Nieuws

20-02-2018 08:58

Glasvezel voor het buitengebied Achterhoek Zuid

Benodigde 50% deelname is ruim voor de einddatum gehaald

Het buitengebied van Achterhoek Zuid krijgt glasvezel! Vijftig procent van de inwoners heeft zich al aangemeld voor een aansluiting in combinatie met een glasvezelabonnement. En dat percentage is minimaal nodig om glasvezel te kunnen aanleggen in het buitengebied van Doetinchem, Doesburg, Montferland en Oude IJsselstreek. Dat de inwoners van het platteland in de Achterhoek Zuid zitten te springen om een snelle internetverbinding werd al duidelijk tijdens de informatieavonden.

Glasvezel: dankzij inzet van de inwoners
Glasvezel buitenaf is blij met de grote interesse. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, licht toe: “De inwoners van de Achterhoekse gemeenten hebben zich met z’n allen ingezet om vijftig procent deelname te halen. We hebben gezien hoe groot de inzet was van de verschillende ambassadeurs in het gebied. Juist daarom kunnen we nu al aankondigen dat er glasvezel komt. Iets dat voor de inwoners en bedrijven ongelooflijk goed nieuws is.”

Blij voor de inwoners van ons buitengebied
Ook de gemeenten zijn blij dat de aanleg van glasvezel is zeker gesteld. En dit vooral dankzij de inzet van de inwoners. Er is enorm veel werk verzet door de vrijwilligers in het gebied. Er zijn veel lokale avonden georganiseerd door ambassadeurs en dorpsraden. De saamhorigheid is groot en dat wordt nu beloond. Er komt glasvezel en dat is voor de ontwikkeling van het buitengebied zo ontzettend belangrijk. De inwoners hebben zich gerealiseerd dat het nu of nooit was.

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by