Nieuws

22-02-2018 11:38

Oude IJsselstreek en Doetinchem helpen jonge ondernemers

Zomer 2018 starten de gemeenten Oude IJsselstreek en Doetinchem met het project ZomerOndernemer. Het project helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het opstarten van een eigen onderneming in de zomervakantie.

ZomerOndernemer is een inmiddels beproefd concept, dat al zeven jaar in verschillende regio’s in Nederland plaatsvindt. Professionele coaches begeleiden de deelnemers, die binnen enkele weken de basiselementen van het ondernemerschap leren door daadwerkelijk aan de slag te gaan. Daarna besluiten de deelnemers of ze doorgaan met hun onderneming.

Wethouder Drenth (gemeente Doetinchem): ‘Het project is een mooie manier om jongeren te begeleiden naar een toekomstbestendige, zelfstandige bron van inkomsten uit het ondernemerschap. Dit ondersteunen wij als gemeente van harte.’
Wethouder Sluiter (gemeente Oude IJsselstreek): ‘Het vergroot de zelfredzaamheid van jongeren in een steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt. Dit project geeft jongeren al op jonge leeftijd inzicht in het ondernemerschap en of dat bij hen past.’

Oude IJsselstreek en Doetinchem starten deze zomer samen het project voor de proefperiode van een jaar. Regionale partijen als De Rabobank, Kamer van Koophandel het Graafschap College en Smarthub Achterhoek dragen financieel bij aan het project. Als het project succesvol blijkt, is het de intentie om het project in de hele Achterhoek uit te rollen. In 2018 kunnen in totaal 30 jongeren deelnemer. De inschrijving verloopt via de website www.zomerondernemer.nl.
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by