Jong Management Achterhoek: persoonlijke en zakelijke groei

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 5 2017

Deelname JM Achterhoek jaarcongres 2017


Persoonlijke en zakelijke groei

In de vorige editie schreef Marjolein van Leeuwen dat ze na zeven jaar bestuurslid waarvan drie jaar als voorzitter afscheid ging nemen als bestuurslid van Jong Management kring Achterhoek. Per eind september heb ik, Christiaan Zweers, haar voorzittersrol mogen overnemen, met daarbij ook de combi als bestuurslid bij VNO-NCW Achterhoek. Daarnaast is Heidi Ruiterkamp gestopt en zijn Lotte Span en Jurian Rademaker toegetreden tot het bestuur.

Tekst Christiaan Zweers - voorzitter Jong Management kring Achterhoek

Persoonlijke en zakelijke groei, dat is het overkoepelende thema van Jong Management. Jonge ondernemende mensen die zakelijk en privé in een soortgelijke levensfase zitten. Daar gaat het nieuwe bestuur de komende tijd weer nieuwe invulling aan geven.

Groei of krimp van je organisatie, familieopvolging, wisselen van werkgever, internationalisering, wel of geen opleiding volgen, faillissementen, financieringen en zo nog veel meer thema's die binnen het bedrijf spelen en die zijn voor ons vaak nog redelijk onbekend zijn. In je privé-situatie je gezin, verhuizen/verbouwen en invulling van je vrije tijd. En uiteraard de combinatie daarvan. Veel raakvlakken waar we met elkaar van gedachte kunnen wisselen en als nodig bij elkaar om advies kunnen vragen.

Groei betekent niet automatisch dat het beter gaat, zeker ook van tegenslagen en teleurstellingen groeit je kennis en weerbaarheid. Zelf ben ik net voor de start van de economische crisis in 2008 voor mezelf begonnen, waarbij ik organisaties ondersteun in het verbeteren en veranderen van hun logistieke processen op het gebied van planning, inkoop, opslag en transport. In de afgelopen jaren heb ik veel bedrijven mogen helpen bij hun vraag over bijvoorbeeld logistieke nieuwbouw, verhuizingen, automatiseringen en het uitbesteden van hun activiteiten. Een goede start, maar daarna ook enkele jaren van diverse uitgestelde projecten en investeringen. Een tijd waarin het goed is om met andere leden te praten over je strategie, aanpassingsvermogen en toekomstplannen.

Ca. 40-50 leden zien elkaar op de maandelijkse bijeenkomst waarbij we vaak een prachtig Achterhoeks bedrijf bezoeken. Niet het standaard bedrijfsverhaal maar we zoeken juist het ondernemersverhaal achter het bedrijf. Hoe onderscheidt het bedrijf zich, welke problemen heeft de ondernemer gehad en opgelost en hoe ziet hij/zij de toekomst. En natuurlijk daarna met zijn allen eten, want juist dan is er de gelegenheid om rustig met elkaar te praten. Ook in 2018 mogen we weer mooie bedrijven in onze regio bezoeken, ieder met zijn eigen dynamiek. Daarnaast zijn er ook een paar nieuwe evenementen, zoals de familiedag met partners en kinderen. En in vertrouwen met elkaar kunnen praten over een dilemma, dat gaan we in de tweede ronde van onze Intervisie-sessies ondervinden.

Ook tijdens de landelijke evenementen komt het thema veelvuldig naar voren. Tijdens het jaarcongres (dit jaar in Haarlem) kwamen in een weekend honderden leden van uit heel Nederland luisteren naar inspirators als Ruud Veltenaar en Remco Claassen. Zij namen deel aan diverse workshops en sloten zaterdagavond af met een prachtig galafeest.

Overal in de vereniging zie je de combinatie van persoonlijke en zakelijke groei terugkomen, een thema waar natuurlijk iedereen op zijn of haar manier aan werkt, Jong Manager of niet.

 

 

Oost-Gelderland Business nr 5 2017

» Coverstory Business Makeover: kick-start bij innovaties
» De win-win-gedachte van De Graafschap
» Column ETL Dales: verhoging tarieven box 2 en afschaffing dividendbelasting
» Business Flitsen - Achterhoek en Twente halen banden met Duitsland aan - Succesvolle inspiratiebijeenkomst
» Dirkzwager: Goed nadenken over de juiste samenwerkingsvorm
» Automotive nieuws: Mercedes - Vredestein - Renault - Volkswagen Polo - Continental - BMWi
» Column STRAIGHT Human Support: Wie het gemak niet zoekt, is lui
» Jong Management Achterhoek: persoonlijke en zakelijke groei
» Achterhoek Agenda 2020: SmartHub Talent Program van start in de Achterhoek
» VNO-NCW Midden: Aanbesteden moet gewoon weer leuk worden
» Gestapeld financieren: Wees zuinig op je tafelzilver
» RCT Gelderland: ICT-ontwikkelingen in de maakindustrie
» Column HAN: Smart Industry & Smart Business: rage of trend?
» Goma: investeren in toegevoegde waarde
» Column cbt Voor Resultaten: boekhouden volgens de lean methode
» The Hunting Lodge: een culinair paradijs
» Vergaderen zonder muren
» Jaarbeurs Utrecht: Utrechtse vibe brengt ons verder
» Business Flitsen - De Feestfabriek - Gamemiddag Lensink Gussinklo Makelaardij
Lees volledige uitgave online