Jong Management Achterhoek: persoonlijke en zakelijke groei

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 2 2017

Penningsmeester Leon Pelgrim aan het woord

Persoonlijke en zakelijke groei

Naast mijn rol als penningmeester bij Jong Management Achterhoek ben ik ondernemer. Ik ben eigenaar van Pelgrim Safety BV. Mijn bedrijf is erin gespecialiseerd om werkplekken op hoogte veilig in te richten. Hoewel ik werkzaam ben in een specifieke branche en ik dus weinig 'beroepsgenoten' heb bij Jong Management, haal ik uit de bijeenkomsten van Jong Management en het contact met de leden juist veel inspiratie.

Tijdens de bedrijfsbezoeken horen we bevlogen ondernemers en managers hun verhaal vertellen en worden lessen die ze geleerd hebben gedeeld. Je staat er versteld van hoeveel mensen ongeveer dezelfde problemen tegen komen, ongeacht de branche waarin ze actief zijn. Een bedrijfsbezoek wordt altijd afgesloten met een gezamenlijk diner. Tijdens zo'n avond passeren de interessante items nog even de revue en hebben we kans om elkaar te leren kennen. Op zo'n avond in 2011 na het bedrijfsbezoek bij State of Art in Lichtenvoorde leerde ik twee van mijn beste vrienden kennen. Het zijn twee totaal verschillende ondernemers met even zo verschillende bedrijven. De ene heeft een bedrijf in de architectuur en de ander ontwikkelt parkeergarages. We kwamen aan de praat omdat ik een sticker van de Nürburgring & KTM op mijn auto had. We bleken alle 3 motorfanaat. Dit sloeg een brug en het klikte direct, zo zie je maar weer dat een klein signaal grote dingen teweeg kan brengen. We spreken elkaar over de meest uiteenlopende zaken. Moeilijke onderwerpen schuwen we niet en de meest mooie situaties passeren de revue. Het is hartstikke leuk en leerzaam om onderwerpen te delen en deze te ontrafelen. Meerdere malen heb ik met hen een probleem anders gedefinieerd dan dat ik aanvankelijk zou hebben gedaan en dat gaf uiteindelijk een betere oplossing! Zo helpen we elkaar geregeld en hebben we plezier van elkaars bedrijven.

Voor mijn werk kom ik door het gehele land, ik mag dan bij klanten uitleg geven over oplossingen die ze kunnen helpen specifieke werkzaamheden veilig uit te voeren. Vaak merk ik dat men heel specifiek op zoek is naar een pasklare oplossing voor het 'probleem'. Deze oplossing is klaarblijkelijk zo lastig te vinden dat er iemand bij moet komen die er echt verstand van heeft. Het puzzelstukje moet schijnbaar voldoen aan meerdere criteria wil het echt 'oplossen'. Bij de bedrijfsbezoeken zien we dit soort situaties ook dikwijls terug, de klant zit vast. Het is interessant om te zien hoe divers de bedrijven zijn die we mogen bezoeken. De aanpak van de vraagstukken die de klant of markt vraagt zijn even zo creatief. Deze bedrijven hebben een oplossing gevonden voor de klant binnen de specifieke capaciteit en weet veelal ook nog een extra toegevoegde waarde te creëren. Dit leren we niet uit een boek, dit zijn gouden voorbeelden uit de praktijk die het verschil maken en waar we met JM van leren.

Mij wordt wel eens gevraagd wat ik "uit JM haal". Wat ze eigenlijk vragen is een getal, liefst meerdere cijfers voor de komma en als even kan met een smeuïg verhaal. Ik denk dat men dit vraagt ter voorbereiding op een beoogd lidmaatschap. JM staat voor persoonlijke en zakelijke groei. Direct het passende puzzelstukje aangedragen krijgen, leert je niet groeien. Leren van elkaar is goud.

 

delen:

Oost-Gelderland Business nr 2 2017

» Coverstory Het Arsenaal Doesburg
» Business Flitsen
» HRM: een leven lang ontwikkelen
» Column cbt: ziekteverzuim en andere signalen van gevaar
» Laborijn: Sociaal ondernemen levert juist op
» Profi Dak Beveiliging: dakbeveiliging gaat over mensenlevens
» Column ETL Dales: nieuwe voorschriften bij het vervroegd aflossen van hypotheken
» SBC maakt Smart Industry behapbaar voor bedrijven
» Zakendoen met De Graafschap
» Jong Management Achterhoek: persoonlijke en zakelijke groei
» Boerderij Hoekelum: het goede buitenleven
» Duitsland: Probeer de drijfveren van de ondernemer te doorgronden
» KvK: Virtueel, hologrammen, spraakherkenning, etc.
» RvO: kansen in China en India
» Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen: gespecialiseerd in Duitsland
» VNO-NCW Achterhoek ondersteunt internationaal ondernemen
» Gemeente Oost Gelre: Nederland en Duitsland hebben elkaar enorm veel te bieden
» Middag vol dynamiek
» Testverslagen
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by