Artikel

02-07-2019 15:52

4Human: Trainen met succesgarantie



Het vergt geen hogere wiskunde om succesvol en toekomstbestendig te ondernemen. Integendeel, de basisvoorwaarden blijken eenvoudig te beredeneren, alleen ontbreekt het vaak aan bewustwording, de juiste mindset en daadkracht. Op de thema’s die daarbij horen legt 4Human Training, Coaching & Advies zich toe. Het durft zelfs absoluut succes te garanderen, mits de ondernemer of leidinggevende de opdrachten opvolgt.


Hij omschrijft zichzelf als ‘spreker, trainer, oud-marinier, ondernemer en medemens’; Frank Rekers, die samen met zijn partner Leonie Kappert 4Human Training, Coaching & Advies runt, opgericht in 2003 en gevestigd in Hengelo, maar steeds nadrukkelijker actief in Gelderland. “Ik geloof erin - en dat vormt ook mijn drijfveer - dat je heel veel potentieel uit mensen, teams en organisaties haalt wanneer je ondernemers en leidinggevenden helpt in zowel hun persoonlijke ontwikkeling als hun zakelijk succes. Je hoort trainers en coaches roepen: ‘Volg je passie’, maar dat is slechts het halve verhaal. De menselijke en de zakelijke factor moeten hand in hand gaan, anders zal je onderneming nooit slagen. Ik richt me in mijn trainingen op vier cruciale thema’s om daar het beste uit te halen, namelijk leiderschap met aandacht voor visie, normen en waarden; samenwerking, dus een wij-gevoel creëren en als eenheid optreden; gastgerichtheid oftewel de beleving die een medewerker overbrengt op de klant en ondernemersdenken toepassen op de organisatie.”

NELSON MANDELA Rekers zoomt dieper in op deze vier pijlers. “Bij leiderschap gaat het om voorbeeldgedrag en de wijze van leiding geven: inspireer je mensen en geef je hen de ruimte? Heb je een duidelijke visie en weet je die over te brengen? Sta je ergens voor? Ik haal heel veel inspiratie uit de aanpak van Nelson Mandela destijds, die er via verbinding in slaagde veertien verschillende culturen samen te brengen en vooruit te laten kijken, zonder te blijven hangen in het verleden. Zijn statement: ‘You never lose, you always win or learn.’ Op het gebied van samenwerking doe ik vaak een beroep op mijn persoonlijke ervaring als oud-marinier, met het gedachtegoed ‘wij gaat voor ik’, ‘een team is zo goed als zijn zwakste schakel’ en ‘je laat nooit iemand achter’. Verbondenheid, kracht en toewijding vormen de kernwaarden en zorgen voor unieke prestaties, voor het realiseren van gewaagde doelen die onmogelijk lijken.”

ROL VAN AMBASSADEUR
Over het derde thema, gastgerichtheid, zegt Rekers: “In tijden van regels en protocollen wordt het steeds moeilijker om binding met de klant te houden. Dat bepaal je echter ook zelf; sommige bedrijven leggen hun medewerkers bijvoorbeeld op om telefoongesprekken maximaal 2,5 minuut te laten duren. Iedereen in de organisatie heeft contact met de klant, extern of intern… namelijk je collega. Uit onderzoek blijkt dat als je mensen zich tien procent gelukkiger voelen, ze dat uitstralen en de klanttevredenheid met dertig procent stijgt. Zorg er met je houding en gedrag voor dat de klant een positieve ervaring krijgt en de rol van ambassadeur gaat aannemen. Bij het vierde thema, het toepassen van ondernemersdenken in de organisatie, gaat het om de mate van proactiviteit, zelfredzaamheid, oplossingsgerichtheid en het durven nemen van beslissingen. Al deze pijlers bij elkaar bepalen je succes.”

