Testverslagen

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 4 2017

Fotografie: Marcel Krijgsman


BMW M2

Dealer: BMW Broekhuis Oost Doetinchem Afgevaardigde tijdens testdag: Charles Lamerus

Luuk den Hartog: "Mijn eerste indruk van deze M2 is zeer positief! De wagen zit en rijdt heerlijk en ook de audiovisuele middelen werken naar behoren. Dit is echt een auto met een hoge funfactor."

Willem Boorsma: "Deze auto oogt zeer sportief en maakt dit dankzij de uitstekende wegligging en het mooie geluid ook waar. Toch voel je je heel veilig in deze BMW. De stoelen zitten heerlijk en bieden goede ondersteuning. Het is een geweldige ervaring om hierin te mogen rijden."

Eric van Putten: "In deze auto zit je dusdanig goed dat je niet in de gaten hebt hoe hard je rijdt. De achteruitrijcamera is erg handig bij het parkeren."

Jordi van Riet: "Dit was een geweldige sensatie. Het geluid dat deze motor produceert is fenomenaal, net als het vermogen. Hier had ik nog wel tot aan het einde van het jaar in kunnen rijden!"

Rob de Graaf: "De BMW biedt een goede, sportieve zit. Ook achterin heb je flink wat ruimte om te zitten. De audio- en andere hulpmiddelen zijn ongetwijfeld top; ik heb vooral met veel plezier gespeeld met de sportieve eigenschappen van deze auto."

Specificaties

Merk: BMW

Model: 2-Serie

Type: M2

Transmissie: Automatische M DCT

Transmissie

Cilinderinhoud: 2979 cc

Vermogen: 369 pk

Koppel: 465 Nm

Verbruik: 1 op 12,6

Acceleratie (0 tot 100): 4,3 sec

Topsnelheid: 280 km/u

Uitrusting: full options

Verkoopprijs: € 90.850,-

Leaseprijs: € 1.575-  (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: € 83.900,-

Informatie: www.broekhuis.nl/bmw/doetinchem

 

BMW 430i



Dealer: BMW Broekhuis Oost Doetinchem Afgevaardigde tijdens testdag: Charles Lamerus

Luuk den Hartog: "Dit is echt een racemonster met een prachtige afwerking. Zelfs in de eco-modus rijdt de 430i heerlijk. Het geluid is erg mooi, wat je ook van een auto van dit kaliber mag verwachten. De navigatie is erg makkelijk te bedienen. Omdat het zicht vanwege het design ietwat minder is, is de achteruitrijcamera een fijne ondersteuning bij het parkeren. Carla Hoogland: "De 430i maakt een sportieve, snelle maar ook comfortabele indruk. De auto rijdt erg prettig. De achteruitrijcamera biedt goede ondersteuning."

Willem Bossenbroek: "Deze wagen biedt veel comfort, wat het rijden erg aangenaam maakt. Als je budget toereikend is, is deze BMW zeker het overwegen waard."

Willem Boorsma: "Coupé staat voor sportief. De afwerking is strak. De stoelen zijn erg comfortabel en kunnen in alle denkbare standen worden ingesteld. Ik ben ook erg te spreken over de head-up display. De touchscreen is simpel en duidelijk te bedienen. Als je op zoek bent naar een wagen die een echte drive experience biedt en een sportieve look heeft, dan is dit een prima optie."

Theo van Leeuwen: "Ondanks de forse motor is deze auto toch heel comfortabel. Met name de vering, demping en het interieurgeluid dragen daar aan bij. Dankzij de volledig elektrisch instelbare stoelen kun je altijd je optimale zitpositie creëren. Het is erg verleidelijk om het gaspedaal in te drukken. Dankzij de head-up display kun je je snelheid iets beter in de hand houden."

Jordi van Riet: "De coupévorm is erg mooi. Deze BMW heeft prachtige lijnen in het design. Ook de afwerking en uitvoering zijn zeer luxe. De boxen bieden goed geluid en de navigatie is heel overzichtelijk."

