Artikel

10-05-2021 08:45

Phishing Awareness met 24x7Secure

Wist u dat phishing de oorzaak is van 91% van de datalekken? Voor het geval u denkt “Dat overkomt ons niet”.. 60% van alle Nederlandse bedrijven kwam in de afgelopen 5 jaar in aanraking met hacking, ransomware, datadiefstal of andere vormen van cybercrime – met miljarden euro’s schade als gevolg.

Een phishingmail is de meest gebruikte eerste stap voor een cyberaanval en richt zich op het menselijke handelen. Mensen zijn vaak de zwakste schakel in cybersecurity. Gelukkig is dit minder slecht nieuws dan het lijkt en heeft u invloed op de online veiligheid van uw organisatie.

Om phishing awareness onder de aandacht te brengen organiseerde 24x7Secure samen met Surelock een 24x7Secure Phishing mini-competitie onder haar relaties. In totaal deden er 199 deelnemers mee aan de mini-competitie, die bestond uit één phishing simulatie.

Kennismaking met één phishing simulatie
Door middel van één phishing simulatie konden alle deelnemers op een gratis en vrijblijvende manier kennismaking met phishing awareness. Organisaties konden een lijst aanleveren van maximaal 5 collega's. Alle deelnemers kregen één onaangekondigde phishinge-mail binnen.

Een phishing simulatie maakt gebruik van techniek die cybercriminelen ook zouden gebruiken. Voor de phishing-email is gekozen voor de template Microsoft OneDrive. De gebruikte phishingmail is een voorbeeld uit de praktijk. Een schijnbaar onschuldige e-mail verschijnt in het postvak met een onderwerp zoals: Document voor [naam]. Met als doel het fictief binnenhalen van een kwaadaardige bijlagen. De e-mails werden verstuurd vanaf een fictief domein en ook de linkjes in de email leidde naar dit fictieve domein.

In geval van een daadwerkelijke phishingmail kan een vergelijkbaar bestand kwaadaardige software (malware) bevatten zoals virussen of ransomware. De kwaadaardige software kan dan het hele netwerk van de ontvanger infecteren.

Een mooie prijs verloot
Deelnemers ontvingen na de simulatie een benchmarkrapport met daarin een samenvatting en de resultaten, inclusief tips om phishing awareness te vergroten op de werkvloer. Onder de deelnemers werd een gloednieuwe laptop verloot. Door middel van een willekeurige loting is WBC Bouwgroep gekozen als winnaar van de laptop.

Tom Waalder nam namens WBC de prijs in ontvangst en vertelt: “Het is belangrijk om securitybewustzijn te verhogen onder alle medewerkers. Regelmatig delen wij dan ook praktijkvoorbeelden binnen onze organisatie om aan te geven hoe medewerkers onder andere berichten kritisch kunnen beoordelen om indringers buiten de deur te houden. De phishing mini-competitie sluit hier dan ook goed bij aan. Via de mini-competitie konden wij zien in hoeverre medewerkers ook daadwerkelijk één valse e-mail herkennen. De deelnemende collega’s waren niet op de hoogte gebracht, een hacker kondigt namelijk zijn e-mails ook niet aan”.

Toets en train medewerkers
24x7Secure combineert met Holmes bewustwording, training en toetsing in één digitale oplossing, ondersteund met een professionele introductie en implementatie. Zo helpen wij u bij het trainen van alle medewerkers. Zodat zij in staat zijn om phishingmails te herkennen en weten hoe hierop veilig te anticiperen. Dit doen wij door middel van onder andere de Holmes Security Coach, ons E-learning Platform en onze Phishing Kalender.

Door het periodiek versturen van phishinge-mails gecombineerd met het trainen van medewerkers via e-learning zult u zien dat het aantal medewerkers dat daadwerkelijk phishinge-mails opent zal afnemen.

Meer weten over phishing awareness? Ga dan naar www.24x7secure.nl

delen:

Informatie over de auteur

Ellis Rietberg | Marketing medewerker | 0544-200001 | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Harbers ICT | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Koningslinde 10
7131MP
Lichtenvoorde
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by