Nieuws

10-08-2022 12:44

Makelaars in Gelderland hebben het nog altijd zeer druk

De gemiddelde makelaar in Arnhem heeft het nog altijd zeer druk. Ondanks de oplopende hypotheekrente, blijft de vraag naar woningen en daarmee naar de hulp van makelaars groot. Zowel woningzoekenden, als verkopers van woningen kiezen voor de hulp van een makelaar om goed voorbereid op de woningmarkt te verschijnen. Welk bedrag moet ik bij de vraagprijs optellen om kans te maken op een woning? Voor welk bedrag kan ik mijn bestaande woning te koop aanbieden onder de huidige marktomstandigheden? Het zijn typisch voorbeelden van vragen die de beste makelaars in Nijmegen en Arnhem voor je kunnen beantwoorden. 

Krapte op de woningmarkt blijft ook in Gelderland zichtbaar 
Net als in andere delen van Nederland, blijft ook de vraag naar woningen in Gelderland groter dan het aanbod momenteel is. Het maakt het bieden boven de vraagprijs in veel gevallen noodzakelijk voor kopers. Verkopers hopen op zoveel mogelijk overwaarde, om dit te kunnen investeren in een nieuwe woning. De laatste cijfers over de woningmarkt laten zien dat het overbieden weliswaar de norm is, maar dat het bedrag wat men boven de vraagprijs biedt steeds wat verder terugloopt. Woningzoekenden houden de hand vaker op de knip, nu verwacht wordt dat de woningprijzen minder hard op zullen lopen de komende jaren. 

Toenemende hypotheekrente genoemd als belangrijkste reden 
Het feit dat de huizenprijzen de komende jaren minder hard op zullen lopen dan de afgelopen jaren het geval was, hangt sterk samen met de oplopende hypotheekrente. Bij het afsluiten van een hypotheek met een rentevaste periode van twintig jaar betaalt men tegenwoordig al snel vier procent aan hypotheekrente. Zeer waarschijnlijk loopt de rente verder op, in lijn met het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB maakte eerder dit jaar bekend de rente stapsgewijs te zullen verhogen in de komende jaren. Hypotheekverstrekkers lopen daar alvast op vooruit, door de hypotheekrente op dit moment al te verhogen. 

Zoek naar een geschikte makelaar als koper of verkoper 
Om je kansen op de woningmarkt te vergroten loont het om een makelaar in de arm te nemen. Niet alleen kopers hebben baat bij de hulp van een makelaar; het geldt ook voor verkopers. Er bestaat een online platform waarop je de mogelijkheid hebt verschillende makelaars in de regio met elkaar te vergelijken. Kijk naar de kosten die ze in rekening brengen, de ervaringen die anderen met een makelaar hebben en de snelheid waarmee ze woningen verkocht krijgen.  
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by