Nieuws

24-09-2020 09:34

Duitsland en België veranderen reisadvies voor Nederland

Onze buurlanden België en Duitsland hebben allebei hun reisadviezen voor Nederland aangepast. Duitsland heeft Noord-Holland en Zuid-Holland als risicogebied bestempeld. In België geldt voor de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland zelfs code rood. Reizen vanuit deze landen naar ons land wordt dus voor een gedeelte afgeraden. Ook Denemarken heeft het reisadvies voor Nederland aangescherpt.

Duitsland
Andersom gelden er andere regels. Het reisadvies voor Duitsland is nog steeds geel. Dat betekent dat vakanties toegestaan zijn, maar dat er wel veiligheidsrisico's aan verbonden zijn. In Duitsland wordt onderscheid gemaakt voor reizigers uit de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland en de rest van Nederland. Als je uit één van deze twee provincies komt, moet je je bij aankomst in Duitsland preventief laten testen. Ook wordt gevraagd om 14 dagen in zelfquarantaine te gaan. Het test- en quarantaineadvies van de Duitse overheid geldt niet voor reizigers die uit de andere Nederlandse provincies komen. 

België
Voor België geldt ook nog steeds code geel, behalve voor de stad Antwerpen en het Hoofdstedelijk Gewest Brussel. Na een verblijf in één van deze gebieden moet je 10 dagen in thuisquarantaine in Nederland. Als je er alleen doorheen gereden bent, hoeft dat niet. In België gelden weer andere regels dan in Duitsland. De Belgische overheid vraagt mensen uit de Nederlandse provincies Gelderland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Flevoland en Limburg om zich bij aankomst in België preventief te laten testen en 14 dagen in België in zelfquarantaine te gaan.

Denemarken
Ook Denemarken scherpt het reisadvies voor Nederland aan. Alle niet noodzakelijke reizen, zoals vakanties, worden afgeraden. Hetzelfde geldt voor reizigers uit Denemarken naar Oostenrijk, Zwitserland, Portugal en Hongarije. 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by