Specificaties

Merk: BMW

Model: 4-Serie

Type: 430i XDrive High Executive

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 1998 cc

Vermogen: 252 pk

Koppel: 350 Nm

Verbruik: 1 op 16,1

Acceleratie (0 tot 100): 5,8 sec

Topsnelheid: 250 km/

Verkoopprijs: € 82.750,-

Leaseprijs: vanaf € 1.150,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: € 61.471,-

Informatie: www.broekhuis.nl/bmw/doetinchem

 

DS 5



Dealer: DS Store Doetinchem (autobedrijf Ruesink) Afgevaardigde tijdens testdag: Ron Beunk

Bert Groenhuijzen: "Zelf rijd ik in een DS 3 die ik al groot en comfortabel vind. De DS 5 doet daar nog een schepje bovenop. Het is een fijne reiswagen met een prachtige afwerking. De display op de voorruit is erg prettig."

Rens van Woerkom: "Het design vind ik erg smaakvol. Ook het interieur is zeer mooi afgewerkt. Deze wagen straalt klasse uit. Alles klopt."

Eric van Putten: "Bij deze luxe wagen is veel aandacht besteed aan de afwerking van de details. De looks zijn anders dan standaard, dat vind ik positief. De stoelen zitten heerlijk, het lijkt wel alsof je in een cockpit zit."

Carla Hoogland: "Ik vind dit een representatieve en comfortabele wagen. De DS 5 rijdt lekker en is erg ruim van binnen. Ook het zitcomfort is prima. Dit is echt een auto voor op je verlanglijstje."

Jordi van Riet: "De DS 5 heeft een zeer net voorkomen met een prachtige belijning. Het interieur vind ik heel vernieuwend met mooie en nuttige details. De uitvoering is zeer compleet. Ik denk dat deze wagen geschikt is voor een breed publiek."

Rob de Graaf: "Dit is een mooie, stijlvolle auto. De stoelen bieden een prima zit en kunnen ook nog eens in verschillende standen worden gezet. De prijs-kwaliteitverhouding is mijns inziens uitstekend."

Specificaties

Merk: DS

Model: 5

Type: THP 165 S&S Automaat

Performance Line

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 1598 cc

Vermogen: 165 pk

Koppel: 240 Nm

Verbruik: 1 op 16,9

Acceleratie (0 tot 100): 9,5 sec

Topsnelheid: 202 km/u

Uitrusting: Dode hoek-detectiesysteem, Lane Departure Warning, Confort DAB+

Verkoopprijs: € 46.085,-

Leaseprijs: € 830- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: € 33.970,-

Informatie: www.ruesink.nl www.dsautomobiles.nl

 

Toyota C-HR



Dealer: Autobedrijf Bloemberg Zevenaar Afgevaardigde tijdens testdag: Joop Berendsen

Willem Boorsma: "Dit is een representatieve auto met sportieve trekjes. De hybride-uitvoering met automaat maakt het mogelijk om deels elektrisch te rijden. De bediening is prettig, het rijkarakter van deze wagen maak je je al heel snel eigen."

Rens van Woerkom: "Deze auto voelt meteen heel vertrouwd aan. Bovendien biedt de C-HR een goede, hoge zitpositie."

Eric van Putten: "De C-HR rijdt redelijk sportief. Het interieur is van een hoog afwerkingsniveau. Verder biedt de wagen van binnen veel comfort. Deze Toyota is redelijk compact, je trekt 'm als het ware aan. De bediening is zeer eenvoudig. De hybride aandrijflijn vind ik een pluspunt."

Edwin Jansen: "Met deze wagen kan ik wel voor komen rijden. De indeling en het design zijn erg fraai. Ook de prijs-kwaliteitverhouding is dik in orde."

Theo van Leeuwen: "De sportieve, futuristische looks aan de buitenkant zijn doorgetrokken in het interieur. De navigatie laat zich erg makkelijk bedienen."

Jordi van Riet: "Dit is een nette auto met een eigentijdse uitstraling. De afwerking is netjes en bevat opvallende details. Als je voordelig wilt rijden en niet bang bent om op te vallen, is deze complete Toyota het overwegen waard."

