Nieuws

23-07-2018 09:32

Bloeiende economie vraagt om aantrekkelijke vakbeurs

Veel bedrijven hebben weer volop vertrouwen in de economie. Er is weer ruimte voor groei of die groei wordt al daadwerkelijk gerealiseerd. Om die groei te verstevigen of om nieuwe wegen in te slaan is het belangrijk voor ondernemers om hun zakelijk netwerk goed op orde te houden. De ‘Business Meeting Gelderland’ die in november wordt gehouden in de SSP-hal in Ulft is daarvoor een uitgelezen mogelijkheid.

“De ‘Business Meeting Gelderland’ (BMG) is een nieuwe vakbeurs en combineert netwerken, themasessies en een beursgedeelte met luxe stands met elkaar”, aldus Gerard Stamsnijder, eigenaar van AST-Expo uit Bornerbroek. Zijn organisatie is nu al bezig om deze beurs tot een succes te maken. “Wij hebben in de loop van de tijd veel ervaring opgedaan in het organiseren van (vak)beurzen en evenementen, met name in Nederland en Duitsland. Wij organiseerden ook de succesvolle Gelderse Vlooienmarkt in maart van dit jaar in de SSP-hal, die overigens ook in november weer herhaald wordt”.

De Business Meeting Gelderland is bedoeld voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) en voor zzp-ers. ”En dan denken we niet alleen aan de maakindustrie, die zo rijk vertegenwoordigd is hier in de regio. We trekken het breder. Op de BMG zijn ondernemers uit alle branches welkom. Het is een business to business beurs die voor ondernemers gratis te bezoeken is. De standhouders kunnen namelijk via het speciale online uitnodigingssysteem hun relaties onbeperkt gratis uitnodigen”, aldus Stamsnijder.”  Wij zorgen voor betaalbare luxe kant-en-klaar stands en uiteraard kan men ook losse meters huren en een eigen stand plaatsen.”

“De Achterhoek heeft behoefte aan een beurs als deze”, meent de beursorganisator. “Met het verdwijnen van de markthal in Doetinchem was er geen goede locatie meer voorhanden en de crisisjaren zorgden ervoor dat de animo voor beursdeelname ook erg klein was. Die tijd is nu gelukkig voorbij en de SSP-hal is naar onze mening een perfecte hal voor aantrekkelijke (vak)beurzen. Ik vraag me soms af of men hier in de omgeving wel beseft welk goud men met de SSP-hal en het DRU -industriepark in handen heeft.”

De Business Meeting Gelderland duurt twee dagen. “Op 7 en 8 november zijn ondernemers van harte welkom tussen 14.00 uur en 22.00 uur. Maar we gaan voorafgaand aan de openingstijden een aantrekkelijk seminar randprogramma opzetten waarin actuele thema’s aan bod komen die voor de doelgroep interessant zijn”, legt Stamsnijder uit.  “Het thema van de beurs is ‘‘Gelderland: platform voor Kennis, Innovatie en Techniek’ en we zorgen voor verschillende deskundigen die ingaan op onderwerpen als duurzaamheid, werkgelegenheid en de krapte op de arbeidsmarkt.”

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de werving van bedrijven die zich op de beursvloer willen laten zien. ”We hebben contact met de verschillende bedrijvennetwerken en businessorganisaties in de regio. De reacties zijn tot nu toe positief en we verwachten dat we een goed aanbod van grote en kleine bedrijven uit de meest diverse sectoren uit de Achterhoekse bedrijven op de beursvloer krijgen.”

Ondernemers die interesse hebben vinden op www.businessmeetinggelderland.nl alle informatie.