Testverslagen

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 5 2016

Renault Trafic

Dealer: Herwers Renault Zevenaar

Afgevaardigde tijdens testdag: Ton Wolters

Olaf Leusink: "Ik ben erg te spreken over de navigatie die duidelijk en eenvoudig te bedienen is. De extra grote spiegel in de bijrijderszonneklep is briljant bedacht. Opengeklapt is het een dodehoekspiegel. De prijs van deze Trafic is prima en aanschaf waardig omdat de auto zakelijk is en geen overbodige luxe heeft."

Ruben Krus: "Ik was onder de indruk van deze Renault. Met name door zijn veiligheid, solide uitstraling, rustige motor en een stabiele aandrijflijn. Het comfort is zakelijk maar goed. De navigatie werkt snel en perfect. De dode hoekspiegel in de zonneklep is mooi bedacht. Gezien de ruimte en uitrusting is de prijs in overeenstemming met de kwaliteit. Voor een startende ondernemer kan ik deze Trafic zeker aanbevelen."

Carlo Aalders: "Een erg fijn rijdende bedrijfswagen waarbij je gevoel krijgt of je in een personenauto rijdt. Jammer dat het geen volautomaat is. De Trafic is netjes afgewerkt en biedt veel opties. Het zitcomfort is erg prettig en de stand van het stuur is goed. De navigatie, radio en telefoon zijn mooi geïntegreerd in het dashboard en goed te bedienen."

Specificaties

Merk: Renault

Model: Traffic L2H1

Type: 1.6 dCi Comfort + Navi

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1.598 cc

Vermogen: 120 pk

Koppel: 320 Nm

Verbruik: 1 op 17

Acceleratie: 0-100 km/u in 12 sec

Topsnelheid: 171 km/u

Laadruimte: 6 m3

Verkoopprijs: ? 24.050,-

Vanafprijs: ? 18.450,-

Informatie: www.herwers.nl

"De dode hoekspiegel

in de zonneklep is mooi bedacht."

Renault Kangoo

Dealer: Herwers Renault Zevenaar

Afgevaardigde tijdens testdag: Ton Wolters

Willem Bouwmeester: "Voor wie een compacte, sobere bestelauto zoekt, is de Kangoo een goede keus. Het is een simpele auto met een redelijk zitcomfort waarin jammer genoeg geen navigatie aanwezig is. Gezien de prijs is het een doelmatige auto geschikt voor bijvoorbeeld kleine bestellingen."

Ruben Krus: "Het rijgedrag is typisch Frans; gewoon comfortabel. Deze Kangoo heeft een stille motor en een soepele aandrijflijn. Het is dus een ideale auto voor in het stadsverkeer. Wat ik wel miste, is een raam in het tussenschot en een navigatiesysteem. Conform de sobere uitstraling is er niets mis met de prijs."

Ruben Lubbers: "Ik heb deze Renault ervaren als zeer comfortabel. De uitstraling is representatief, het rijgedrag typisch Frans. Ik miste wel de armsteunen en de plafondgrepen. Het zitcomfort is ruim voldoende. Zelf zou ik deze auto niet aanschaffen. Ik kan hem wel adviseren voor de doelgroep."

Frans Bolder: "Dit is zonder meer een fijne auto met veel ruimte en rustig rijgedrag. De Kangoo is comfortabel uitgerust en heeft lekker zittende stoelen. De prijs lijkt me oké, daar krijg je een ruime auto voor terug met veel opbergmogelijkheden. Een mooie kleine auto voor in de stad."

Specificaties

Merk: Renault

Model: Kangoo

Type: 1.5 dCi 75 Expr. Génerique

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1.461 cc

Vermogen: 75 pk

Koppel: 180 Nm

Verbruik: 1 op 21

Topsnelheid: 150 km/u

Laadruimte: 3 m3

Vanafprijs: ? 11.490,-

Informatie: www.herwers.nl

bedrijfswagentestdag

"Ik heb deze Renault

ervaren als zeer comfortabel."

Iveco Daily

Dealer: Iveco Schouten Doetinchem

Afgevaardigde tijdens testdag: Jonny Stegink

Frans Bolder: "Een mooie grote en comfortabele bus. Het comfort is door de vering prima. De uitrusting is zover ik gezien heb goed. Wel zit in deze auto alleen Park Distance Control achter. Voor het geld is dit een voortreffelijke bus."