OVERPRIKKELD
Volgens Rekers halen veel ondernemers onvoldoende potentieel uit zichzelf, onder meer doordat ze het einddoel niet scherp op het netvlies hebben staan. “Geen richting, geen succes. Laat je je leiden of neem je zelf het heft in handen? Gun jezelf periodiek de tijd om te bepalen waar je naartoe wilt en hoe je dat organiseert. Ik zie beginnende zzp’ers die alles tot in perfectie voor elkaar willen hebben, zoals hun website en hun leveringsvoorwaarden, waardoor ze de belangrijkste dingen uitstellen: met hun business aan de slag gaan en zichzelf vermarkten. Verder laten ondernemers zich vaak te sterk leiden door regelgeving en protocollen. Je ziet dat terug bij ziekteverzuim, waar alle aandacht uitgaat naar registratie en regels, maar niet naar de bron. Besteed aandacht aan medewerkers en train ze op duurzame inzetbaarheid door ervoor te zorgen dat ze plezier en succes in hun werk ervaren. Een andere valkuil is je te veel laten meeslepen door de waan van de dag. Ondernemers raken overprikkeld door sociale media en worden gek gemaakt door allerlei succesverhalen uit een fakewereld, met als gevolg dat ze ad hoc en vanuit paniek reageren en hun koersvastheid verliezen. Dat slaat over op de organisatie, op het vertrouwen van medewerkers.”

VANDAAG GELEERD, MORGEN TOEGEPAST
4Human verzorgt lezingen over deze thema’s, workshops, maatwerktrainingen op locatie, één-op-ééncoaching, open ondernemerstrainingen op basis van inschrijving en binnenkort start een meerdaags programma op het gebied van ondernemen en leiderschap voor het MKB. Rekers beschrijft de aanpak die hij hanteert. “Het begint met de juiste doelen stellen, ontdekken wat je daarvoor nodig hebt en wat je kunt doen qua mindset, acties of dingen doorbreken. Dat doen we bewustwordend, interactief, inspirerend, leuk en praktisch. De kernvraag luidt altijd: ‘Leef je gelukkig en volgens je eigen waarden?’ Verder moet een training vooral leuk zijn, dus zit er humor in. Binnen een interactieve setting - dus geen colleges - gaan de deelnemers in groepjes aan de slag met oefeningen en daarbij werken we heel praktisch: vandaag geleerd, morgen toegepast. Wanneer iedereen de opdrachten opvolgt, garanderen wij succes in de onderneming. Dat is onze merkbelofte.”

www.4human.nl

SUBSIDIES
Omdat een gezond bedrijfsleven de economie stimuleert, investeert de overheid graag in ondernemers en ondernemingen die zich op dat gebied willen ontwikkelen. Frank Rekers: “In 2018 vonden bij de Kamer van Koophandel landelijk gezien 191.000 nieuwe inschrijvingen plaats, maar daar stonden 104.000 uitschrijvingen tegenover, waarmee dus 55 procent stopte cq niet succesvol was. Uit actuele cijfers blijkt dat de kans om wél succes te behalen naar 81 procent stijgt wanneer je je als ondernemer laat begeleiden. Daarvoor bestaan interessante subsidieregelingen vanuit het Ministerie van Economische Zaken en de Provincie Gelderland, die vastgesteld hebben dat coaching werkt. Zo kunnen zzp’ers aanspraak maken - zolang de voorraad strekt - op een tegemoetkoming van duizend euro voor ondersteuning in de bedrijfsvoering en nog eens zo’n zelfde bedrag voor vakinhoudelijke training. Er gelden wel enkele voorwaarden, zoals korter dan zes jaar in business zijn. Voor MKB-organisaties die zich willen ontwikkelen op het gebied van duurzame inzetbaarheid van medewerkers, leiderschap, samenwerking, gastgerichtheid en ondernemersdenken bestaat een investeringssubsidie van vijftig procent, tot een bedrag van 12.500 euro.” Op zijn website heeft 4Human een tabblad ingericht met informatie hierover. Daarnaast organiseert Rekers af en toe voorlichtingsavonden over de subsidiemogelijkheden met inspirerende lessen voor succesvol ondernemerschap. Meer informatie: www.4human.nl/subsidies
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by