NED Fire & Security: Beveiliging met een professionele aanpak

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 5 2016

NED Fire & Security

Beveiliging met een

professionele aanpak

Met circa 20 medewerkers is NED Fire & Security een flexibel, servicegericht bedrijf, aldus directeur Jan Stinissen. "Wij doen aan alles op het gebied van elektronische beveiliging; brand, inbraak, camera's, onderhoud en meldkamer. Met ons team, waarin een goede sfeer heerst en waar overigens nog plaats is voor nieuwe collega's, kunnen wij de markt professioneel van dienst zijn. Onze focus is met name gericht op een uitstekende service naar onze klanten."

FOTOGRAFIE Walter Verwaal - Fotic

Technisch manager Dave Gotjé vervolgt: "Als er een probleem is bij een van onze mensen, dan wordt er snel geschakeld om deze collega te gaan ondersteunen ter plaatse. We hebben weleens met z'n allen een nacht doorgewerkt om het probleem op te lossen voor onze klant." Stinissen en Gotjé begonnen in 2008 met NED Fire & Security. Beiden hadden al de nodige ervaring opgedaan bij grote organisaties in de beveiligingsbranche. "Toen wij startten, trad net de recessie in", vertelt de directeur. "Het enige wat je dan kunt doen is er nòg harder tegenaan dan je al van plan was."

No-nonsense mentaliteit

Dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen, blijkt wel uit de mooie lijst van tevreden klanten en uitzicht op verdere groei. Gotjé: "Je ziet dat bedrijven steeds meer op zoek zijn naar een middelgrote partij met een no-nonsense mentaliteit. Met ons bedrijf realiseren wij standaard én complexe projecten. Door deze veelzijdigheid hebben wij een antwoord op de meeste vraagstukken uit de markt. Dit komt mede door ons team welke over veel werkervaring beschikt."

Onderhoud

Een belangrijk aspect rondom beveiliging is volgens Gotjé achterstallig onderhoud aan beveiligingssystemen: "Dat onderhoud heeft bij een aantal bedrijven stilgelegen, mede als gevolg van de recessie. Men wilde besparen op de kosten, en onderhoud is dan één van de eerste zaken waar men naar kijkt. Zolang het functioneert, is het goed. Langzamerhand zien we dat het onderhoud weer wordt opgepakt. Vaak omdat de systemen steeds meer problemen gaan geven of verouderd zijn en ook omdat gemeenten steeds meer gaan handhaven. Als bij controles achterstallig onderhoud geconstateerd wordt aan brandmeldinstallaties, moet de eigenaar zorgen dat het in orde komt volgens het Bouwbesluit. Vervolgens komen wij in beeld. We kunnen dan adviseren om het bestaande systeem aan te passen of het gehele systeem te vernieuwen omdat het niet meer aan de huidige eisen voldoet, maar dat is dan in het uiterste geval."

Brede aanpak

NED Fire & Security pakt het veel breder aan, zegt Gotjé: "Tot onze klanten behoren ondernemingen van klein formaat tot grote industriële objecten." Wij kunnen de meeste fabricaten leveren en onderhouden. Hierdoor zijn wij met name interessant voor organisaties met meerdere panden, welke verschillende systemen hebben en één aanspreekpunt willen hebben. De grootste groep klanten zit in het midden en hoger segment. Daarnaast hebben wij ook retailers in ons klantenbestand." Stinissen wil wel duidelijk stellen dat zij alleen zorgen voor de detectie van inbraak of brand. Wat er aan opvolging plaatsvindt, dat bepaalt de klant zelf: wordt er een surveillancedienst naar het object gestuurd of gaat de eigenaar zelf ter plaatse? De systemen van NED Fire & Security hebben als doel een inbraakmelding zo vroeg mogelijk te detecteren. Gotjé: "Dat is het enige wat je doet met elektronische beveiliging: tijdwinst creëren. Je detecteert een inbraak en je hoopt dan dat de opvolging zo snel mogelijk ter plaatse is. De alarmmelding komt binnen bij de meldkamer, de centralist geeft vervolgens het afgesproken protocol door aan de klant welke dan gaat kijken wat er aan de hand is."

Natuurlijk installeert NED Fire & Security ook apparatuur om dergelijke calamiteiten te voorkomen, ofwel preventieve maatregelen. Stinissen: "We merken dat er een enorm stijgende vraag is naar camerasystemen. Deze worden steeds betaalbaarder en met de IP-technologie zijn de beelden ook enorm scherp. Wij leveren hoge kwaliteit, installeren het, zorgen dat het functioneert en mocht er na verloop van tijd iets niet goed blijken dan komen we het verhelpen." De directeur gaat ook in op de trend van domotica en geeft aan dat er steeds meer vraag komt uit de markt om inbraaksystemen te koppelen. De beveiligingssystemen van NED Fire & Security kunnen dan ook worden aangesloten op domotica-apparatuur.

Brandbeveiliging

Voor wat betreft brandbeveiliging doen veel ondernemers alleen het wettelijk verplichte aan voorzieningen, is de ervaring van Gotjé: "Men ziet brandveiligheidssystemen nog vaak als een last: het kost geld en het levert niet direct iets op, denk eens in wat er kan gebeuren als je geen afdoende systeem in je pand hebt en de hele boel brandt af, dat wil je toch niet meemaken?" Stinissen sluit af: "Wij zijn erkend Branddetectie- en Borg Beveiligingsbedrijf. Als we bij een klant een beveiligings- of brandmeldinstallatie plaatsen, volgens de van toepassing zijnde regelgeving, mogen wij een Borg bewijs of certificaat afgeven. Dat dit een interessant effect kan hebben op de verzekeringspremie van de klant, mag duidelijk zijn." n

Thema bedrijfshuisvesting - Beveiliging

Dave Gotjé en Jan Stinissen

delen:

Oost-Gelderland Business nr 5 2016

» Coverstory Wopereis Solar & Installatietechniek: Investeren in duurzaamheid
» Acht trends in facility management
» Communicatieve beveiliger creëert veilige omgeving
» Profi Dak Beveiliging: Dakbeveiliging gaat over mensenlevens
» Direct aanspreekpunt voor alle ondernemers in Oost Gelre
» NED Fire & Security: Beveiliging met een professionele aanpak
» IJzersterk Ondernemen: Flexibele kantoorruimte met maatschappelijke meerwaarde
» Kent u de (veiligheids)risico?s van leegstand?
» Opslag: De ideale indeling
» Business Flitsen
» VNO-NCW: “Meer geld voor technisch onderwijs”
» Achterhoek Agenda 2020: “Prikkel hun technisch ego!”
» ETL Dales Accountants en Adviseurs: Einde voor het pensioen in eigen beheer
» Algemene impressie
» Testverslagen
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by