Profi Dak Beveiliging: Dakbeveiliging gaat over mensenlevens

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 5 2016

Profi Dak Beveiliging

Dakbeveiliging gaat

over mensenlevens

Dakdekkers, airco-technici of gsm-installateurs zijn slechts enkele voorbeelden van beroepskrachten die dagelijks de daken van allerlei bedrijfspanden betreden. Deze vakmensen moeten uiteraard veilig kunnen werken en de verantwoording voor die veilige werkomgeving ligt bij de opdrachtgever. Profi Dak Beveiliging neemt de zorg uit handen. tekst Elly Molenaar

In de Arbowet staat dat bij alle werkzaamheden waarbij valgevaar bestaat over een afstand van meer dan 2,5 meter adequate voorzieningen moeten worden aangebracht. Profi Dak Beveiliging uit Velp (Gld) weet exact welke maatregelen getroffen moeten worden om een dak veilig te betreden. Dagelijks zijn gecertificeerde monteurs op pad om daken van Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen te beveiligen. Daarvoor maken ze gebruik van de nieuwste generatie producten. De MARQ S-Line is een synthetisch kabeltrajectsysteem met een onbeperkte levensduur. "Veel minder onderhevig aan veranderlijke weersomstandigheden dan de stalen variant", legt Michel Mondi van Profi Dak Beveiliging uit. "Het systeem is corrosiebestendig. Een ander voordeel is dat de kabel geen bliksem geleidt. Het systeem hoeft dus niet aangesloten te worden op een bliksemafleidingssysteem. Bovendien is het makkelijker te monteren omdat het licht materiaal betreft en onze monteurs zijn dus sneller klaar. De kosten zijn daarom ook niet hoger dan wanneer een stalen kabelsysteem wordt geplaatst."

Voor MARQ S-Line geldt dan ook een levenslange product- en installatiegarantie. "Die durven we onze opdrachtgevers met een gerust hart te geven", zegt Mondi. Jaarlijks komen de monteurs van Profi Dak Beveiliging de valbeveiliging controleren. "Maar tijdens de installatie wordt alles ook nauwkeurig op veiligheid getest. Niet steekproefgewijs, maar ieder paaltje wordt uitvoerig gecontroleerd door middel van een trekproef. Het gaat hier tenslotte om mensenlevens. Daar kun je niet mee spelen."

Noodzaak

Steeds meer bedrijven zien de noodzaak in van een goede dakbeveiliging. Mondi: "Zo hebben onze monteurs laatst op het dak van WTC Arnhem een beveiligingssysteem geplaatst. Maar ook de daken van een zorgcentrum in Wageningen en de woonboulevard in Veenendaal zijn inmiddels veilig te betreden." Profi Dak Beveiliging heeft ook voor veiligheid op de daken van diverse objecten van Albert Heijn gezorgd. "De eigenaren van verhuurde objecten willen graag voorkomen dat straks in het nieuws komt dat een vakman van hun dak is gevallen", zegt Mondi. "Steeds meer ondernemers zien gelukkig de noodzaak in van een permanente dakbeveiliging. Het is niet alleen door wetgeving verplicht, het is bovendien een wezenlijk onderdeel van een veilige werkomgeving."

Profi Dak Beveiliging neemt zowel daken van bestaande panden als van nieuwbouwprojecten voor zijn rekening. "In het voortraject van de bouw gaan we graag met de architect om tafel om een passend en helder advies uit te brengen. Voor ieder object vinden we wel een oplossing op maat. Vervolgens gaan we grondig en snel te werk. Veiligheid is het allerbelangrijkst voor de mens." n

Profi Dak Beveiliging - Kokspad 2 - 6883 KA Velp

026-3640600 - info@profidakbeveiliging.nl

www.p-db.nl

Thema bedrijfshuisvesting - Beveiliging

delen:

Oost-Gelderland Business nr 5 2016

» Coverstory Wopereis Solar & Installatietechniek: Investeren in duurzaamheid
» Acht trends in facility management
» Communicatieve beveiliger creëert veilige omgeving
» Profi Dak Beveiliging: Dakbeveiliging gaat over mensenlevens
» Direct aanspreekpunt voor alle ondernemers in Oost Gelre
» NED Fire & Security: Beveiliging met een professionele aanpak
» IJzersterk Ondernemen: Flexibele kantoorruimte met maatschappelijke meerwaarde
» Kent u de (veiligheids)risico?s van leegstand?
» Opslag: De ideale indeling
» Business Flitsen
» VNO-NCW: “Meer geld voor technisch onderwijs”
» Achterhoek Agenda 2020: “Prikkel hun technisch ego!”
» ETL Dales Accountants en Adviseurs: Einde voor het pensioen in eigen beheer
» Algemene impressie
» Testverslagen
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by