Nieuws

08-10-2018 10:54

Bekendmaking Duurzaamheidsprijs en onthulling Duurzame Ster op 10 oktober

Op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, maken we bekend wie de Bronckhorster Duurszaamheidsprijs 2018 wint. Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst om 15.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Hengelo. Wethouder Paul Hofman van duurzaamheid reikt de prijs uit. Het is de tweede keer dat we de prijs uitreiken. 

Duurzaamheidsprijs 2018
De Duurzaamheidsprijs is een bedrag van 2.500 euro waarmee een inwoner, buurt of organisatie een duurzaam idee kan uitvoeren. Inwoners konden alleen of als groep (bijvoorbeeld straat, stichting, (sport)vereniging) meedoen. De gemeente streeft er naar in 2030 energieneutraal te zijn. Oftewel, we willen dan alle energie die we in onze gemeente gebruiken, zelf opwekken. Deze ambitie kunnen we alleen samen bereiken en daarom gingen we met de Duurzaamheidsprijs op zoek naar nieuwe ideeën uit de samenleving die bijdragen aan een duurzame buurt. We zochten groene ideeën op het gebied van  People (onze samenleving), Planet (ons milieu) en Profit (onze economie). We kregen in totaal 11 aanmeldingen en daaruit koos een jury, met onder andere wethouder Hofman, de winnaar. 

Duurzame Ster 2018
De Duurzame Ster 2018 is op 2 oktober overhandigd aan de energiecoöperatie Wichmond-Vierakker. Zij kregen de ster vanwege het feit dat ze de eerste energiecoöperatie was in onze gemeente. Daarnaast was ze een belangrijke motor bij de realisatie en aanleg van het postcoderoosproject en een inspirator voor andere energiecoöperaties. De Duurzame Ster is een speciale onderscheiding voor een inwoner of organisatie die op een bijzondere manier bijdraagt aan duurzaamheid in zijn of haar woonomgeving. Dit is een waardering die de gemeente op eigen initiatief uitreikt. Aanmelden hiervoor was niet mogelijk. De speciale stertegel zal op 10 oktober om 15.00 uur vóór het gemeentehuis onthuld worden.