Nieuws

21-10-2019 10:09

Top 3 lease-auto's 2019

Het eind van het jaar is in zicht! Benieuwd naar de populairste auto's tot nu toe? Bij Lease Plan staat op nummer één de Tesla Model 3. Het is de meest verkochte en geleasede auto van januari t/m september. De Volkswagen Polo staat op de tweede plaats en daarna volgt de Ford Focus. 

Ook de top 3 van AutoRai wordt gedomineerd door de Tesla 3 en de Volkswagen Polo. Op nummer drie staat echter de Toyota Aygo.

De aanvoerder in de top 3 van Direct Lease? Wederom de Tesla 3. Op nummer 2 staat de Volksgwagen Golf en op 3 de Volkwagen Polo. De Ford Focus staat in deze lijst op de 5e plaats.

Bij Activ Lease staat de Tesla 3 eveneens op de eerste plaats van meest populaire lease-auto. Met op nummer 2 de Hyundai KONA Electric en op nummer 3 de Volkswagen Golf.

Bijtelling in 2020
De bijtelling voor elektrische auto's gaat in 2020 veranderen. Nu geldt er nog een tarief van 4% voor auto’s zonder CO2-uitstoot en 22% voor auto’s met CO2-uitstoot. In 2020 verdubbelt het bijtellingspercentage naar 8%. Tussen 2020 en 2026 neemt het bijtellingspercentage stapsgewijs toe tot 22 procent.
Over een nieuwe, volledig elektrische auto of auto met een batterij met een cataloguswaarde van maximaal € 50.000 die in 2020 wordt aangeschaft, betaal je een bijtelling van 8% per kalenderjaar. Is je auto duurder, dan betaal je over dat deel 22% bijtelling. Auto’s die op waterstof rijden, vallen ook met een cataloguswaarde van 50.000 euro of hoger onder het 4% bijtellingstarief.

Het bijtellingspercentage geldt voor een periode van 60 maanden en gaat in op de eerste dag van de maand van eerste toelating. Na afloop van deze periode stelt de Belastingdienst het percentage vast volgens de regels die dan gelden.

Voor een volledig elektrische auto betaal je geen aanschafbelasting (bpm).

Wanneer betaal je bijtelling?
Rij je meer dan 500 privékilometers per kalenderjaar in een zakelijke auto, dan betaal je bijtelling aan de Belastingdienst. Hiervoor moet je naast het kenteken, het merk, het type en de periode waarin je de auto gebruikt ook bijhouden hoeveel privé en zakelijke kilometers je rijdt. Het bijtellingspercentage geldt voor een periode van 60 maanden en gaat in op de eerste dag van de maand van eerste toelating. Na afloop van deze periode stelt de Belastingdienst het percentage vast volgens de regels die dan gelden. Voor een volledig elektrische auto betaalt u overigens geen aanschafbelasting (bpm).
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by