Nieuws

26-03-2020 17:11

Thuiswerken; pas goed op jezelf

In deze onzekere tijden is het belangrijk om jezelf in acht te nemen. Thuiswerken is voor velen van ons nu de oplossing om in ieder geval de productiviteit in het bedrijf op peil te houden. Hierbij wordt wel een forse investering van de medewerker gevraagd, want thuiswerken is niet voor iedereen een pretje.

Daarom hierbij een aantal tips om in balans te blijven, deze periode goed door te komen en ook daarna weer gezond terug te keren op de werkvloer:

-Zorg voor voldoende afwisseling tussen zitten, staan en lopen. Wissel ieder uur van werkhouding om statische belasting te voorkomen.
-Is de afstand tussen het zitvlak van je stoel en de hoogte van de tafel groter dan gewenst, leg dan een extra kussen op de stoel om hoger te kunnen zitten. Als je niet meer je voeten plat op de grond kunt zetten, gebruik dan een voetensteuntje.
-Heb je normaal een aangepaste bureaustoel op het werk, overleg dan met je leidinggevende om deze bureaustoel op te kunnen halen op het werk. Let wel op de hoogte van je tafel, pas je stoel hierop aan en gebruik desnoods een voetensteun om te compenseren.
-Zet de laptop op hoogte en gebruik een externe muis en toetsenbord.
-Doe wat zinvol is; neem de tijd om over zaken na te denken en stel prioriteiten.
-Ga tussen de middag wandelen; geniet van de zon en frisse lucht.
-Werk op de tijden die voor jou praktisch zijn, bijvoorbeeld als de kinderen slapen of buiten spelen. 
-Geef andere gezinsleden de aandacht die je anders ook zou geven!
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by