Artikel

26-01-2021 09:45

Jong Management Achterhoek: Gebundelde krachten bij Vredegoor Lanting Makelaars

 

Roy Vredegoor vormt samen met Frank Lanting Vredegoor Lanting Makelaars. Roy en Frank kennen elkaar van de studie Vastgoed en Makelaardij en zijn tijdens deze studie vrienden geworden. Na hun eigen loopbaan met verschillende loondienstverbanden bundelden ze uiteindelijk hun krachten en netwerken en richtten ze in 2015 samen Vredegoor Lanting Makelaars op.

 

Roy heeft in zijn vijftien jaar in loondienst de meeste tijd doorgebracht in de makelaardij, waarbij hij in zijn laatste job als spin in het spreekwoordelijke web opereerde bij een vastgoedontwikkelaar. Op de vraag: 'hoe is het om met een vriend een bedrijf te starten' antwoord Roy stellig: "Er zijn twee dingen die we beiden belangrijk vinden; lol maken en geld verdienen. Je kent elkaar goed, kunt echt op elkaar bouwen en zit allebei in dezelfde leeftijdscategorie. Ondanks dat we bij de start met 35 en 36 relatief jong waren, brachten we allebei wel vijftien jaar ervaring mee. Dit samen met onze energie en bevlogenheid, door onze jonge leeftijd, bleek een uitstekende combinatie." De twee compagnons hebben hun organisatie in korte tijd snel laten groeien en nam na zes maanden de eerste medewerkers aan. Het team bestaat in 2020 uit totaal vijf personen, aangevuld met twee fotografen en twee bezorgers die buurtmailings verspreiden.

Woningmarkt

2020 is voor iedereen een bijzonder jaar. Roy heeft door snel te schakelen alle activiteiten, met kleine aanpassingen, kunnen doorzetten. "In maart waren er allerlei economen die een verslechtering van de woningmarkt voorspelden, daarvan is niks uitgekomen. Het blijft een verkopersmarkt met weinig aanbod en veel vraag die verder uit evenwicht geraakt is." Mede ingegeven door corona en thuiswerken komt Roy steeds vaker in contact met mensen uit het westen van het land met een werkgever aldaar die naar de Achterhoek willen verhuizen. "Zij willen groener en rustiger wonen." Roy merkt op dat in 2015 de gemiddelde termijn dat een woning in onze regio te koop stond zes maanden betrof. Momenteel is dit negentien dagen. "'Mijn woning staat twee weken te koop, wat gaat er mis', zijn signalen die ik in een enkel geval van klanten krijgt. Maar ook dan is er beslist geen nood aan de man."

Opdoen van nieuwe inzichten en ideeën

Roy zoekt zijn drijfveren dichtbij zichzelf ("laagdrempelig, persoonlijk en geen driedelig pak") en is sterk betrokken en zichtbaar in de regio Doetinchem. In 2015 ging hij mee met een skivakantie, georganiseerd door een aantal Jong Management-leden. "Daar ben ik in contact gekomen met Jong Management Achterhoek." De reden voor Roy om lid te worden is tweeledig. "Fijn om een netwerk uit te kunnen breiden en dit te onderhouden en anderzijds kennis te delen en op te doen." Daarmee doelt hij op nieuwe inzichten of ideeën, gevoed door ondernemers die juist iets anders doen blijkt een goede match. "Het is erg leerzaam."


 

 

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by