Jong Management Achterhoek: de wind in de zeilen

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 3 2017

De wind in de Zeilen

Terwijl ik deze column schrijf, is het bestuur van Jong Management net thuis van het jaarlijkse bestuursuitje. Een dag die inmiddels is uitgegroeid tot een weekend, bedoeld om de bestuursleden te bedanken voor hun inzet en gezamenlijk de plannen voor het nieuwe jaar te maken. Omdat het tevens het afscheid van een aantal zeer gewaardeerde bestuursleden betrof, hebben we ons afgezonderd op een skûtsje in de Friese wateren.

Tekst: Jeroen Coppens

Na een lekkere barbecue op een Marrekrite hadden we voor de nacht aangelegd in Heeg. Met een prachtig zonnetje en een licht briesje vertrokken we onder zeil via de Jeltesleat naar het Sneekermeer. Na een paar rondjes over het Sneekermeer en een pilsje op het starteiland zijn we Sneek binnen gelopen voor een diner bij de Jachthaven. Op zondag was het prachtig weer, maar geen wind. We voerden dwars door het mooie Sneek naar het karakteristieke IJlst. Na een heerlijke lunch in Heeg, hadden we onze Skutsje 'Hoop op zegen' weer teruggebracht in Gaastmeer.

In twee dagen zeilen komen er interessante onderwerpen aan bod. Bijvoorbeeld hoe blijven we kwalitatieve leden aantrekken? Jong Management is immers een bijzondere vereniging, want op je veertigste moet je de club verlaten. Dit betekent dus een gegarandeerde uitstroom. Het is voor het bestuur dus een constante taak om interessante leden te blijven trekken. Blijkbaar slaagt de Achterhoek hier al jaren goed in, want wij mogen ons keer op keer de grootste regio van Nederland noemen. Echter is het ledenaantal geen doelstelling op zich, het gaat om de inhoud van de leden. We zoeken diversiteit aan branches en vakgebieden, juist om van elkaar te leren en je groeiende netwerk te vergroten. Een lid moet in potentie iets kunnen bijdragen aan de andere leden.  

Het gaat ons Jong Management Achterhoek eigenlijk al jaren voor de wind, door de vrijwillige inzet van onze bestuursleden. Het is elke maand 'hands aan dek' om een mooi programma samen te stellen en uitdagende en leerzame bijeenkomsten te plannen. Zo hadden we een exclusief kijkje achter de schermen bij 'De Feestfabriek' op de Zwarte Cross op het programma staan. Als jonge managers en ondernemers vonden we het geweldig om te beleven hoe de organisatie van hét festival van Nederland in zijn werk gaat.

Voor iedereen een hele mooie zomervakantie!

Ben jij geïnteresseerd na het lezen van één van onze columns? Kom dan vrijblijvend meekijken op één van onze bijeenkomsten. Kijk voor meer informatie op www.jongmanagement.nl.

delen:

Oost-Gelderland Business nr 3 2017

» Coverstory aanpak kantoren: Verduurzaming verdient zich terug
» verduurSaam energieloket: meer comfort met minder energie
» IJzersterk Ondernemen: ruimte en faciliteiten voor ondernemers voor een vast bedrag per maand
» Mogelijk BV: "Veel vraag naar bankvrij vastgoed financieren"
» Het Internet Huis: in het belang van de regio
» Tien ICT-taken die MKB-ondernemingen zouden moeten uitbesteden
» Ongewoon Goed Vergaderen
» Achterhoek Agenda 2020: de vmbo-leerling het bedrijf in
» Column ETL Dales: tijdelijk een andere auto zonder extra bijtelling?
» Taxatiebureau Rothuis: "Sieraden hebben vaak een grote emotionele waarde"
» Business Flitsen
» Jong Management Achterhoek: de wind in de zeilen
» Column cbt: orde en netheid op de werkvloer
» VNO-NCW Midden: inspiratie, informatie en invloed op lobby
» Werken bij VOICT: De toekomst helpen programmeren en implementeren
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by