Havezathe Carpe Diem: buitengewoon vergaderen in het rustieke Montferlandse land

Magazines | Oost-Gelderland Business nr 6 2017De rust en groene omgeving maken meteen indruk als je Havezathe Carpe Diem bezoekt. De oude Herenboerderij uit 1200 is omgebouwd tot een modern hotel, restaurant en vergaderlocatie. Tussen de groene weides, houtwallen en landerijen in het buurtschap Vethuizen vormt het hotel dé perfecte locatie om buitengewoon te genieten, loungen, lunchen, borrelen en dineren, overnachten en natuurlijk vergaderen. De prachtige Havezathe straalt warmte en huiselijkheid uit omdat de historische details goed bewaard zijn gebleven.

Tekst Niek Arts Fotografie Marcel Krijgsman

Als je het hotel betreedt, voelt het of er een last van je schouder valt. De sfeer is zo warm en huiselijk, dat je je er direct thuis voelt. "Wie wil er nou niet verblijven of vergaderen in zo'n omgeving", vraagt mede-eigenaar Rick Splitthoff zich hardop af terwijl hij naar buiten kijkt. Samen met zijn zwagers Bart en Pim Wijnands runt hij het familiebedrijf. Het belangrijkste van de familiefilosofie is dat de gast zich thuis voelt en de ruimte, rust en inspirerende omgeving optimaal ervaart. De havezathe ligt op vijf kilometer afstand van Doetinchem en is goed bereikbaar via de A18/A12.

Huiselijke en historische uitstraling

Wijnands: "Tot 2009 werd de havezathe nog als boerderij gebruikt. Wij hebben het gekocht en er een hotel en restaurant van gemaakt. Bij de renovatie zijn de oude elementen zo veel mogelijk bewaard gebleven. Waar nu het restaurant is, stonden tien jaar geleden nog de koeien. We hebben zelf het hooi van de hooischuur staan scheppen. De restaurantbezoeker ziet die unieke elementen nog duidelijk. Net zoals de oude balken en de ringen waar de koeien aan vast stonden. Deze historische sfeer is in de hele boerderij en de naastgelegen graanschuur doorgetrokken. Samen met de bijpassende inrichting zorgt het voor het landelijke gevoel dat wij zo belangrijk vinden."

"De Havezathe ligt prachtig tussen de landerijen en bossen. In de vroege ochtend zie je de reeën vanuit je hotelkamer lopen. Zomers lopen de koeien in ons eigen weiland. En in de juiste tijd van het jaar plukken de gasten voor de lunch zo het fruit uit de boomgaard. Onze buitenruimte is ideaal om je in kleinere groepjes terug te trekken, bijvoorbeeld tijdens een training of workshop. Rondom vergaderen en workshops draait het om beleving, en die vind je hier meer dan genoeg."

Pim Wijnands en Rick Splitthoff

Buitengewoon vergaderen

"Onze gasten halen bij ons alles uit hun meeting. Vaak combineren ze de bijeenkomst met een lunch, diner en/of overnachting", vertelt Splitthoff. "We beschikken met de Graanschuur, de Herenkamer en 't Gebint over drie moderne vergaderruimtes die helemaal aansluiten bij de sfeer en uitstraling van de havezathe. De veelzijdige vergaderlocaties zijn geschikt voor zakelijke bijeenkomsten. Daarnaast worden ze gebruikt voor workshops, trainingen, fotoshoots en interviews. Al onze vergaderruimtes zijn standaard voorzien van een beamer, flip-over en wifi."

