verduurSaam energieloket: meer comfort met minder energie

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 3 2017

Meer comfort met minder energie

Gas en elektriciteit: iedereen gebruikt het. Vaak zonder erbij na te denken. En wie er wel over nadenkt, loopt vaak tegen vragen aan. Je wilt wel minder energie verbruiken, maar weet niet goed waar te beginnen. En ook: wat kost het en wat levert het op? Het verduurSaam energieloket is het centrale adres in de Achterhoek, waar je met al je vragen over energiebesparing en duurzame energie terecht kunt.


Wat levert energiebesparing op?

Door slim om te gaan met de verwarming en elektrische apparaten, kun je al snel een aanzienlijk bedrag per maand besparen. Zonder dat je aan comfort inlevert. Je kunt ook investeren in energiebesparende maatregelen, zoals bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Investeringen die geld opleveren. Het rendement verschilt per maatregel, maar samen leveren ze al gauw meer op dan een gemiddelde spaarrekening. Een energiezuinig kantoor krijgt bovendien een beter energielabel, waardoor het beter verkoopbaar wordt. Tot slot zorgt een energiezuinig kantoor voor een gezondere leefomgeving. Hoe minder fossiele brandstoffen zoals steenkool en aardgas nodig zijn om in jouw energiebehoefte te voorzien, hoe beter dit is voor het milieu. Energiebesparing doe je dus ook voor je (klein)kinderen!

Energieloket

Woon je of heb je een bedrijf in de Achterhoek? Dan kun je met al je vragen over energiebesparing en duurzame energie terecht bij het verduurSaam energieloket. Hier krijg je informatie en advies op maat. Dit zijn eenvoudige maar doeltreffende tips om slim om te gaan met energiegebruik. Je kunt er ook terecht voor informatie over de mogelijkheden voor subsidies of een duurzaamheidslening. Sommige diensten zijn gratis, voor andere moet je een kleine vergoeding betalen. In alle gevallen is het advies en de begeleiding onafhankelijk en zonder winstoogmerk. Een volledig en actueel overzicht van de diensten vind je op de website.

Ambitie

De Achterhoekse gemeenten hebben de ambitie uitgesproken om in 2030 energieneutraal te zijn. Dat wil zeggen dat er net zoveel stroom en gas duurzaam wordt opgewekt als in de Achterhoek wordt gebruikt. Dit is hard nodig om de opwarming van de aarde en de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Maar ook worden we door het besparen en duurzaam opwekken van energie minder afhankelijk van grote buitenlandse energieleveranciers en stimuleren we de lokale werkgelegenheid in de Achterhoek. We kunnen niet de hele energiebehoefte in de Achterhoek duurzaam opwekken. We kunnen wel fors besparen op ons energieverbruik, zodat we de resterende behoefte duurzaam kunnen opwekken en gebruiken.

Het verduurSaam energieloket is door de Achterhoekse gemeenten opgericht om inwoners en bedrijven in de Achterhoek hiermee op weg te helpen. Het verduurSaam energieloket informeert, adviseert en begeleidt inwoners en bedrijven vanaf het eerste idee tot aan de uitvoering van maatregelen. Alles op een onafhankelijke manier en zonder winstoogmerk. Bij het verduurSaamen energieloket kun je terecht voor al je vragen over energiebesparing en duurzame energie. Veel informatie kun je al vinden op de website. En je kunt natuurlijk altijd bellen of mailen.

www.verduursaamenergieloket.nl - info@verduursaamenergieloket.nl

 

delen:

Oost-Gelderland Business nr 3 2017

» Coverstory aanpak kantoren: Verduurzaming verdient zich terug
» verduurSaam energieloket: meer comfort met minder energie
» IJzersterk Ondernemen: ruimte en faciliteiten voor ondernemers voor een vast bedrag per maand
» Mogelijk BV: "Veel vraag naar bankvrij vastgoed financieren"
» Het Internet Huis: in het belang van de regio
» Tien ICT-taken die MKB-ondernemingen zouden moeten uitbesteden
» Ongewoon Goed Vergaderen
» Achterhoek Agenda 2020: de vmbo-leerling het bedrijf in
» Column ETL Dales: tijdelijk een andere auto zonder extra bijtelling?
» Taxatiebureau Rothuis: "Sieraden hebben vaak een grote emotionele waarde"
» Business Flitsen
» Jong Management Achterhoek: de wind in de zeilen
» Column cbt: orde en netheid op de werkvloer
» VNO-NCW Midden: inspiratie, informatie en invloed op lobby
» Werken bij VOICT: De toekomst helpen programmeren en implementeren
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by