Taxatiebureau Rothuis: "Sieraden hebben vaak een grote emotionele waarde"

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 3 2017

Joël Rothuis van Taxatiebureau Rothuis

"Sieraden hebben vaak een grote emotionele waarde"

Met een geoefend oog taxeert hij nieuwe en antieke sieraden. Van een vintage Cartier horloge tot een Colombiaanse smaragd. Thuis bij de klant in binnen- of buitenland of op zijn kantoor, waar hij in zijn laboratorium onder meer edelstenen determineert. Joël Rothuis is als geregistreerd taxateur bevoegd taxaties te verrichten voor verzekeringen, boedelverdelingen en inkoop. Ook adviseert hij bij schade of verlies en stelt een expertiserapport op. "Tijdens het taxeren ontdek ik vaak de mooiste 'pareltjes'."

"Sieraden uit een erfenis, boedelscheiding of verdeling hebben vaak een grote emotionele waarde. Na het vaststellen van de juiste waarde door middel van een taxatierapport, adviseer ik bijvoorbeeld bij de verdeling onderling in de familie. Ook kopen we artikelen in die de klant wil verkopen. Daarnaast repareren, restaureren en vermaken we sieraden in eigen atelier. Onze collectie bestaat uit een ruim aanbod antieke en nieuwe sieraden, waaronder Niessing, Cartier en Piaget. Tevens is het mogelijk bij Taxatiebureau Rothuis veilig en betrouwbaar fysiek goud en beleggingsmunten munten aan te kopen. Het laten opstellen van een taxatierapport voor je sieraden en andere waardevolle bezittingen, is belangrijk voor een verzekeraar", benadrukt Joël. "Bij beschadiging, verlies of diefstal, keert een verzekeraar daadwerkelijk uit naar waarde."

Diamantspecialist

Joël is de derde generatie in het Doetinchemse juweliersbedrijf De Tijd. "Als kleine jongen was ik gefascineerd door edelstenen, antieke wapens en munten. Ik ging altijd mee naar veilingen en antiekbeurzen. Na de juweliersopleiding aan de Vakschool Schoonhoven volgde ik een verdieping tot edelsteendeskundige. Ik kan edelstenen determineren, eventuele behandelingen vaststellen en zien of het een synthetische edelsteen betreft. Daarna heb ik me in Antwerpen gespecialiseerd in diamanten." Na het behalen van zijn titel Diamantexpert aan de HRD, heeft hij het examen voor register taxateur & schade-expert afgerond. "De kwaliteitsbepaling van geslepen diamant kan worden vastgesteld door de 4C's. Het gewicht van een diamant wordt bepaald aan de hand van carat, clarity ofwel zuiverheid, color en cut. Cut is het slijpsel dat de schittering van de steen bepaalt. Iedere diamant heeft een unieke identiteitskaart. Bij geen enkele diamant zijn de 4C's hetzelfde."

taxatie.juwelierdetijd.nl

 

delen:

Oost-Gelderland Business nr 3 2017

» Coverstory aanpak kantoren: Verduurzaming verdient zich terug
» verduurSaam energieloket: meer comfort met minder energie
» IJzersterk Ondernemen: ruimte en faciliteiten voor ondernemers voor een vast bedrag per maand
» Mogelijk BV: "Veel vraag naar bankvrij vastgoed financieren"
» Het Internet Huis: in het belang van de regio
» Tien ICT-taken die MKB-ondernemingen zouden moeten uitbesteden
» Ongewoon Goed Vergaderen
» Achterhoek Agenda 2020: de vmbo-leerling het bedrijf in
» Column ETL Dales: tijdelijk een andere auto zonder extra bijtelling?
» Taxatiebureau Rothuis: "Sieraden hebben vaak een grote emotionele waarde"
» Business Flitsen
» Jong Management Achterhoek: de wind in de zeilen
» Column cbt: orde en netheid op de werkvloer
» VNO-NCW Midden: inspiratie, informatie en invloed op lobby
» Werken bij VOICT: De toekomst helpen programmeren en implementeren
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by