Michello Mondi: "In een woord een geweldige auto. Het rijgedrag heeft me verrast mede door de naadloos schakelende automaat. Alles is in deze Iveco keurig afgewerkt en de stoelen zijn goed geveerd en comfortabel. De geteste versie ? 29.500,- en dat staat prima in verhouding tot het vereiste. Wel een auto waarvoor je, gezien de grootte, echt werk voor moet hebben."

Willem Bouwmeester: "Een robuuste auto zonder franje die zeker voldoet bij bepaalde doelgroepen. Het comfort is goed. De Iveco is geschikt voor bedrijven die behoefte hebben aan een bedrijfsauto met flinke capaciteit en groot laadvermogen."

Dave Gotjé: "Wat een ruimte biedt deze Iveco en wat rijdt die lekker vooral door de fijne automaat! De auto is luchtgeveerd en dat biedt veel comfort. Handig is de telefoon/tabletklep in de auto. De prijs is erg goed voor het rijcomfort, ruimte en het

laadvermogen."

Specificaties

Merk: Iveco

Model: Daily

Type: 35S 12V AB 3520L. H2 Euro 6

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 2.300 cc

Vermogen: 116 pk

Koppel: 320 Nm

Verbruik: 1 op 10

Topsnelheid: 160 km/u

Uitrusting: verzwaarde vering, climate control, DAB radio BT, luxe chauffeursstoel en bijrijdersbank

Laadruimte: 12 m3

Verkoopprijs: ? 24.050,-

Leaseprijs: ? 495,- per maand

excl. btw (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: ??25.000,-

Informatie: www.ivecoschouten.nl

"Een robuuste auto zonder franje die zeker voldoet bij bepaalde doelgroepen."

Fiat Talento

Dealer: Iveco Schouten Doetinchem

Afgevaardigde tijdens testdag: Christel Wensing

Olaf Leusink: "Deze Talento schakelt, stuurt en remt als een personenauto. De neus is mooi vormgegeven. In de cabine is veel opbergruimte. Het comfort is prima. De bestuurdersstoel kan voor mensen met lange benen ver naar achteren gezet worden. Lange afstanden lijkt me voor deze auto dan ook geen probleem. De prijs is voor dit bijna complete busje prima. Bovendien is deze bedrijfsauto een stuk goedkoper is dan zijn Duitse concurrenten."

Ruben Krus: "Het rijgedrag van deze Fiat heb ik als heel prettig ervaren. Tijdens het rijden had ik absoluut geen last van dode hoeken. De Talento is vlot en solide met een comfort waar goed over na is gedacht. De auto heeft een duidelijk dashboard met een navigatiesysteem dat snel en gebruiksvriendelijk is. De audio produceert een goed geluid in stereo. De prijs is voor deze complete auto met veel laadruimte, stabiel koetswerk en veel beenruimte erg goed. Een prima bus voor diverse werkzaamheden."

Michel Mondi: "Een fijne auto die lekker rijdt, netjes is afgewerkt en beschikt over een voortreffelijke navigatie. Het zitcomfort is wat ik er van verwacht had. Uitstekend. De prijs is gezien het rijgedrag en de vele opbergmogelijkheden geheel in verhouding met de kwaliteit."

Specificaties

Merk: Fiat Talento

Model: 2016

Type: L2H1

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1.600 cc

Vermogen: 120 pk

Verbruik: 1 op 18 (5,6 liter per 100 km)

Uitrusting: Onderhoudsinterval bij elke 40.000 km, airco, radio cd navigatie TomTom bluetooth, cruise control, laadvloer, betimmering laadruimte, mistlampen, airconditioning met gekoeld dashboard kastje.

Laadruimte: 6 m3

Verkoopprijs: ? 19.197,- excl. btw

Leaseprijs: ? 412,- (banden,

verzekering wa casco, r&o, rente

en afschrijving, motorrijtuigen-belasting, vervangend vervoer)

(full operational, obv. 30.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: ? 18.250,- rijklaar

Informatie: www.ivecoschouten.nl

"Een prima bus

voor diverse werkzaamheden."

