Artikel

24-07-2019 12:01

Waarom raakt een visitekaartje nooit verouderd?

Netwerkapps als LinkedIn zijn functioneel en snel, maar maken het visitekaartje absoluut niet overbodig. Dit heeft te maken met de unieke troef van het visitekaartje ten opzichte van alle online netwerkmiddelen: persoonlijk contact.

Het visitekaartje is springlevend!
Tijdens een bijeenkomst ontmoet je twee mensen. Je wilt graag hun contactinformatie, maar een lege telefoonbatterij helpt niet mee. Waar de één in alle haast op zoek gaat naar een pen om zijn contactinformatie op te schrijven, reikt de ander jou binnen een seconde een visitekaartje aan. Met welke persoon zou jij liever zaken willen doen?

Toch is de functie van naamkaartjes over de jaren heen veranderd. Mits de telefoonbatterij niet leeg is, heb je met een simpele klik toegang tot iemand LinkedIn-profiel. Een visitekaartje geeft je de mogelijkheid om meer van jezelf te laten zien. Het is iets persoonlijks. Bovendien overhandig je jouw visitekaartje in levende lijve, waardoor er altijd een moment van persoonlijk contact is. Bij netwerkapps en –websites heb je dat veel minder. Naamkaartjes laten maken is dus een must, zelfs als je LinkedIn-profiel en website helemaal up-to-date zijn.

Wat zet je op jouw naamkaartje?
Nou, meer dan alleen je naam dus. Buiten je naam en bijvoorbeeld e-mailadres, functie en telefoonnummer, mogen links sowieso niet ontbreken. De mogelijkheden zijn daarbij eindeloos. Zo kun je een speciale landingspagina op je website maken, speciaal voor mensen die jouw visitekaartje hebben ontvangen. Of je ontwikkelt naamkaartjes met een NFC-chip erin. Zodra iemand zijn of haar smartphone dan tegen jouw kaartje aan houdt, stuurt de chip diens telefoon direct naar de juiste websitepagina. Een professionele foto op het naamkaartje helpt ook: mensen onthouden beelden immers beter dan namen.

Het belangrijkste is dat je laat zien waarom jij onderscheidend bent, zodat mensen je onthouden. Wees creatief, maar blijf dicht bij jezelf. Het visitekaartje zal uiteindelijk nooit verdwijnen, omdat menselijk contact onvervangbaar is. En daarom kun je er maar beter voor zorgen dat jij met jouw visitekaartje er uitspringt.


 
Algemene voorwaarden | privacy statement