Nieuws

01-05-2024 14:34

Mobiliteitsplan voor Doesburg

Doesburg als verkeersveilige en leefbare stad, Doesburg als duurzame stad en Doesburg als bereikbare stad. Dat zijn de drie pijlers in het nieuwe mobiliteitsplan van de gemeente Doesburg, dat het college van b&w heeft voorgelegd aan de gemeenteraad.

Het mobiliteitsplan helpt om meer duurzame vormen van mobiliteit te stimuleren en de verkeerssituatie te verbeteren. In het plan worden een aantal (15) projecten benoemd die bijdragen aan een verkeersveilige, leefbare, duurzame en bereikbare gemeente. Zo kan er gestructureerd gewerkt worden aan de opgaven in de stad.

Het opstellen van het mobiliteitsplan is tot stand gekomen in samenspraak met verschillende partijen, zoals bijvoorbeeld de Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen, hulpdiensten en busmaatschappijen. Daarnaast zijn er werksessies georganiseerd met o.a. de VVN, de
fietsersbond, gemeentelijke bedrijvenvereniging, binnenstadvertegenwoordiging en wijkraden. De bereikbaarheid en verkeersveiligheid is immers iets dat iedereen in de binnenstad aangaat. De komende jaren gaat de gemeente Doesburg aan de slag met de projecten en acties uit dit mobiliteitsplan.
 
delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by