Mercedes-Benz Vito

Dealer: Wensink

Afgevaardigde tijdens testdag: Niek Pyrek

Willem Bouwmeester: "De indruk die ik van deze Vito heb gekregen, is dat het een luxe en veilige auto is met een nette afwerking. Het zitcomfort is vooral dankzij de bestuurdersstoel erg goed. Verder is deze wagen met veel extra's uitgerust zoals navigatie, een prima klinkende audio en een achteruitrijcamera. De auto is wel aan de prijs, maar daar krijg je wel een Mercedes-Benz voor met veel uitstraling en luxe."

Ruben Lubbers: "Ik kan niet anders zeggen; wat een goede en strakke rijeigenschappen. Wat me ook opviel is dat je nauwelijks motorgeluid hoort in de cabine. De auto is verder compleet uitgerust met alles wat je nodig hebt om je werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. De prijs is wel aan de hoge kant, maar dat betaalt zich in mijn ogen weer in de restwaarde terug. Gezien de uitstraling, degelijkheid, goede automaat, is deze Mercedes de beste in zijn klasse."

Carlo Aalders: "Deze Vito is zonder meer een mooie verschijning. En zoals je van Mercedes-Benz mag verwachten is het een auto met een goed rijgedrag en fijne besturing. Verder zitten alle noodzakelijke features erop. De prijs is wel aan de dure kant, maar daar krijg je wel een bedrijfsauto voor met een ster op de motorkap."

Specificaties

Merk: Mercedes-Benz

Model: Vito

Type: 114CDI KA L

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 2.143 cc

Vermogen: 136 pk

Koppel: 330 Nm

Verbruik: 1 op 15,4

Acceleratie: 0-100 km/u in 1 sec

Topsnelheid: 180 km/u

Uitrusting: Climate Control, parkeer assistent, achteruitrijcamera, navigatie

Laadruimte: 6 m3

Verkoopprijs: ? 27.950,-

Leaseprijs: Op aanvraag

Vanafprijs: ? 16.990,-

Informatie: www.wensink.nl

"Ik kan niet anders zeggen; wat een goede en strakke rijeigenschappen."

Agrarisch ondernemers weer iets positiever

over de toekomst

De Agro Vertrouwensindex is ten opzichte van het tweede kwartaal van 2016 gestegen. Wel is deze lager dan hetzelfde kwartaal in 2015. De stemming over de huidige bedrijfssituatie is nagenoeg onveranderd, de verwachte toekomstige situatie steeg licht met vier punten. Een uitzondering vormen de ondernemers in de pluimveehouderij en opengrondtuinbouw; zij geven aan positiever gestemd te zijn over de huidige situatie en beide beoordelen de bedrijfssituatie voor over 2-3 jaar wat lager dan het vorige kwartaal. De stemming en de verwachte toekomstige situatie bepalen samen de Agro Vertrouwensindex. De melkveehouderij vertoont sinds eind vorig jaar een stijgende lijn als het gaat om de toekomstverwachting. Over de huidige situatie zijn ze na een duidelijke daling weer licht optimistischer. Wel zijn er nog altijd meer ondernemers die negatief oordelen over hun huidige situatie op het bedrijf dan dat ondernemers positief oordelen. Hierbij moet worden opgemerkt dat de meeste enquêtes zijn ingevuld voor bekend werd dat de invoering van het fosfaatstelsel wordt uitgesteld. En alhoewel de opengrondtuinders positiever zijn over de huidige situatie, hebben ze duidelijk twijfels over de verwachte economische situatie. Ondernemers in deze sector verwachten een lichte stijging van de productie en opbrengstprijs en ook hogere kosten voor de komende 12 maanden. 13% Van de totale land- en tuinbouwbedrijven schat in dat hun huidige liquiditeitspositie zeer krap is, en 6% van alle bedrijven geeft aan dat ze deze zeer ruim inschatten. Met name ondernemers in de melkveehouderij en de varkenshouderij geven aan krap tot zeer krap te zitten. Dit blijkt uit de Agro Vertrouwensindex over het derde kwartaal van 2016. In de glastuinbouwsector geeft 36% van de ondernemers aan ruim in de liquiditeitsmiddelen te zitten. Daarachter volgen de pluimveehouders met 35%.

