Nieuws

16-08-2018 11:15

Aanhoudende afname aantal WW-uitkeringen Gelderland

Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Gelderland is ook in juli verder afgenomen. Eind van de maand stond de teller op 31.476 WW-uitkeringen. Ten opzichte van juni waren dat 728 uitkeringen minder en dat was een daling van 2,3%. Landelijk was de daling 3%. Vergeleken met een jaar geleden zijn er nu een kwart minder WW-uitkeringen in Gelderland, dat scheelt ruim 10 duizend uitkeringen.

Door die afname van het aantal uitkeringen zakte het WW-percentage, dat is het aantal WW-uitkeringen als percentage van de beroepsbevolking, voor Gelderland net onder de drie procent. Landelijk is het WW-percentage 3,1%. Van de Gelderse arbeidsmarktregio’s lopen de WW-percentages uiteen van 2,3% in FoodValley tot 3,4% in Midden-Gelderland.

Daling WW in alle sectoren
Ten opzichte van juni daalde het aantal WW-uitkeringen in juli in alle sectoren in Gelderland. Een groot deel van de totale daling zat in de industrie, in de handel en in de zakelijke diensten, en dan vooral bij de uitzendbedrijven. Ook de bouw en zorg & welzijn leverden een belangrijke bijdrage aan de totale daling.

Verdere afname WW-uitkeringen in Achterhoek
Het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek is in de voorbije maand verder afgenomen. Eind juli stond de teller op 4.232 WW-uitkeringen. Ten opzichte van juni waren dat 155 uitkeringen minder en dat was een daling van 3,5%. Landelijk was de daling 3%. Vergeleken met een jaar geleden zijn er nu 28% minder WW-uitkeringen in deze regio, dat scheelt meer dan 1.600 uitkeringen.

Door die afname van het aantal uitkeringen zakte het WW-percentage, dat is het aantal WW-uitkeringen als percentage van de beroepsbevolking, voor de Achterhoek naar 2,7% procent. Landelijk is het WW-percentage 3,1%.

Daling WW in vrijwel alle sectoren
Ten opzichte van juni daalde het aantal WW-uitkeringen in juli in vrijwel alle sectoren in de Achterhoek. In veel gevallen ging het daarbij om relatief kleine aantallen. Een groot deel van de totale daling zat in de industrie en bij uitzendbedrijven, samen met bouw en zorg & welzijn.