Nieuws

13-12-2018 12:43

Techniektalenten gezocht voor uitdaging in Oost-Nederland

Grotendeels vergoede opleiding met baangarantie als operator

Op 7 januari start Randstad Techniek Vakschool met een werk en leren traject waarin geïnteresseerden in een versneld tempo een MBO diploma in procestechniek kunnen halen. Wat bijzonder is, is dat Randstad niet alleen de opleiding tot operator grotendeels vergoedt, maar ook helpt bij het zoeken van een passend leerbedrijf. Het uitgangspunt is dat kandidaten daarna meteen blijven werken bij hun leerbedrijf. Er is in totaal ruimte voor 15 deelnemers. Wie wil aanhaken, doet er verstandig aan zich snel aan te melden.

In de regio Oost-Nederland, bijvoorbeeld Gelderland en Overijssel, is een groot tekort aan technici. De constructie van werken en leren tegelijk biedt kandidaten niet alleen (kosteloos) uitzicht op een mooie baan, maar kan ook een enorme support zijn voor bedrijven in de regio. Die hebben grote moeite om aan mankracht te komen. De looptijd van het traject is zestien maanden. In die periode leren kandidaten naast het aansturen van machines ook hoe zij deze optimaal kunnen inregelen en werkprocessen efficiënt kunnen sturen.

Een operator heeft de toekomst
Menno Helderman, Opleidingsadviseur Techniek: “Sommige mensen hebben wellicht al eens van de functie operator gehoord, maar hebben geen idee wat dit is. Voor mensen die affiniteit hebben met techniek en misschien een zetje in die richting nodig hebben, is dit een uitgelezen kans. Het is de baan van de toekomst waarbij je niet alleen je handen maar ook hersenen gebruikt. Daarbij is het een uitdagende en afwisselende baan waar je goed in kunt verdienen en waar veel vraag naar is.”

Interesse en aanmelden?
Wie een baan als operator wel ziet zitten, kan direct contact opnemen met Menno Helderman, 06 31 91 71 35, vakschooltechniekoost@nl.randstad.com