"Nederland laat kansen Junckerfonds liggen"

Nederland laat kansen liggen om te profiteren van het Junckerfonds. Dat zegt Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, in een reactie op de laatste Europese cijfers. Daaruit blijkt dat Nederland bijna onderaan staat als het gaat om het benutten van het Europese fonds van 315 miljard euro. Volgens De Boer mist Nederland een investeringsfonds of ?bank zoals veel andere Europese landen kennen. Die vormt vaak het eerste aanspreekpunt voor de European Investment Bank, die het Junckerfonds uitvoert. Het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), ook wel bekend als het Junckerfonds, heeft als doel investeringen te bevorderen. Er niet gebruik van maken is zonde, zegt De Boer. "Het biedt onze bedrijven en overheden kansen om te investeren in de grote opgaves waar we voor staan in onze economie. Denk aan de overgang naar een meer duurzame energiehuishouding, nieuwe infrastructuur, of meer hergebruik van grondstoffen." Nu Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, het fonds wil verdubbelen tot circa vijfhonderd miljard euro, is het zeker zaak om actie te ondernemen. Door het opzetten van een publiek-privaat investeringsfonds, waar VNO-NCW voor pleit in NL Next Level, kan Nederland veel beter gebruik maken van het Junckerfonds. Ook kan zo'n instelling in Nederland een belangrijke rol spelen om transitieprojecten, die vaak erg complex zijn, echt van de grond te krijgen. Door een beperkte investeringen vanuit een nieuw Kabinet kan zo uiteindelijk meer dan 100 miljard aan privaat geld worden vrijgespeeld.

Keurmerk biedt zzp'er duidelijkheid in bemiddelingsmarkt

Veruit de meeste zzp'ers komen voornamelijk via bemiddelaars aan hun opdrachten, meldde ZZP Barometer onlangs. Bij wie ze terechtkonden voor kwalitatief hoogstaande dienstverlening was tot voor kort onduidelijk. Branchevereniging NBBU brengt daarin verandering met een nieuw keurmerk waarmee bemiddelaars zich op kwaliteit kunnen onderscheiden. Veel opdrachtgevers regelen de inhuur van zzp'ers ook via een bemiddelaar, dus het belang van zzp-bemiddeling is duidelijk. Dat gold tot dusver niet voor de kwaliteitseisen van de dienstverlening. De NBBU biedt bemiddelaars daarom een keurmerk, waarmee zij zich kunnen profileren als correcte en betrouwbare zzp-bemiddelaar, richting zelfstandige én opdrachtgever. Het keurmerk wordt toegekend na keuring door een geaccrediteerde controle-instelling. Hierin worden onder meer de aan de zzp'er gestelde voorwaarden, transparantie in de dienstverlening en gebruikmaking van een door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst meegenomen. Het is de bedoeling dat de certificering uiteindelijk een zelfstandig keurmerk wordt en voor iedereen beschikbaar is. Bedrijven die het keurmerk willen voeren, kunnen zich hiervoor bij de NBBU melden. De Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen, de NBBU, is dé brancheorganisatie van professionele intermediairs op de arbeidsmarkt, met name in het MKB.  We behartigen de belangen van 1100 dienstverleners in de flexbranche: waaronder zzp-bemiddelaars, uitzendbureaus, payroll-ondernemingen en andere intermediairs. Een NBBU-onderneming voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen.

delen:

Oost-Gelderland Business nr 5 2016

» Coverstory Wopereis Solar & Installatietechniek: Investeren in duurzaamheid
» Acht trends in facility management
» Communicatieve beveiliger creëert veilige omgeving
» Profi Dak Beveiliging: Dakbeveiliging gaat over mensenlevens
» Direct aanspreekpunt voor alle ondernemers in Oost Gelre
» NED Fire & Security: Beveiliging met een professionele aanpak
» IJzersterk Ondernemen: Flexibele kantoorruimte met maatschappelijke meerwaarde
» Kent u de (veiligheids)risico?s van leegstand?
» Opslag: De ideale indeling
» Business Flitsen
» VNO-NCW: “Meer geld voor technisch onderwijs”
» Achterhoek Agenda 2020: “Prikkel hun technisch ego!”
» ETL Dales Accountants en Adviseurs: Einde voor het pensioen in eigen beheer
» Algemene impressie
» Testverslagen
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by