Nieuws

13-02-2018 14:46

Save the date: 9 april Smaakwerkplaats Charcuterie & Kaas

Maandag 9 april Smaakwerkplaats Charcuterie & Kaas. Een avond vol inspiratie voor vakmensen en foodliefhebbers in de Achterhoek en Liemers.

Kaas
Wat is er beschikbaar aan Achterhoekse kaas? We kunnen al verklappen dat het veel is en van verrassend goede kwaliteit van zeer ervaren kaasmakers. We tonen alle kazen en kaasmakers, demonstreren verschillende toepassingen voor de hedendaagse horeca en natuurlijk kan er geproefd worden.

Charcuterie
Ook wat charcuterie betreft blijkt dat er veel ambachtelijk vakmanschap bij slagers in Achterhoek en Liemers aanwezig is. Veel slagers maken nog zelf naegelholt, diverse soort schink en droge worst van het varken. Daarnaast zijn er in de Achterhoek en Liemers steeds meer veehouders en hobbyveehouders die varkens meer ruimte geven, anders voeren, gebruik maken van speciale rassen en de dieren regionaal laten slachten.

We tonen een overzicht van naegelholt, schink en de verschillende bereidingswijzen. We koppelen bijzondere veehouders aan vakkundige slagers en chef-koks en bereiden een workshop voor, samen met SVO, voor slagers en chef-koks. Centraal staat de verwaarding van het hele varken naar smakelijke toepassingen voor horeca en foodliefhebbers.
Aanmelding voor de smaakwerkplaats Charcuterie & Kaas

Het programma is nog volop in de voorbereiding, wij houden u op de hoogte.

Opgeven vooraf is verplicht.
Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Voorrang hebben ondernemers zoals veehouders, slagers, horeca, groothandels en studenten. Je krijgt een bevestiging en daarmee het toegangsbewijs via e-mail eind maart.

Aanmelden kan hier!