Business Flitsen

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 2 2017

Business Flitsen

RCT Gelderland: alleen ga je sneller, samen kom je verder

Het eerste jaarschrift van RCT Gelderland is uit. In deze publicatie blikken de Regionale Centrale voor Technologie terug op 2016. In dat jaar hebben ze een kleine 900 bedrijven gezien, waarvan het overgrote deel in de maakindustrie. Mede door toedoen van de stichting zijn er een kleine 300 bedrijven met elkaar of met andere organisaties gaan samenwerken, met als doel tot innovaties te komen. In het eerste jaarschrift wordt, naast de al genoemde feiten en cijfers, uitgebreid stilgestaan bij enkele resultaten van het makelen en schakelen. Dat levert mooie voorbeelden op, zoals de ontwikkeling van de boorrobot. Twee bedrijven bijna tegenover elkaar gelegen in Elst. De een is gespecialiseerd in de inrichting van winkelpanden, de ander is een machinebouwer. Ze kennen elkaar niet, totdat de innovatiemakelaar ze met elkaar in contact brengt. Inmiddels werken ze samen aan de ontwikkeling van een boorrobot die de inrichting van nieuwe winkelvestigingen aanzienlijk moet gaan versnellen; de robot boort straks duizenden gaten automatisch. Het is een voorbeeld van innovatie, waarvan er in het jaarschrift meer te vinden zijn. Het jaarschrift heeft als titel meegekregen: "Alleen ga je sneller, samen kom je verder", omdat in 2016 het thema makelen en schakelen is - een hoofdactiviteit van de innovatiemakelaars. De Stichting RCT Gelderland wordt 'gefund' door de provincie Gelderland en gerund door ondernemers. Het bestuur bestaat uit ondernemers die gevestigd zijn in alle Gelderse regio's. Zij hebben zeven innovatiemakelaars aangesteld en die gedetacheerd in alle regio's. Zodoende zijn innovatiemakelaars actief in Rivierenland, maar ook in de Achterhoek, Arnhem, Nijmegen, de Vallei, Veluwe en Stedendriehoek. De makelaars bezoeken bedrijven, makelen en schakelen tussen bedrijven, verbinden bedrijven met kennisinstellingen en andere organisaties, denken mee over financiering en bevorderen de netwerkvorming tussen bedrijven. Deze activiteiten dienen één doel: de ondersteuning van de Gelderse maakindustrie bij de overgang naar slimmer en duurzamer produceren. RCT Gelderland is op 1 januari 2016 van start gegaan, zal in ieder geval tot 2020 actief zijn en bouwt voort op de regionale centra voor technologie die daarvoor in de Gelderse regio's opereerden. Deze regionale centra werkten volgens het principe 'voor en door ondernemers', wat ook geldt voor RCT Gelderland. www.rctgelderland.nl

Edwin Roerdink naar ETL Dales Accountants en Adviseurs

Edwin Roerdink is aangesteld als Senior Accountant Manager bij ETL Dales Accountants en Adviseurs in Doetinchem en Arnhem. Edwin is AA accountant en versterkt het team accountants en adviseurs met zijn kennis en jarenlange ervaring. Na de studies SPD, HEAO en post HBO Controller heeft Edwin de accountancyopleiding AA afgerond. Inmiddels is hij 25 jaren ervaring rijker, waarvan hij de laatste 15 jaar deze heeft opgedaan bij BDO Accountants als senior accountant/adviseur. "We zijn blij met Edwin in ons team. Hij heeft passie voor het vak en veel persoonlijke aandacht voor onze klanten en collega's. Daarmee is Edwin in staat om een bijdrage te leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van de organisatie met name op het gebied van de MKB-samenstelpraktijk", aldus Denny ten Camp, allround adviseur/registeraccountant en partner. Edwin is 48 jaar, woont in Beek (Montferland), is getrouwd met Karin en vader van een zoon en een dochter.

Deel uw nieuws met Oost-Gelderland Business!

Een overname, een verhuizing, een jubileum, een uitbreiding van het team, een nieuw initiatief of een nieuw product; elk bedrijf heeft wel iets interessants te melden. Oost-Gelderland Business publiceert dit graag voor u op de website! Heeft u een leuk nieuwtje of een interessant idee voor een artikel, mail dit dan vooral door naar hoofdredacteur Sofie Fest via sofie@vanmunstermedia.nl">sofie@vanmunstermedia.nl.

delen:

Oost-Gelderland Business nr 2 2017

» Coverstory Het Arsenaal Doesburg
» Business Flitsen
» HRM: een leven lang ontwikkelen
» Column cbt: ziekteverzuim en andere signalen van gevaar
» Laborijn: Sociaal ondernemen levert juist op
» Profi Dak Beveiliging: dakbeveiliging gaat over mensenlevens
» Column ETL Dales: nieuwe voorschriften bij het vervroegd aflossen van hypotheken
» SBC maakt Smart Industry behapbaar voor bedrijven
» Zakendoen met De Graafschap
» Jong Management Achterhoek: persoonlijke en zakelijke groei
» Boerderij Hoekelum: het goede buitenleven
» Duitsland: Probeer de drijfveren van de ondernemer te doorgronden
» KvK: Virtueel, hologrammen, spraakherkenning, etc.
» RvO: kansen in China en India
» Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen: gespecialiseerd in Duitsland
» VNO-NCW Achterhoek ondersteunt internationaal ondernemen
» Gemeente Oost Gelre: Nederland en Duitsland hebben elkaar enorm veel te bieden
» Middag vol dynamiek
» Testverslagen
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by