Nieuws

11-07-2018 08:27

Tweedaagse Dreamfields en Dreampop Zevenaar zeer geslaagd

De achtste editie van Dreamfields en tweede editie van Dreampop op recreatiegebied Rhederlaag in Lathum waren zowel zaterdag 7 juli als zondag 8 juli een groot succes. Op zaterdag kwamen maar liefst 30.000 liefhebbers van dancemuziek af op dit bijzondere evenement en op zondag genoten zo’n 10.000 festivalgangers. Beide dagen zijn zeer gemoedelijk en zonder noemenswaardige incidenten verlopen. 

De voorbereiding vanuit de gemeente, die ook voorzitter is van de veiligheidsoverleggen, was intensief. In samenwerking met de Matrixx (de festivalorganisatie), de politie, de brandweer en de GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen) is er een draaiboek gemaakt en zijn er verschillende maatregelen genomen om het evenement veilig en gemoedelijk te laten verlopen. De politie geeft aan dat de sfeer bijzonder goed was. De gerichte controles van beveiliging en politie werpen duidelijk hun vruchten af.

Fantastische evenementen
‘Een uitverkocht festival met veel vrolijke mensen, genietend van gevarieerde muziek. Schitterende decors onder een stralende zon, kortom een prachtig feest! Dreamfields en Dreampop Zevenaar zijn niet meer weg te denken evenementen. Ik vind dat voor onze gemeente, voor de hele Liemers fantastisch. Dankzij de goede organisatie van Matrixx in samenwerking met politie en alle hulpdiensten zijn de evenementen voor wat betreft openbare orde en veiligheid goed verlopen. Grote complimenten daarvoor en dank voor ieders inzet’, aldus burgemeester Ella Schadd-de Boer.