Column STRAIGHT Human Support: Wie het gemak niet zoekt, is lui

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 5 2017

"Wie het gemak niet zoekt, is lui"

Als ik een schilder of loodgieter nodig heb, dan schakel ik een professional in. Ik heb dan namelijk meer vertrouwen in de kwaliteit van uitvoering. Daarnaast werkt de persoon veel sneller dan ik zou kunnen en biedt het mij de mogelijkheid om dat te doen waar ik goed in ben.

Dit was voor mij, alweer vijftien jaren geleden, de reden om STRAIGHT Human Support op te richten. Zoals ook op andere terreinen is de complexiteit van het hebben van personeel exponentieel toegenomen. We hebben te maken met (nieuwe) wetgeving die als een tsunami over ons heen golft. Wat te denken van (wijzigingen in) Arbowet, pensioenwetgeving, Wwz, DBA en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Duurzame inzetbaarheid

Nog veel belangrijker is de wijze waarop werkgevers hun medewerkers weten te binden en boeien. Als je spreekt over duurzame inzetbaarheid dan denken we veelal aan oudere medewerkers. Terwijl ik van mening ben dat de aandacht zich minimaal even sterk zou moeten richten op nieuwkomers. Er is sprake van een geweldige kapitaalvernietiging omdat nieuwe medewerkers vaak binnen twee of drie jaar het bedrijf weer verlaten. Niet vanwege het salaris, maar omdat men onvoldoende ruimte krijgt om zich te ontplooien en een bijdrage te leveren aan de organisatiedoelstellingen.

Wetgeving

Het niet juist toepassen van wetgeving kan forse gevolgen hebben. Onlangs heeft de Rechtbank Gelderland uitspraak gedaan waarbij de Rechtbank besliste dat er sprake was van een dienstverband en geen freelance-overeenkomst. Of het Gerechtshof 's Hertogenbosch die een werkgever terugfloot omdat deze een onjuiste opzegtermijn had gehanteerd en ook geen transitievergoeding had toegekend. In beide gevallen zijn de werkgevers in het ongelijk gesteld. Wat mij betreft mogen werkgevers die dergelijke knulligheden begaan ook gewoon op de blaren zitten.

Waarom STRAIGHT Human Support

In lijn met mijn lijfspreuk ben ik overtuigd van de meerwaarde van het inschakelen van deskundigen op specifieke terreinen. Dit biedt de ondernemer de kwaliteit die hij/zij wenst en creëert ruimte om zich te focussen op datgene waar het hart echt ligt: namelijk ONDERNEMEN! Ondernemers zitten niet te wachten op ingewikkelde rapporten. De voorkeur gaat veel meer uit naar praktische en pragmatische ondersteuning. Een taal die STRAIGHT Human Support perfect beheerst. Deze naam is tenslotte niet voor niets gekozen. Mijn expertise bestaat, naast HRM, uit een meer dan gemiddelde kennis van en interesse in kwaliteit, veiligheid en lean management. Oftewel iemand die u begrijpt en daarmee een prima gesprekspartner is.

Inzetbaarheid

De ondersteuning van STRAIGHT Human Support kan volledig naar wens worden ingericht. Zowel op projectbasis als interim, maar ook structureel voor een vast aantal dagdelen per maand. De werkzaamheden richten zich zowel op het MKB als op (divisies van) multinationals. Ook kan ik u ondersteunen door het uitvoeren van assessments voor nieuwe of bestaande medewerkers. Zelfs een Personal Leadership Survey is mogelijk als u zelf behoefte heeft om meer inzicht te krijgen in uw leiderschapsactiviteiten.

Eric van de Straat biedt met zijn onderneming STRAIGHT Human Support ondersteuning en advies bij alle vraagstukken die te maken hebben met het in dienst nemen en afscheid nemen van personeel. En alles wat daar tussen zit. T 06 472 126 30 www.straight-hs.nl

Oost-Gelderland Business nr 5 2017

» Coverstory Business Makeover: kick-start bij innovaties
» De win-win-gedachte van De Graafschap
» Column ETL Dales: verhoging tarieven box 2 en afschaffing dividendbelasting
» Business Flitsen - Achterhoek en Twente halen banden met Duitsland aan - Succesvolle inspiratiebijeenkomst
» Dirkzwager: Goed nadenken over de juiste samenwerkingsvorm
» Automotive nieuws: Mercedes - Vredestein - Renault - Volkswagen Polo - Continental - BMWi
» Column STRAIGHT Human Support: Wie het gemak niet zoekt, is lui
» Jong Management Achterhoek: persoonlijke en zakelijke groei
» Achterhoek Agenda 2020: SmartHub Talent Program van start in de Achterhoek
» VNO-NCW Midden: Aanbesteden moet gewoon weer leuk worden
» Gestapeld financieren: Wees zuinig op je tafelzilver
» RCT Gelderland: ICT-ontwikkelingen in de maakindustrie
» Column HAN: Smart Industry & Smart Business: rage of trend?
» Goma: investeren in toegevoegde waarde
» Column cbt Voor Resultaten: boekhouden volgens de lean methode
» The Hunting Lodge: een culinair paradijs
» Vergaderen zonder muren
» Jaarbeurs Utrecht: Utrechtse vibe brengt ons verder
» Business Flitsen - De Feestfabriek - Gamemiddag Lensink Gussinklo Makelaardij
Lees volledige uitgave online