Nieuws

28-03-2023 10:38

1 april of echt? Triferto introduceert express levering per helikopter

Groothandel Triferto uit Doetinchem start vanaf april met de inzet van helikopters voor het leveren van kunstmest. Op die manier hoopt het bedrijf nog beter tegemoet te komen aan de wensen van de klant. “Zeker waar het om bemesting en stikstofinvestering gaat, is snel handelen vereist”, licht Country Manager Benelux Robin Wolf de keuze voor helikoptervracht toe. “Met deze express levering kunnen we onze kunstmestkorrel Novurea razendsnel uit voorraad leveren. Voor 9.00 uur besteld, is dezelfde dag nog op het erf geleverd. Ook op zaterdag!”

Een unicum voor de agrarische sector
Triferto is het eerste bedrijf in Nederland dat overstapt op express levering per helikopter. “Een unicum voor de agrarische sector”, weet Wolf. “Bij alles wat we doen, streven we naar operational excellence. Dat is niet zomaar een loze kreet, maar iets waar onze klanten direct profijt van moeten ondervinden. We vertalen die excellence niet alleen door in productkwaliteit, maar ook in snelheid en innovatie. Daar is deze helikopterlevering een concreet voorbeeld van. We lopen graag voorop in de markt.”

Direct lossen in de strooier
Klanten die kiezen voor de express levering via de lucht, betalen slechts een geringe meerprijs. “We verwachten dat het een groot succes gaat worden en kunnen straks zoveel mogelijk leveringen bundelen en combineren. Het was nog even spannend of we de vergunning op tijd rond kregen, maar dat traject liep voorspoedig. Ook de eerste proefvluchten met bigbags zijn succesvol verlopen. Het mooiste is, dat we direct in de strooier kunnen lossen. Je rijdt met Novurea in de trekker zo het land op om het maximale uit je stikstofinvestering te halen. Doordat onze kunstmestkorrel is behandeld met een ureaseremmer, wordt ongewenst stikstofverlies tot een minimum beperkt”, stelt Wolf tevreden vast.

Gebruikte frituurolie als brandstof
Triferto is selectief geweest in de helikopterkeuze. “We blijven natuurlijk graag maatschappelijk verantwoord ondernemen. Al onze helikoptervluchten worden uitgevoerd met 90% duurzame vliegtuigbrandstoffen. In juni gaan we zelfs testen met gebruikte frituurolie, die voor een CO2-reductie van 90% zorgt ten opzichte van reguliere vliegbrandstoffen. Ook gaan we ter compensatie van elke helikoptervlucht bomen planten. Waar het onze ecologische voetafdruk aangaat, willen we dit jaar meteen op de 0 uitkomen”, besluit Wolf.

Benieuwd hoe deze vliegensvlugge helikopterlevering in zijn werk gaat? Bekijk de video en zie zelf hoe Novurea tot grote hoogte stijgt!

 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by