Specificaties

Merk: Toyota Model: C-HR

Type:1.8 Hybride Bi Tone Plus

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 1799 cc

Vermogen: 122 pk

Koppel: 185 Nm

Verbruik: 1 op 26,3

Acceleratie (0 tot 100): 11 sec

Topsnelheid: 170 km/u

Uitrusting: Bij deze uitvoering Safety sense, Blind spot monitor, 18 inch velgen, JBL soundsystem, parkeersensoren voor en achter, automatisch inparkeren.

Verkoopprijs: € 34.795-

Leaseprijs: vanaf € 476- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: € 25.295,-

Informatie: www.toyota-bloemberg.nl

 

Mercedes-Benz C180



Dealer: Wensink Doetinchem Afgevaardigde tijdens testdag: Peet Rothuis

Luuk den Hartog: "Ik vind dit een hele mooie auto. De uitstraling is klasse. Ook de afwerking is netjes. De lage zit is even wennen, maar past bij het karakter van deze wagen."

Willem Bossenbroek: "Mijn eerste indruk is zeer positief. Tijdens het rijden merkte ik dat de C-klasse een positieve ontwikkeling heeft doorgemaakt sinds het begin. De wegligging is heel vast en het zitcomfort is uitstekend."

Willem Boorsma: "De C180 is een ruime, representatieve wagen die perfect is afgewerkt en bovendien heerlijk rijdt. Ook biedt de auto mooie opties zoals de achteruitrijcamera. De stoelen bieden een comfortabele zit met goed zicht rondom. De prijs vind ik een verrassing; die is lager dan wat de uitstraling van deze Mercedes doet verwachten."

Rens van Woerkom: "Dit is een mooie, opvallende wagen. De pianolak is een echt eye-catcher. Als je een Mercedes-man of -vrouw bent, is dit zeker een aanrader."

Theo van Leeuwen: "Ik vind dit een representatieve zakenauto met uitstekend comfort. Als je veel zakelijke kilometers rijdt, is dit zeker een potentiële kandidaat. De bovenkant van het zakelijke segment kent veel concurrenten. Mercedes-Benz heeft binnen dit segment uitstekende, concurrerende pluspunten zoals een goed imago en een gunstige afschrijving."

Specificaties

Merk: Mercedes-Benz Model: C180 Estate

Type: Business Solutions

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 1595 cc

Vermogen: 156 pk

Koppel: 250 Nm

Verbruik: 1 op 18,2

Acceleratie (0 tot 100): 8,2 sec

Topsnelheid: 225 km/u

Uitrusting: AMG styling, zitcomfortpakket, spiegelpakket, anti-diefstalpakket, stoelverwarming, dode-hoekassistent

Verkoopprijs: € 45.000,-

Leaseprijs: vanaf € 699,-  (full operational, excl. btw)

Vanafprijs: € 43.950,-

Informatie: www.mb-wensink.nl

 

Mercedes-Benz GLC 250



Dealer: Wensink Doetinchem Afgevaardigde tijdens testdag: Johan Greven

Bert Groenhuijzen: "De GLC 250 heeft een hele chique uitstraling. Het comfortgehalte is zeer hoog. De gadgets die de wagen biedt, zijn erg leuk en dragen bij aan het rijplezier."

Luuk den Hartog: "Dit is een heerlijke reisauto met een mooie uitstraling. De zit is lekker hoog en kan volledig aan je zitvoorkeur worden aangepast. De navigatie is makkelijk te bedienen, net als de achteruitrijcamera."

Willem Bossenbroek: "Of het nu gaat om het design, de afwerking of het comfort; deze Mercedes maakt op alle vlakken een uiterst positieve indruk. Bovendien stuurt de GLC 250 erg prettig. Voor mij is dit een prima auto."

Eric van Putten: "Dit is een echte reisauto. De navigatie werkt uitstekend en is erg gedetailleerd. De achteruitrijcamera maakt het wegrijden en parkeren erg makkelijk."

Edwin Jansen: "Een mooie, niet al te grote Benz. Het is een prima wagen als je op zoek bent binnen deze prijsklasse. Het rijgedrag en het comfort zijn perfect."

Rob de Graaf: "Deze heerlijke auto rijdt zoals een auto hoort te rijden. Je hebt een goede, ruime zit met veel overzicht op de weg. De achteruitrijcamera was even wennen, aangezien ik doorgaans op spiegels rij. Ik kan me voorstellen dat dit erg fijn is als je er aan gewend bent."

