Nieuws

19-03-2018 15:58

Sterke groei toeristen Passantenhaven Doesburg

Het aantal gebruikers van de Passantenhaven in Doesburg is afgelopen jaar sterk toegenomen. Het aantal havengasten met 31% tot 5.155. En het aantal betalende toeristen met een camper (camperaars) met 87% tot 1.970.

De sterke groei komt onder meer door de vele evenementen die afgelopen jaar in en om Doesburg zijn georganiseerd, zoals de kadedagen en IJsselbiënnale.

De haven is nog in opbouw. Wanneer het sanitairgebouw en de horeca in de GTW-loods klaar zijn, wordt de haven nog aantrekkelijker, zeker ook voor de wintermaanden.   

Van vrijdag 30 maart tot en met zondag 28 oktober kunnen watertoeristen en camperaars weer gebruik maken van de voorzieningen. Op dit moment worden hiervoor de laatste voorbereidingen getroffen. Dit seizoen heeft de haven gratis wifi.

De toeristen kunnen alle diensten afrekenen met de havenbetaalkaart. De tarieven hiervoor zijn dit jaar ongewijzigd gebleven.

In de ochtend en de late middag voorziet havenmeester Henk Schierboom op de steigers ‘zijn’ gasten van allerlei informatie over wat er zoal in Doesburg te beleven is.