Artikel

02-07-2019 15:52

4Human Training, Coaching & Advies: Angst mag niet bepalend zijn

Frank Rekers is leiderschaps- en ondernemerscoach. Naast zijn bedrijf 4Human Training, Coaching & Advies coacht hij ondernemers in hun persoonlijke groei en zakelijk succes. In deze serie geeft Frank elke keer een inzicht en stelt hij een ondernemer voor die gecoacht is of wordt.

Ondernemer René Derks, 't Zusje Doetinchem

"Ik ben iemand die vaak enthousiast te krijgen is en open van karakter is. Mijn werk moet uitdaging bieden, alleen dan kan ik met passie mijn ondernemerschap vervullen. Ik geef graag aan mensen die na aan mijn hart liggen qua denken en doen. Voor mijn gasten ga ik heel ver met mijn service, tot aan de kleinste details. Ik ben een horecabedrijf gestart omdat horeca mijn passie is. Deze passie heb ik meegekregen van mijn vader die vroeger eveneens in dit prachtige vak heeft gewerkt. Een eigen bedrijf in deze branche vervult al mijn dromen. Die dromen zijn iets bouwen en neerzetten waarbij al mijn kwaliteiten naar boven komen zoals mijn innerlijke gedrevenheid, con-tacten leggen en onderhouden, mijn creativiteit en mijn gastheerschap.

Mijn ambitie is om een mooi bedrijf neer te zetten en een tweede Zusje te openen. Het grootste inzicht dat ik heb gekregen in de coaching is van micro naar macro denken en handelen. Daar bedoel ik mee van het geheel blijven overzien en niet in detail verzanden. Dan komt er meer rust, zodat ik meer tijd krijg om beter te plannen en mijn werk te organiseren."      

www.zusje.nl

 

Frank Rekers, 4Human Training, Coaching & Advies

"Coaching gaat om zelfkennis en weten wat je wilt. Als dat onduidelijk is en je niet vraagt of cre?ert wat je wilt, krijg je wat over blijft. In het ondernemersklimaat, sterk aan verandering onderhevig, zijn er steeds meer regels, protocollen en impulsen waardoor we continu worden afgeleid. Ik zie veel ondernemers die verzanden in de waan van de dag en zo hun focus verliezen.

Met René ben ik onder andere sterk gaan kijken naar zijn kernwaarden en welke hiervan voor hem van levensbelang zijn. Vervolgens hebben we samen bepaald welke norm daarbij hoort, waardoor deze meetbaar wordt. Ik stuur op doelen, op zichtbaar gedrag en op keuzes waardoor die waarden in de praktijk zichtbaar worden. Net zo interessant is om te kijken waarom sommige doelen niet wordt bereikt. Vaak komt dat voort uit onzekerheid of angst. En dat is interessant hoe daar dan mee om te gaan. Nelson Mandela zei ooit: "Ik ken angst maar ik laat me er nooit door leiden". Kortom, de angst mag er zijn, maar mag niet bepalend zijn.

Ben je ondernemer, zzp'er of leidinggevende en wil jij per-soonlijk en zakelijk groeien? Of heb je deze wens voor je team? Informeer naar de mogelijkheden (voor zzp'ers zijn er interes-sante subsidies) bij 4Human Training, Coaching & Advies.

www.4human.nl
frank.rekers@4human.nl

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by