"De stijlvolle Herenkamer is een prachtige plek om in huiselijke sfeer te vergaderen, tot maximaal twaalf personen. De rustige locatie met eigen terras maakt uitwijken naar buiten goed mogelijk. Het uitzicht op de Montferlandse bossen en landerijen maakt deze ruimte ook voor private dining ideaal. De Graanschuur is onze grote trots. Het is een unieke plek om te vergaderen. De ruimte is uitermate geschikt voor grote groepen tot veertig personen. De ruime en flexibele opstelling maakt ieder evenement mogelijk. Het uitzicht vanaf de zolder is indrukwekkend. De Graanschuur is uitermate geschikt om te combineren met 't Gebint als subzaal. 't Gebint is onze kleinste vergaderruimte. De blikvangers van deze ruimte zijn de originele oude Gebinten van de graanschuur."Onze arrangementen

"De wensen van onze gasten zijn steeds specifieker, daarom draait alles om maatwerk", geeft Splitthoff aan. "We zien dat gasten uit de regio vooral voor dagvergaderingen komen. De gasten van verder weg ontvangen we meestal voor meerdaagse evenementen. Ons vergaderarrangement biedt verse koffie, cappuccino en verse theesoorten met een achterhoekse lekkernij. In de middag serveren we een uitgebreide lunch met soepjes, luxe belegde broodjes en een warm gerecht. De wensen van onze gasten zijn het belangrijkste. We kijken graag samen naar wat er mogelijk is."

"Na een succesvolle meeting wordt er vaak afgesloten met een borrel in de klassieke Engels lounge, gevolgd door een diner. Ons historische à la carte restaurant wordt door zowel hotel- en vergadergasten als lokale culinaire liefhebbers bezocht. De kaart wordt regelmatig vernieuwd om de gast te voorzien van de meest verse seizoensgebonden, biologische en streekproducten. De keukenbrigade bestaat vooral uit zelf opgeleid personeel. We zijn een erkend leer-werkbedrijf. Veel van onze medewerkers zijn zo bij ons begonnen. Dit vinden wij heel belangrijk. Ons team weet zo precies waar wij voor staan, ze omarmen het en dragen uit!" 

Trots op waardering

"Veel gasten komen graag bij ons terug. Ze waarderen de ruimte, het vriendelijke personeel en de mooie omgeving. We zijn er trots op dat, waar wij voor staan, ook door onze gasten wordt gewaardeerd. We staan altijd open voor leuke en nieuwe initiatieven. Zo wordt er komend jaar een yogaweekend georganiseerd en verwachten we een aantal spectaculaire bruiloften. Naast de zakelijke evenementen vinden hier regelmatig bruiloften, familiefeesten of uitvaarten plaats. In de vakanties en weekenden verwelkomen we veel toeristen. Zo draait ons hotel met zeventien unieke kamers altijd door. Om de sfeer en uitstraling Havezathe Carpe Diem echt te ervaren, kunt u het beste gewoon langskomen. Wij ontvangen u graag!"

www.hotelcarpediem.nl

 

Oost-Gelderland Business nr 6 2017

» Coverstory WSP Achterhoek: Een geschikte kandidaat voor iedere werkgever
» Bach Vitaliteitscoaching: van vitaliteit naar duurzame inzetbaarheid
» Lijstenmakerij Martin: sociaal ondernemen is onze bedrijfsbasis
» at.groep: achterhoekse werkgevers, wat doen jullie met de Participatiewet?
» Sientje Hulp met Zorg: zorg verlenen vanuit een sociaal hart
» VNO-NCW Midden: De arbeidsmarkt houdt zich niet aan dorps- of stadsgrenzen
» Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018: genieten van sport en een plek in de maatschappij
» Het sociale gezicht van De Graafschap, eigenlijk heel normaal!
» VNO-NCW Midden: sterk bedrijfsleven voor een vitale gemeente
» Business Flitsen - Tragter Groep neemt diensten over - Gelderland duurzaamste tuinbouwregio van Europa
» Overname Broekhuis Automatisering door ICT Spirit
» Jong Management Achterhoek: goede voornemens
» Lelystad Airport verdeelt ondernemers in de regio
» Econoom Herman Wijffels: Het moet radicaal anders
» Column ETL Dales: een goed 2018 gewenst!
» Carwash & Co: golflengtes blijven afstemmen
» Familiebedrijven: weg met de bescheidenheid
» Achterhoek Onderneemt Duurzaam: mouwen opstropen voor de toekomst
» Hotel Landgoed Ehzerwold: de zorg zit gebakken in de stenen
» Havezathe Carpe Diem: buitengewoon vergaderen in het rustieke Montferlandse land
Lees volledige uitgave online