VNO-NCW Midden: inspiratie, informatie en invloed op lobby

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 3 2017

Inspiratie, informatie en invloed op lobby

In het nieuwe verenigingsseizoen 2017-2018 blijft ondernemersvereniging VNO-NCW zich onverminderd inzetten voor de belangen van ondernemers. Landelijk doen we dat samen met MKB-Nederland. Een actueel voorbeeld is de publicatie 'Een veilig Nederland in Europa en de wereld', één in de reeks NL Next Level-publicaties. Met de campagne leggen wij een duidelijke agenda neer hoe ondernemers, samen met een nieuw kabinet, succesvol kunnen inspelen op de grote vraagstukken waar ons land voor staat, zoals digitalisering, de energietransitie en de bouwopgave. Kijk op www.nl-nextlevel.nl voor meer informatie en de verschillende publicaties. Regionaal werkt VNO-NCW Achterhoek in de lobby samen met de lokale ondernemerskringen, MKB-Nederland Midden, brancheorganisaties en anderen. Samen bereiken we immers meer voor ondernemers in de Achterhoek!

Fotografie: Carlo Stevering

Belangen ondernemers

VNO-NCW Midden richt zich op vijf lobbypunten, te weten onderwijs & arbeidsmarkt; innovatie & duurzaamheid; internationalisering; infrastructuur & ruimtelijke ordening en financiering. We zijn vertegenwoordigd in diverse overlegorganen om de belangen van onze achterban te behartigen en informeren onze leden met grote regelmaat over de lobbyresultaten, onder andere tijdens bijeenkomsten, via digitale nieuwsbrieven, ledenbladen Forum, Middelpunt en Achterhoekse Zaken.

Netwerken en bedrijfsbezoeken

Komende periode staan er interessante bedrijfsbezoeken op het programma bij Wire Weaving; Eijkelkamp; Mainfreight; Ducona; ForFarmers, De Storm; Koninklijke Rotra; Arco, VB Airsuspension en Amphion i.c.m. JPR Advocaten. De leden van VNO-NCW Achterhoek zijn ook van harte welkom bij de bijeenkomsten van andere regio's van VNO-NCW Midden. Ondernemers krijgen daarmee de kans ook bij bedrijven buiten de regio een kijkje in de keuken te nemen en hun netwerk verder uit te breiden.

Bijeenkomsten voor doelgroepen

Naast de bedrijfsbezoeken organiseren we bijeenkomsten over diverse actuele thema's en meetings en evenementen voor bepaalde doelgroepen, die georganiseerd zijn in het DGA-Platform, de Industrietafels Achterhoek, de Industrietafels Midden of de HR-Kring. Na de zomer starten we met kleinschalige sessies onder de term Middencirkel, bedoeld voor leden die in vertrouwelijke setting met een kleine groep gelijkgestemden willen praten over gemeenschappelijke issues. En de jarenlange traditie van het organiseren van Techniekdagen en de Week van de Techniek gaat onverminderd door. Naast de Techniekdag Achterhoek organiseren we op 9 september de eerste grensoverschrijdende Techniekdag in Bocholt.

Kijk voor het bijeenkomstenoverzicht en informatie op www.vno-ncwmidden.nl.

CONTACTPERSOON

Aanmelden of meer weten over onze bijeenkomsten of andere activiteiten van VNO-NCW Achterhoek? Neem contact op met Wilma Elbertsen, regiomanager VNO-NCW Achterhoek, elbertsen@vno-ncwmidden.nl.

 

delen:

Oost-Gelderland Business nr 3 2017

» Coverstory aanpak kantoren: Verduurzaming verdient zich terug
» verduurSaam energieloket: meer comfort met minder energie
» IJzersterk Ondernemen: ruimte en faciliteiten voor ondernemers voor een vast bedrag per maand
» Mogelijk BV: "Veel vraag naar bankvrij vastgoed financieren"
» Het Internet Huis: in het belang van de regio
» Tien ICT-taken die MKB-ondernemingen zouden moeten uitbesteden
» Ongewoon Goed Vergaderen
» Achterhoek Agenda 2020: de vmbo-leerling het bedrijf in
» Column ETL Dales: tijdelijk een andere auto zonder extra bijtelling?
» Taxatiebureau Rothuis: "Sieraden hebben vaak een grote emotionele waarde"
» Business Flitsen
» Jong Management Achterhoek: de wind in de zeilen
» Column cbt: orde en netheid op de werkvloer
» VNO-NCW Midden: inspiratie, informatie en invloed op lobby
» Werken bij VOICT: De toekomst helpen programmeren en implementeren
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by