Nieuws

05-03-2019 10:49

Eerste start-up gevestigd in Frank Daamen-gebouw

Onlangs is de eerste start-up gevestigd in het Frank Daamen-gebouw in Ulft. Het gaat om D2D Water Solutions. 

Broedplaats voor start-ups
In een gedeelte van het Frank Daamen-gebouw is IJzersterk Ondernemen gevestigd. Daarnaast realiseert de gemeente samen met ondernemers en onderwijsinstellingen in het gebouw een innovatieve broedplaats. Hier moeten startups met een focus op innovatie en smart industry een plek kunnen krijgen. Samen met de kennis en kunde van het bedrijfsleven en de faciliteiten op het DRU-Industriepark kunnen de start-ups doorgroeien naar volwaardige bedrijven. 

Innovatieve waterzuiveringsinstallatie
D2D Water Solutions ontwikkelt samen met studenten van de HAN een innovatieve waterzuiveringsinstallatie met de naam Drop2Drink. Hierdoor is het mogelijk om in één stap regenwater om te zetten naar drinkwater. Dat kan van groot belang zijn in gebieden met een tekort aan water. Daarnaast kan er bespaard worden op het gebruik van water dat anders van het drinkwaterbedrijf moet komen. Voor D2D was de keuze voor het Frank Daamen-gebouw snel gemaakt. Enerzijds vanwege de bijdrage die D2D levert aan de Urban Oasis die op het DRU Industriepark gerealiseerd wordt. Anderzijds vanwege het karakter van de innovatieve broedplaats. 

De Drop2Drink unit werd eind vorig jaar tijdens de European Water Technology Week in Leeuwarden verkozen tot “Runner Up”, werd tweede bij de WIS Award en is nu genomineerd voor de Achterhoek Open Innovatieprijs 2019.