Business Flitsen

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 1 2017

BINX Smartility vernieuwt aanpak utiliteitsbouw

Een half jaar na de start van BINX Smartility in Groenlo vierde het bedrijf in maart het openingsfeest voor relaties en genodigden. Ondernemers Bas Hommelink (36) en Bart Wopereis (37) vonden het namelijk de hoogste tijd dat BINX in de schijnwerpers wordt gezet. Bij BINX zijn twee schakels samengevoegd; bouw én installatie en is hiermee het eerste bedrijf in Nederland die utiliteitsbouw op deze manier aanpakt. Niet alleen de werkwijze is nieuw; ook de inrichting van het onderkomen in het voormalige postsorteercentrum van Groenlo is gloednieuw én verrassend. Er is een Virtual Reality (VR) room en in de grote open ruimte staan twee knalroze bouwcontainers die zijn getransformeerd tot vergaderruimte. Opvallend zijn ook de XXL-tafel met aan weerszijden 10 flexplekken en diverse banken die zo zijn neergezet alsof je in een treincoupé zit. In het midden springt de bar in het oog, net als twee oude telefooncellen van KPN. Bas legt uit dat bij bouwprojecten bouw en installatie van oudsher losse schakels zijn. "Niet alleen bouw en installatie smelten bij BINX Smartility volledig samen, ook andere functies verenigen zich. Zo werken we uitsluitend met zogenoemde co-makers. Dat kan een architect, sloper of schilder zijn, die wij uitzoeken. Niet de klant selecteert, maar wij doen dat. Anders gezegd: de opdrachtgever heeft nog maar één aanspreekpunt en dat is BINX. Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp, de technische uitwerking, de realisatie en voor beheer en onderhoud." bi-smart.nl

Banken helpen werkzoekenden met een achterstand tot de arbeidsmarkt

In de CAO Banken 2017-2019 is opgenomen dat banken aangesloten bij de Werkgeversvereniging Banken investeren in Participatie Certificaten om daarmee werkzoekenden met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan een vaste baan te helpen. Hierover zijn afspraken gemaakt tussen de Werkgeversvereniging Banken, CNV en DE UNIE. Het is voor het eerst dat een dergelijke afspraak in een CAO is opgenomen. Alle 22 aangesloten banken zullen investeren in een Participatie Certificaat. Een Participatie Certificaat is een aanvullende financiering van 3500 euro. Daarmee kunnen noodzakelijke aanpassingen aan de werkplek worden betaald, reiskosten worden vergoed of kan worden geïnvesteerd in jobcoaching of een extra cursus voor een werkzoekende om dat ene contract wél te bemachtigen. "We willen een arbeidsmarkt waar iedereen een plek kan vinden. Ook mensen met een afstand tot die arbeidsmarkt. Het is een belangrijk signaal dat banken hieraan sectoraal en structureel willen bijdragen", zegt Mirjam van Praag, voorzitter Raad van Advies Participatie Certificaat en kroonlid SER. Ook de werkgevers onderstrepen het belang van de CAO-afspraak. "Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om een actieve bijdrage te leveren aan arbeidsparticipatie in Nederland", zegt Chris Buijink, Voorzitter Nederlandse Vereniging van Banken. Voor werkgevers is het Participatie Certificaat een prima instrument om werk te maken van de Participatiewet en de afspraken in het Sociaal Akkoord. Volgens Aart van der Gaag, Commissaris 100.000 banen VNO-NCW MKB LTO, hebben werkgevers en vakbonden in de bankensector dan ook een effectieve manier gevonden om daar aan bij te dragen. Participatie Certificaat is een initiatief van ondernemer Sabine de Jong. Participatie Certificaat is gestart in 2016.

Minister Schultz van Haegen ondertekent Tracébesluit

Het Rijk en provincie Gelderland gaan de A15 met twaalf kilometer doortrekken richting de A12. Hierdoor realiseren zij een nieuwe verbinding tussen de haven van Rotterdam en Duitsland. De doortrekking verbetert tevens de doorstroming in de regio Arnhem-Nijmegen. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft onlangs in Duiven bekend gemaakt dat zij het Tracébesluit voor de precieze ligging en inpassing van deze nieuwe weg heeft getekend. Zij maakte daar ook bekend dat het toekomstige knooppunt van de A12/A15 de naam knooppunt De Liemers gaat krijgen. De Liemers is de naam van de streek waar de nieuwe weg doorheen loopt. Het Tracébesluit voor het project A12/A15 Ressen-Oudbroeken (ViA15) is tot stand gekomen in samenwerking met de provincie Gelderland, de gemeenten Duiven, Lingewaard, Overbetuwe en Zevenaar en waterschap Rijn en IJssel. In het Tracébesluit is veel aandacht voor de inpassing van de weg en de verbetering van de doorstroming van het verkeer op het onderliggend wegennet. Voor Zevenaar betekent dit de volledige herinrichting van de Arnhemseweg en de weg Hengelder inclusief geluidwerende maatregelen. Het Rijk en de provincie Gelderland werken in het project ViA15 samen aan een robuuste oplossing, waarin de A15 vanaf knooppunt Ressen wordt doorgetrokken naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar. De A12 tussen Westervoort en knooppunt Oud-Dijk krijgt extra rijstroken, de A15 tussen de knooppunten Valburg en Ressen wordt verbreed en er komt een nieuwe op- en afrit voor Zevenaar-Oost. Het totale project inclusief maatregelen op het onderliggend wegennet kost circa 840 miljoen euro. De provincie Gelderland draagt hieraan zo'n 360 miljoen euro bij. Ongeveer een derde deel van de aanlegkosten wordt betaald uit tolgelden. De tolheffing is tijdelijk en stopt zodra het benodigde bedrag binnen is.

delen:

Oost-Gelderland Business nr 1 2017

» Coverstory BMV Advies: advies en opleidingen voor een veilige werkomgeving
» Week van de Techniek: Iedereen ziet het belang ervan in
» VNO-NCW Midden: SmartHub Achterhoek en InnovatieFestival 2017
» Nieuwe Algemeen Directeur Bronkhorst High-Tech
» Sanovo Technology: focus op het hele ei-verwerkende proces
» Nederlands MVO-keurmerk voor betonsector dient wereldwijd als voorbeeld
» Bedrijvenmonitor Topvrouwen 2016: Vergroten van urgentie is nodig
» Interview Martine Zuil: commercieel directeur De Graafschap staat haar mannetje
» MRKTNG.nl: geen enkele organisatie kan nog zonder
» Hermonde traint leiders vanuit eigen persoonlijkheid
» Gemeente Oost Gelre: vrouwen aan de politieke top
» Ingrid Coffeng van Dymato voelt zich op haar plek
» Jong Management Achterhoek stelt zich voor
» Engeltherm: altijd aangenaam binnen
» Business Flitsen
» Column ETL Dales: aangifte inkomstenbelasting 2016
» Column cbt: fouten maken mag als continu verbeteren het uitgangspunt is
» Smart Werken & prettig wonen in een bereikbare Achterhoek
» Circulair (ver)bouwen in 4 stappen
» Nieuwe generatie moet blijven ondernemen
» Aantrekkingskracht familiebedrijven op jongeren neemt toe
» Derde generatie Rouwmaat streeft naar strategisch partnerschap
» Carwash & Co: voor een schoon en net visitekaartje
» Dirkzwager: onderschat de impact van een bedrijfsovername niet
» Diligence begeleidt overnames binnen mkb met zorg
» Business flitsen
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by