Business Flitsen

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 3 2016

Initiatief voor bierbrouwerij bij Villa Adriana in Groenlo

Drie initiatiefnemers uit Groenlo zijn bezig met een plan voor het realiseren van een ambachtelijke bierbrouwerij in Groenlo. Andries de Groen, Frans de Groen en Jos Oostendorp willen dat doen op het terrein van Huize Adriana aan de Eibergseweg. De gemeente Oost Gelre is enthousiast over het initiatief. In het plan wordt de monumentale villa van Huize Adriana herbestemd tot een ontvangstruimte, proeflokaal en een distilleerderij. Achter de villa wordt een gebouw gerealiseerd ten behoeve van de ambachtelijke bierbrouwerij. Verder voorziet het plan in een openbaar park, met daarbij proeftuinen, een aanlegsteiger aan de gracht en wandelpaden. Met het plan spelen de initiatiefnemers in op de speciaalbierenmarkt. In Programma Stad Groenlo is de wens uitgesproken om een stadsbrouwerij te realiseren in of direct bij de vesting. De initiatiefnemers hebben de locatie geschikt bevonden gezien de ligging, omvang en rijke bierhistorie van Huize Adriana als voormalige directeurswoning van Grolsch. Wethouder Hoijtink: "De ontwikkeling kan een belangrijke impuls geven aan één van de invalsroutes van de vestingstad en de omgeving van de gracht. We zijn hierover in gesprek met de initiatiefnemers."

Het initiatief is in de beginnende fase. De initiatiefnemers willen graag samen met de omgeving de plannen verder uitwerken. De komende periode gebruiken zij om de eerste ideeën te delen met de buurt en andere belanghebbende partijen in Groenlo. Verder onderzoeken de initiatiefnemers momenteel de (financiële) haalbaarheid. Vervolgens moeten de planologische procedure en de besluitvorming nog worden doorlopen.

Bedrijventerrein

de Huet wordt opgefrist

In navolging van de andere bedrijventerreinen in de gemeente Doetinchem wordt ook bedrijventerrein De Huet gemoderniseerd. De openbare ruimte wordt aangepakt waarmee de bereikbaarheid wordt vergroot, de verkeersveiligheid wordt verbeterd en deze eenzelfde moderne uitstraling krijgt als de overige bedrijventerreinen. Op maandag 18 juli start de aannemer met de aanpassingen van de fietspaden langs de Liemersweg en Energieweg.

Er wordt gestart met de werkzaamheden aan de fietsroutes zodat de scholieren aan het begin van het volgende schooljaar een logische en veilige fietsroute richting het Metzo en Graafschap College wordt geboden. Eind augustus wordt gestart met de werkzaamheden op het bedrijventerrein zelf. Deze werkzaamheden concentreren zich hierbij op de Mercuriusstraat, de Hanzestraat en een gedeelte van de Edisonstraat. Medio oktober is het werk op het bedrijventerrein gereed.

Grootte

De gemeente heeft in goed overleg met IG&D en bedrijven een gezamenlijk plan bedacht en hierin de keuze gemaakt om zich voor nu op de eerder genoemde wegen te richten. Hiermee willen we een geschikte ruimte creëren voor nieuwe ontwikkelingen op De Huet. Bedrijventerrein De Huet biedt ruimte aan circa 120 bedrijven en kantoren. Dit zijn bedrijven uit onder andere de grafische sector, de autobranche, kantoren en productiebedrijven. Met het voltooien van dit project zijn alle bedrijventerreinen in de gemeente Doetinchem gerevitaliseerd.

Contact

Alle aanwezige bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk bereikbaar. Er wordt voorafgaand aan de werkzaamheden contact opgenomen met de ondernemers. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.facebook.com/bedrijventerreindehuet of neem contact op met de aannemer via dehuet@hoornstra-infrabouw.nl.

Toplocaties in Oost-Gelderland

delen:

Oost-Gelderland Business nr 3 2016

» Coverstory Heilbron Mulders Quint Makelaardij
» RCT Gelderland ondersteunt innovatieve bedrijven
» Gelderse Maakdagen geven positieve impuls aan imago maakindustrie
» JPR Advocaten: Dé juridische partner voor de maakindustrie
» “Wij leveren niet zomaar zonnepanelen, wij leveren duurzaam rendement”
» Business Flitsen
» Overnameadviseurs: Dealmaker of Dealbreker?
» Column ING: Wij groeien en vernieuwen voor u
» Forum fusies en overnames: Voorbereiding en vertrouwen
» Taurus Corporate Finance
» Column Lodder-Dales: Belasting betalen over uw vermogen?!
» Internationaal zakendoen: Vooruit dankzij Ondernemerskracht en Creativiteit
» Internationaal ondernemen: Dichterbij dan je denkt
» Krachtige kernen in Nederland en Duitsland
» Achterhoek Agenda 2020: “We zijn een grensregio, maar gedragen ons daar niet naar”
» Cultuur en zaken tijdens VNO-NCW Midden ledenreis
» Kamer van Koophandel (KvK) legt de verbinding tussen ondernemers
» Worauf müssen Sie bei den internationalen Geschäften machen?
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by