Nieuws

18-12-2018 14:37

NUNNER Logistics neemt belang in Chinees Tiedada

NUNNER Logistics, een toonaangevende Nederlandse logistieke dienstverlener, en Tiedada, een hoog gedigitaliseerde Chinese aanbieder van rail services, hebben tijdens de “2nd China (Ningbo) International Shipping Logistics Fair” bekend gemaakt dat ze een LOI ondertekend hebben waarin is vastgelegd dat NUNNER een substantieel belang zal nemen in Tiedada. Online booking, competitieve prijzen en gegarandeerde capaciteit in combinatie met volledig inzicht in de Supply Chain vanaf geladen in China tot aan levering bij de eindklant in Europa v.v. hebben ervoor gezorgd dat Tiedada is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle aanbieders op de rail route tussen China en Europa.

Door middel van deze overeenkomst zullen NUNNER en Tiedada hun positie als toonaangevende gedigitaliseerde aanbieder versterken en zetten ze een extra stap in hun focus op de klant, waarbij aan logistieke dienstverleners, importeurs en exporteurs binnen enkele seconden toegang wordt geboden tot tarieven, routings en real-time tracking informatie. De investering die enkele miljoenen Euro’s omvat zal gebruikt worden om het digitale platform en Artificial Intelligence verder te ontwikkelen en voor het opzetten van nieuwe routes. Frank Shao, CEO van Tiedada geeft aan : “De combinatie met NUNNER Logistics verbindt onze spoor diensten rechtstreeks met NUNNER’s gedigitaliseerde wegvervoer netwerk in Europa zodat we snel overal in Europa kunnen leveren en laden door gebruik te maken van de hubs in Helmond en Warschau met volledige transparantie voor de klant d.m.v. één end-to-end internet platform”

“Dit initiatief geeft verladers en logistieke dienstverleners rechtstreeks toegang to een one-stopshopping concept” zegt Erik Groot Wassink, Director Special Products bij NUNNER Logistics. “Tiedada heeft eigen vestigingen op alle belangrijke rail platforms in China waardoor iedere FCL en LCL zending volledig onder controle is”

Erwin Cootjans, CEO at NUNNER Logistics zegt : “Wij zijn overtuigd van de potentie die Tiedada heeft. Onze investering zal het bedrijf in staat stellen om zich versneld te ontwikkelen tot de leidende aanbieder van diensten op de nieuwe zijderoute waarvan onze gezamenlijke klanten zullen profitieren. Ons doel is dat de gecombineerde krachten zullen uitgroeien tot de “Masters of
the Silkroad”

Over NUNNER Logistics :
Opgericht in 1955 in Oostenrijk, heeft de onderneming heden ten dage haar hoofdkantoor in Helmond, Nederland. Het bedrijf biedt een geïntegreerde portfolio logistieke diensten aan die de gehele supply chain afdekken van bron tot eindgebruiker. Nunner bedenkt, ontwikkelt, integreert, verkoopt en implementeert geavanceerde logistieke oplossingen ingezet voor en door opdrachtgevers - in alle gebieden van industrie en handel - om transparante, kostenefficiënte en betrouwbare supply chain en distributie systemen te ontwikkelen. Het bedrijft heeft 27 vestigingen verspreid over Europa.

Over Tiedada :
Tiedada werd opgericht in 2014 en is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende neutrale rail dienstverlener, met een eigen slim service platform www.tiedada.com voor end-to-end service voor moderne e-commerce en handel. Real time tracking, gestructureerde data via auto-email rapportages, communicatie op zendingsniveau website, en een toegewijd team van meer dan 80 medewerkers zorgen ervoor dat uw Tiedada supply chain betrouwbaar, transparant en snel is. Het hoofdkantoor bevindt zich in Ningbo. Vestigingen in Shanghai, Chengdu, Chongqing,, Xian, Shengzhen en Wuhan