Nieuws

27-01-2021 10:32

Technische innovatie in de bouw: Begin met het juiste team

De bouwsector gaat de komende jaren op de schop. We zien steeds meer digitalisering in de bouw- en installatie. Maar waar toepassingen als AR, BIM en digital twins de afgelopen jaren nog baanbrekende innovaties waren, worden ze steeds meer gemeengoed. We staan op een kantelpunt. Alles was de afgelopen jaren baanbrekend was wordt de nieuwe standaard: de bouw moet gaan innoveren en digitaliseren.

BIM (building information modeling), digital twins (digitale kopieën van constructies) en augmented reality zijn maar een paar voorbeelden van de technische toepassingen die de bouw- en installatiesector op z’n kop zetten. Ook AI en big data kennen succesvolle toepassingen in de bouw en installatie. Digitale vooroplopers als ProRail tonen dat je geld kunt besparen en efficiëntie kunt verhogen door innovatieve technieken te omarmen. Dit soort succesverhalen werken accelererend. Nu al zien we in elke grote tender of aanbesteding in de bouw een digitaal element. Of je nou moet aanhaken bij de trends of juist voorop wilt blijven lopen: het is belangrijk dat je digitaliseert en nieuwe technieken omarmt. Het is hiervoor essentieel om nu al te bouwen aan je tech-innovatieteam van de toekomst. Want technische innovatie begint niet op de IT-afdeling.

Technische innovatie begint niet op de IT-afdeling
Om te innoveren en nieuwe technieken te adopteren heb je technische bouwvakkers nodig, maar niet het soort dat op de IT-afdeling rondloopt. Waarschijnlijk zit je IT-afdeling vol slimme koppen die uitstekend kunnen programmeren, maar het zijn vaak geen innovators. Hun werk bestaat uit standaardisatie en werken vanuit technische problemen.

Innoveren en digitaliseren is een heel andere tak van sport
Je hebt hiervoor hele andere kennis nodig. Een team dat denkt vanuit de eindgebruiker en niet vanuit de beschikbare techniek. Een team met naast developers ook UX specialisten, creatievelingen en Business IT’ers: een innovatieteam. Hoe ziet zo’n innovatieteam er uit en wat is precies het verschil tussen IT’ers en innovators? Ontdek het in het artikel: innoveren in de bouw: begin met het juiste team.

Afbeelding van Free-Photos via Pixabay 
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by