Specificaties

Merk: Mercedes-Benz Model: GLC 250

Type: 4-matic

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 1991 cc

Vermogen: 211 pk

Koppel: 350 Nm

Verbruik: 1 op 14

Acceleratie (0 tot 100): 7,3 sec

Topsnelheid: 222 km/u

Uitrusting: AMG styling, zitcomfortpakket, spiegelpakket, anti-diefstalpakket, panoramadak

Verkoopprijs: € 64.300,-

Leaseprijs: vanaf € 1.099,- (full operational, excl. btw)

Vanafprijs: € 59.265,-

Informatie: www.mb-wensink.nl

 

Volvo XC60



Dealer: Volvo dealer Harrie Arendsen Doetinchem Afgevaardigde tijdens testdag: Loek Arendsen

Edwin Jansen: "Deze wagen geeft een gevoel van thuiskomen. Het zitcomfort is bijzonder relaxed. Dit zou zo mijn auto kunnen zijn."

Rens van Woerkom: "Het imago van Volvo spreekt mij aan. Dit vind ik dan ook echt een prachtige auto. De XC60 rijdt fijn en comfortabel maar kan als je wilt wat sportiever rijgedrag vertonen. Ook de veiligheidsvoorzieningen zijn top. Het is een rijk uitgeruste wagen, precies wat je van dit segment mag verwachten."

Carla Hoogland: "Wat een mooie wagen, lekker stoer en sportief. Ik vind het ook een hele aparte ervaring om de auto zelf te laten sturen, maar dat draagt wel bij aan het veilige gevoel dat je in de XC60 hebt."

Theo van Leeuwen: "Dit is een bijzonder representatieve reisauto. De navigatie is erg prettig, net als de head-up display en het digitale dashboard. De 360?camera is een leuk gadget en ook zeer praktisch. De prijs is wat aan de hoge kant, maar dan heb je wel een uitvoering met een aantal bijzonder nuttige veiligheidsopties, luchtvering en vierwielaandrijving. Deze SUV biedt value for money."

Bert Groenhuijzen: "De XC60 is een fijne auto met meer dan genoeg vermogen. De prijs-kwaliteitverhouding is prima, net als het comfort dat deze Volvo tijdens het rijden biedt."

Specificaties

Merk: Volvo Model: XC60

Type: T5 AWD Inscription

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 1969 cc

Vermogen: 254 pk

Koppel: 350 Nm

Verbruik: 1 op 14

Acceleratie (0 tot 100): 6,8 sec

Topsnelheid: 220 km/u

Uitrusting: Winterline & Intellisafe Pro Line, Luxury Line en Inscription Plus Line Grafisch Head-up Display, Luchtvering voor en Premium Audio by Bowers en Wilkins

Verkoopprijs: € 86.995,-

Leaseprijs: vanaf € 1.350,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw)

Vanafprijs: € 58.995,-

Informatie: www.harriearendsen.nl

 

delen:

Oost-Gelderland Business nr 4 2017

» Coverstory JAWS: Veel meer dan een uitzendbureau
» Collin Crowdfund: Financieren 2.0
» Column ETL Dales: Herzieningsregeling in de btw wordt uitgebreid
» Column cbt Voor Resultaten: ?In lean manufacturing staat de klantwaarde centraal?
» VOICT brengt haar klanten verder
» Koffie+: Bereid op uw bedrijfscultuur
» Jong Management Achterhoek: Een nieuwe fase breekt aan
» Business Flitsen
» Smart Industry: Klaar voor de vierde industriële revolutie?
» ARA: Een smart en sociaal maakbedrijf
» Toeristen slim laten genieten
» STERA: Bredere oriëntatie en kennismaken met de echte beroepspraktijk
» Een leven lang leren met cbt Voor Resultaten
» VNO-NCW Midden: Meer groei, minder afval, meer banen
» Casus: Intelligente luchthavens in de hedendaagse burgerluchtvaartmarkt
» VOAA: Niet ingehuurd maar ingeleefd
» Algemene impressie
» Testverslagen
Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by