Nieuws

23-12-2020 15:20

Bestemmingsplan Varsseveld Industriepark naar de raad

Afgelopen dinsdag heeft het college van gemeente Oude IJsselstreek het bestemmingsplan van het VIP behandeld en besloten dat het volgens planning, aan de raad voorgelegd kan worden. Wethouder Ben Hiddinga: “Er ligt een mooi uitgewerkt plan, waar we trots op kunnen zijn. Een plan wat ruimte biedt aan Smart Industrie en bedrijven die duurzaam willen ondernemen.”

Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid voor de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein met een bruto oppervlakte van ca. 43 hectare (inclusief water berging en natuurontwikkeling); netto ca. 25 hectare. Het concept van het VIP berust op een brede welvaart. Vanuit de gedachte dat economisch beleid niet kan zonder de sociale en ecologische consequenties te overwegen én andersom. Ben Hiddinga: “Met het nieuwe park willen we niet alleen voorzien in de uitbreidingswens van gevestigde bedrijven, we willen ook andere innovatieve bedrijven aantrekken. Bedrijven die zich richten op duurzaamheid, een plek zoeken waar veel plaats is voor water en groen en die willen samenwerken en kennis delen.” Het streven naar een duurzaam klimaatneutraal bedrijventerrein betekent ook dat bedrijven op het toekomstige VIP bij voorkeur geen gas gebruiken.

Het bestemmingsplan, wat 21 januari wordt behandeld in de raad, biedt het planologische kader voor de feitelijke ontwikkeling van het VIP. Dit najaar is het ontwerpbestemmingsplan ter visie gelegd. Naar aanleiding hiervan heeft de gemeente 10 reacties (zienswijzen) ontvangen en deze hebben geleid tot enkele aanpassingen in het plan. De indieners van een reactie krijgen deze week een antwoord van de gemeente. Enkele reacties roepen op tot een nader gesprek over invulling van natuur en groen bestemde gebied bij de Boven Slinge en er zijn vragen over een natuur inclusieve ontwikkeling van het bedrijventerrein. De gemeente heeft de bereidheid uitgesproken om dat gesprek, in het kader van de nadere uitwerking van het plan, met deze partijen te gaan voeren. 

De gemeente houdt geïnteresseerden zo veel mogelijk op de hoogte via de website

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by