Achterhoek Agenda 2020: SmartHub Talent Program van start in de Achterhoek

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 5 2017


 


Stagiairs en afstudeerders enthousiast over uniek talentprogramma

De Achterhoek wil dé stage-, afstudeer- en traineeregio van Nederland zijn: SmartHub Achterhoek met 'De Toekomst in de Maak'. Veel vooruitstrevende en innovatieve bedrijven in de regio zitten te springen om jong talent. Op het portal smarthub.nl ontsluiten zij hun stages en vacatures voor starters. Daarnaast wordt de doelgroep op hogescholen en universiteit in heel Nederland actief opgezocht om hen te 'binden & boeien'. Nog slimmer is het om studenten iets extra's te bieden waar meestal niet zoveel aandacht voor is: je talenten onderzoeken en ontwikkelen.

Tekst: Susan Heimplaetzer, Achterhoek2020 Foto: Valerie Visschedijk

Talentontwikkeling

Marjonne van den Hout, expert op het gebied van talentontwikkeling, ontwierp in opdracht van SmartHub Achterhoek een exclusief programma dat bijdraagt aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van studenten. Hoe kwam dat tot stand? "Ik ben met jonge talenten in gesprek gegaan: wat vinden zij belangrijk, welke extra's zoeken zij naast een boeiende stage of afstudeeropdracht? De jongeren gaven aan dat zij graag een superleuke tijd willen hebben en dat ze ook benieuwd zijn naar de omgeving. Daarnaast vinden ze aandacht voor persoonlijke ontwikkeling belangrijk en ten slotte willen ze op het professionele vlak verder komen; zowel in de diepte als de breedte."

Waardevolle ervaringen

Van den Hout ontwierp op basis hiervan het SmartHub Talent Program met als uitgangspunt de vraag: waarin kunnen we elkaar vinden, verbinden en versterken? "Bij de studenten vond ik leergierigheid, energie en toekomstgerichtheid. De bedrijven boden kennis, expertise, gastvrijheid en de wil samen met de studenten verder te komen." Die elementen zitten allemaal in het programma, dat onder andere bestaat uit workshops, masterclasses, rondleidingen en intervisie. Studenten leren dingen waar ze de rest van hun carrière iets aan hebben. Zo maken ze van hun stage- of afstudeerperiode een extra waardevolle tijd. "Ook het bijwonen van een bijeenkomst van VNO-NCW en een bezoek aan de Talententuin horen erbij. We bieden een complete ervaring; zo houden jonge talenten een goed en bijzonder gevoel over aan de Achterhoek."

Meer informatie bij Marjonne van den Hout, telefoon 06 - 51 85 17 01, www.marjonne.nl

 

"MOOI PROGRAMMA"

Nikki Dijkstra, (25) studeerde Toerisme Management en is sinds kort projectmedewerker bij Regio Achterhoek. "Ik wilde graag meer weten over SmartHub Achterhoek omdat Regio Achterhoek hier nauw bij betrokken is. Door samen met vijftien jongeren deel te nemen aan het Talent Program zit ik er middenin en krijg ik bovendien zicht op mijn eigen ontwikkeling. We focussen op onze sterke punten: 'Waar word je blij van en krijg je energie van?' Je hoeft niet alles te kunnen, dat is een belangrijk inzicht. Ook bezoeken we veel bedrijven, waardoor mijn ogen zijn geopend over wat er allemaal mogelijk is in de Achterhoek. Sommige bedrijven creëren zelfs banen voor talenten! Dat daagt je uit om jezelf te laten zien. In de MasterMind Meetings helpen we elkaar verder te komen met zaken waar we in onze opdracht of ons werk tegenaan lopen. Ook zijn er netwerkborrels, waar je een bredere blik krijgt op deze regio en de mensen die er werken en studeren. Bijzonder vind ik dat Marjonne steeds om feedback vraagt: 'Wat vinden jullie belangrijk om te leren?' Ik vind het echt een heel mooi programma: de zelfkennis die ik opdoe, de contacten, de afwisseling. Top!"

Oost-Gelderland Business nr 5 2017

» Coverstory Business Makeover: kick-start bij innovaties
» De win-win-gedachte van De Graafschap
» Column ETL Dales: verhoging tarieven box 2 en afschaffing dividendbelasting
» Business Flitsen - Achterhoek en Twente halen banden met Duitsland aan - Succesvolle inspiratiebijeenkomst
» Dirkzwager: Goed nadenken over de juiste samenwerkingsvorm
» Automotive nieuws: Mercedes - Vredestein - Renault - Volkswagen Polo - Continental - BMWi
» Column STRAIGHT Human Support: Wie het gemak niet zoekt, is lui
» Jong Management Achterhoek: persoonlijke en zakelijke groei
» Achterhoek Agenda 2020: SmartHub Talent Program van start in de Achterhoek
» VNO-NCW Midden: Aanbesteden moet gewoon weer leuk worden
» Gestapeld financieren: Wees zuinig op je tafelzilver
» RCT Gelderland: ICT-ontwikkelingen in de maakindustrie
» Column HAN: Smart Industry & Smart Business: rage of trend?
» Goma: investeren in toegevoegde waarde
» Column cbt Voor Resultaten: boekhouden volgens de lean methode
» The Hunting Lodge: een culinair paradijs
» Vergaderen zonder muren
» Jaarbeurs Utrecht: Utrechtse vibe brengt ons verder
» Business Flitsen - De Feestfabriek - Gamemiddag Lensink Gussinklo Makelaardij
Lees volledige uitgave online