Artikel

12-08-2019 15:05

Flyers maken voor een bedrijfsevent/meeting: stappenplan

Wanneer je een evenement of meeting organiseert binnen je bedrijf, wil je dit natuurlijk graag promoten. Flyers zijn een effectieve methode, maar hoe ontwerp je een goede flyer?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat je precies wilt bereiken. Zo kun je mensen enthousiast maken om naar jouw evenement te komen. Of je kunt ze simpelweg informeren. Wil je wat aan de verbeelding overlaten en mensen nieuwsgierig maken? Ook dat is mogelijk met jouw flyer.

Stel hierna vast wie je wil aanspreken. Wat je hiervoor kunt doen, is een ijkpersoon opstellen. Is jouw evenementen specifiek voor mannen? Of juist vrouwen? Of allebei? Hoe oud zijn die mensen? Waar komen ze vandaan en wat doen ze qua werk? Alles wat je zou kunnen verzinnen over die doelgroep prop je in één ijkpersoon (of misschien wel twee als dat beter bij jouw evenement of meeting past). Zo kun je jouw flyer perfect maken voor dat fictieve figuur. Dan weet je dat je de gemiddelde bezoeker van je evenement het beste aanspreekt!

Flyers laten drukken? Zo ver is het nog niet helemaal. Want wat zet je op je flyer? Wees creatief, maar blijf bij je doel. Stel de tekst op die je graat wil verspreiden. En bedenk dan ook welke afbeeldingen hierbij passen. In welke stijl wil je überhaupt je flyer ontwerpen? Misschien past heel creatief en wil bij je evenement, maar het kan ook zijn dat je het juist heel formeel moet houden om je ijkpersoon het beste te bereiken. Tot slot is het niet onbelangrijk om te onthouden dat een flyer meerdere kanten heeft. Benut deze dus!

Dit zijn tips, geen regels. Dat geldt zodoende ook voor het formaat. A5 wordt veel gebruikt, maar dat hoeft niet. Maak de flyer zo groot of klein als jij, of beter gezegd jouw ijkpersoon, wil. Ben je geen goede ontwerper? Geen probleem! Laat iemand anders dat dan doen. Er zijn genoeg creatieve geniën op deze aardbol. En ja: dan is het nu tijd om jouw flyers te laten drukken.
 
Algemene voorwaarden | privacy statement