkswaterstaat samen om deze fileproblemen aan te pakken en de doorstroming van het verkeer in de regio Arnhem-Nijmegen te verbeteren. De A15 wordt doorgetrokken vanaf knooppunt Ressen naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar én er komen extra rijstroken op de A12 tussen Westervoort en knooppunt Oud-Dijk. Ook op de A15 tussen de knooppunten Valburg en Ressen komen extra rijstroken. Met het doortrekken van de A15 ontstaat een rechtstreekse verbinding tussen de Rotterdamse haven en Duitsland. ViA15 gaat er voor zorgen dat weggebruikers sneller tussen Nijmegen, Arnhem, de Liemers en de Achterhoek kunnen reizen. Dat komt de regionale economie en de werkgelegenheid ten goede. Aannemersconsortium GelreGroen gaat het project realiseren met zorg voor de omgeving. Het gehele project is naar verwachting in 2024 klaar. 

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by