Jong Management Achterhoek: Een nieuwe fase breekt aan

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 4 2017

Een nieuwe fase breekt aan

Inmiddels ben ik al negen jaar lid van Jong Management. In die tijd is er veel gebeurd. Jong Management als vereniging heeft sindsdien een flinke ontwikkeling en groei doormaakt. Voor mij geldt dat ik van lid, naar bestuurslid, naar secretaris naar voorzitter van Jong Management Achterhoek ben gegroeid. Na bijna zeven jaar lid te zijn geweest van het bestuur van Jong Management is het inmiddels tijd om als voorzitter afscheid te nemen en het stokje over te dragen. Voor zowel Jong Management als mij breekt een nieuwe fase aan.

Door Marjolein van Leeuwen

Een jaar nadat ik lid ben geworden, werd ik door toenmalig bestuurslid Pieter-Jan Helmink gevraagd of ik bestuurslid zou willen worden. Natuurlijk wilde ik dat. Ik leerde in mijn bestuursperiode dat Jong Management niet alleen om de Achterhoek draaide, maar dat het een landelijke vereniging was. Niet zomaar eentje trouwens. Door Jong Management (en haar connectie met VNO-NCW) hebben de leden een directe link met politiek Den Haag. Zo stonden we een paar jaar geleden op Prinsjesdag nog aan de bar met de minister-president en veel ministers en kamerleden tijdens de jaarlijkse Prinsjesdagborrel van VNO-NCW in Nieuwspoort. We brachten bedrijfsbezoeken aan Eyeworks (de studio van Voetbal International), Tata Steel, Coca-Cola, de bloemenveiling (Royal Flora Holland) en vele andere bedrijven. Niet alleen landelijk, maar ook in de Achterhoek wisten we mooie en inspirerende bedrijven te bezoeken, zoals Nedap, Kaemingk, Kramp, Lovink, Senefelder Misset, de Zwarte Cross (Feestfabriek) en vele anderen.In de tijd dat Pieter-Jan voorzitter was van Jong Management hebben we ons vooral op groei gefocust. We zijn in die fase uitgegroeid van ongeveer veertig leden naar bijna tachtig leden. In mijn voorzittersperiode hebben we dat aantal vastgehouden en zijn we naar nu ongeveer negentig leden doorgegroeid. Daarnaast hebben we tijdens mijn voorzittersperiode meer aandacht besteed aan het onderling verbinden van de leden en het binden van de leden aan Jong Management. We hebben samen het landelijk Jong Management Congres georganiseerd en we zijn gestart met intervisie. Afgelopen augustus hebben we voor het eerst een avond georganiseerd waar onze leden hun bedrijf konden presenteren met een pitch. In oktober gaan onze leden meer leren over Smart Industry met een speciaal bedrijfsbezoek dat helemaal in het kader van Smart Industry zal staan. Zo proberen we ervoor te zorgen dat onze leden elkaar steeds beter leren kennen en ook geboeid blijven tijdens onze evenementen.

Het bestuur bruist van de leuke ideeën en initiatieven die nog zullen worden uitgevoerd in de komende tijd. Hoewel ik het goed vind om met het bestuur te stoppen na zeven jaar, kijk ik toch nu al met enige weemoed terug op de afgelopen tijd. Deze fase is voor mij nu voorbij. Ik blijf met alle plezier lid van Jong Management, want ik heb gelukkig nog wel even te gaan voor ik veertig ben. Hoe de komende tijd er voor Jong Management gaat uitzien weet ik niet. Ik ben er alleen wel van overtuigd dat het alleen maar leuker, beter en gezelliger zal worden. Daar hebben we met zijn allen, onze leden en het bestuur, aan gebouwd en daar ben ik trots op.

 

Oost-Gelderland Business nr 4 2017

» Coverstory JAWS: Veel meer dan een uitzendbureau
» Collin Crowdfund: Financieren 2.0
» Column ETL Dales: Herzieningsregeling in de btw wordt uitgebreid
» Column cbt Voor Resultaten: ?In lean manufacturing staat de klantwaarde centraal?
» VOICT brengt haar klanten verder
» Koffie+: Bereid op uw bedrijfscultuur
» Jong Management Achterhoek: Een nieuwe fase breekt aan
» Business Flitsen
» Smart Industry: Klaar voor de vierde industriële revolutie?
» ARA: Een smart en sociaal maakbedrijf
» Toeristen slim laten genieten
» STERA: Bredere oriëntatie en kennismaken met de echte beroepspraktijk
» Een leven lang leren met cbt Voor Resultaten
» VNO-NCW Midden: Meer groei, minder afval, meer banen
» Casus: Intelligente luchthavens in de hedendaagse burgerluchtvaartmarkt
» VOAA: Niet ingehuurd maar ingeleefd
» Algemene impressie
» Testverslagen
Lees volledige uitgave online